Közeledik az évzáró és végzősök esetében a ballagás ideje, ilyenkor sokan egy kis ajándékkal köszönik meg az óvó- és tanítónénik munkáját. A bonbon és a határidőnapló/jegyzetfüzet is hasznos, de talán nem vagyok azzal egyedül, ha szívesebben ajándékoznék valami kézzel készített apróságot, valami olyasmit, ami szívhez szóló és kedves. Pedagógusnap is most lesz, ez alkalomból is kedveskedhetünk az óvó- és tanítónéniknek/dadusoknak/gondozóknak egy apró figyelmességgel, elismerve egész éves munkájukat, szerető odafigyelésüket.

pedagogusnap_00.jpg

Ez a mini emlékalbum pedig pont olyan, aminek óvónéniként én is örülnék, mert abszolút egyedi, ötletes, saját kéz munkáját dicséri, szerény, mégis személyre szóló és még talán megható is.

PicMonkey Collage_1.jpg

Kicsit szöszmötölős és monoton az elkészítés, mert ugyanazt a hajtogatási műveletet kell ismételgetni, de ennyit azért megérdemel majd az ajándékozott, ugye? Az albumot rejtő dobozka is elkészíthető, úgy az igazi, ha harmonizál az album lapjaival. Az albumba kerülhet néhány emlékezetes fotó a csemetéről, egy kedves idézet, de persze a saját gondolataitokat is papírra vethetitek. 

pedagogusnap_06.jpg

Az albumot és a dobozt Budaházi Brigi tervezte, az elkészítéshez szükséges minden leírást, szabásmintát ábrákat, hasznos tanácsokat (sőt még idézetgyűjteményt is) tokkal vonóval ingyen letölthetitek Brigi oldaláról (azaz INNEN).

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.