Olyan dolog történt, ami még sosem! Sikerült saját magamat megihletnem. A múltkori piknikes poszt hatásaként ugyanis jelentkezett nálam egy ijesztő tünet: takarót akarok horgolni. Vagy kötni. Vagy ebben a sorrendben. Mindenesetre beleástam magam a mintákba, fejest ugrottam a Pinterestbe, és azóta a tüneteim egyre csak fokozódnak. Lássuk először a szívemnek legkedvesebb horgolt takarókat! Azt hiszem, kicsit olyan vagyok, mint Gombóc Artúr. Ha megkérdeznétek, melyiket szeretem a legjobban, habozás nélkül fújnám, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét:

Szeretem a pici takarót

 

Az óriási takarót

A tarka takarót

A visszafogott takarót

A kerek takarót

A cikcakkos takarót

A virágos takarót

A vicces takarót

A modern takarót

És a romantikus takarót.

Nektek is bizseregnek már a tűitek?

Ha a válasz igen, hát ne keressünk több kifogást, horgoljunk takarót! Igaz, hogy nekem már van 4 megkezdett horgolt takaróm (meg kötöttből is legalább kettő), de ezt sose vallanám be. Inkább belekezdek még egybe. Azaz remélem, csak egybe.

Ugyanis a Barka új pamutfonalai, azok friss, nyári színei beindították a fantáziámat. Nézzétek meg ti is a Patak, a  és a Tenger fonalakat, aztán merüljetek el a boldog tervezgetés habjaiban!

 

A horgolás iskolája című könyvben egy egyszerű, mégis mutatós takaró leírását is megtaláljátok, de például kispárnák mintája alapján is készíthettek takarót, nézzétek meg ehhez a Horgolt ez + az című könyvet. Ha apróbb blokkokból horgolnátok takarót, ihletet meríthettek a 100 horgolt hópehely című könyvből, hiszen a hópelyhek színes fonalból elkészítve vidám takaróvá állíthatók össze.

               

Ugye tudod? A Barkában már hétvégén is tartunk tanfolyamot azon kötni- és horgolni vágyó vásárlóinkra gondolva, akik nem tudnak hétköznap időt szakítani kedvelt időtöltésük gyakorlására. Így hát a táblázatban jelölt időpontokra szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és további specifikus tanfolyam-tematika ötleteiteket, amik gyakorlása, vagy megtanulása okán szívesen ellátogatnátok pár óra erejéig hozzánk!