Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mindenkit, aki szereti a papírhajtogatást, elvarázsol majd a virágorigami, hiszen nagyszerű tevékenység, és a lehetőségek tárháza végtelen. 

viragorigami_magyar_1-32-16.jpg

A virággömbök a legszebben színes, mintás papírokból mutatnak, de választhatunk felületükben mintás (dombornyomott) papírt is. Mindig négyzet alakú papírt használjuk. A mérete a tervezett virágdísz méretétől függ, készülhet kisebb vagy nagyobb is. A képen látható virágdísz 60 db 10*10 cm-es papírból készül. Szükség lesz még jó minőségű papírragasztóra és kisebb csipeszekre (esetleg hajcsatokra).

Alapphajtás

Untitled-1.jpg

A bemutatott virágdísz egyporzós virágszirmokból összeállított virágfejekből áll. Ehhez 12 db 5 sziromból álló virágfejet készítsünk. Ebből a 12 db virágfejből az alábbiak alapján állítható össze a gömbdísz.

A virágfejek és virággömb összeállítása

viragfej01.jpg

Az ábra alapján állítsuk össze a díszt. Pompásan mutat terítékek mellett, ablakban függesztve, vagy akár ajtódíszként is.

Virágdísz háromporzós szirmokból

Ennél a dísznél is ugyanaz az elkészítés menete, 60 db zöld és sárga árnyalatú papírból készül. Az különbség a porzóknál van, ebben az esetben háromporzós virágszirmokból készítsük el a virágfejeket.

viragorigami_magyar_1-32-17.jpg

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!