Az Artisan olajfesték egy speciálisan kifejlesztett olajfesték. A hagyományos olajfestékektől a benne lévő olaj tulajdonságai különböztetik meg, így ennek köszönhetően vízzel keverhető. Nem szükséges irritáló szagú oldószereket használni, az alkotó kellemesebb, vegyszermentesebb környezetben dolgozhat. Ez főleg a kicsi, zárt térben dolgozókat, érintheti, illetve iskolákban, egyéb intézményekben is sokkal bátrabban használhatjuk. 

5_2.jpg

Vannak olyan helyek, ahol a hagyományos olajfestést nem engedik a vegyszerek erős szaga miatt (pl. iskolák, szanatóriumok), ill. nem szállíthatók gyúlékony vegyszerek pl. repülőgépen sem. Erre a problémára fejlesztették ki az Artisan olajfestéket és segédanyagait. A 40 színből és a hozzá tartozó 11 segédanyagból álló kínálat lehetővé teszi, hogy úgy dolgozhassunk ezzel a különleges festékkel, mint az olajfestékekkel általában, de a vegyszerek kellemetlen hatásai nélkül. 


Az Artisan olajfesték nem tartalmaz vizet. A kötőanyagként szolgáló olajok vannak úgy módosítva, hogy emulzió formájában képesek vízzel keveredni és így stabil szerkezetet létrehozni. A felhasznált tiszta pigmenteknek köszönhetően ragyogóbbak a színek, akár önállóan akár keverve használjuk őket. Ez utóbbi főként a lila, zöld és narancs színeknél fontos.

1_2.jpg
A különféle színek pigmentjeit itt is a fedőképességük szerint válogatták ki. Festés közben szükségünk van erős fedőképességű színekre a kiemelésekhez, azonban az átlátszó színekre is, mert ezek adják meg a képnek a mélységét. Alkotásunknak így csak a képzeletünk szabhat határt, hiszen minden tárgyi eszköz a rendelkezésünkre áll.
A színpaletta két szériából áll össze. A második széria drágább, mert kadmiumot vagy kobaltot tartalmaz.

4_1.jpg 

A sűrű, vajszerű festék széles lehetőséget ad a festőnek a technika kiválasztásában, szükség szerint vízzel hígítható.
A színek száradás utáni fényét természetesen befolyásolják majd a hozzáadott vegyszerek és a víz is. Használat közben ezt vegyük figyelembe.
Mindegyik szín az AA (kiváló színtartó) és A (jó színtartó) besorolásba tartozik, tehát a művész nyugodt lehet, hogy a jövőnek fest, ami nem egy utolsó szempont. 

 A termékekről további információt ITT találtok.

További hasznos ötleteket találtok az Art-Export oldalán is!

Csatlakozzatok a Hobbyművész követőihez a Facebookon!