Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vintage stílusú tavaszi kaspók

A tavasz beköszönte nekem is új lendületet adott az alkotóvágyaim kiteljesítéséhez. Első nekifutásra összeválogattam egy csomó olyasmit, amit már régóta szeretnék felújítani, átvarázsolni vagy csak befejezni. Ezek a kis kerámiakaspók már legalább 10 éve megvannak, annak idején nagyon megtetszett a formájuk, azonban a színűk miatt soha elő sem szedtem őket. Most előkerültek, hogy igazi üde tavaszi külsőt adjak nekik.

húsvét vintage dekorfesték dekor paint soft

1
Tovább

Húsvéti tojások filcanyagból

Egy bő hónapunk van húsvétig, úgyhogy épp itt az ideje a kreatív felkészülésnek. Én nagyon szeretem a húsvéti készülődést, főleg mert összekapcsolódik a tavaszvárással, ilyenkor annyi színt, anyagot, tömény életet lehet vinni a kreatív alkotótevékenységbe. A mai alkalommal bűbájos filcdíszeket mutatok nektek.

húsvét filcanyag filcdísz húsvéti dísz húsvéti tojás

0
Tovább

Tavaszi fuvallat virágcsokor selyempapírból

Ahogy megpillantottam ezt a virágkompozíciót, szinte éreztem az arcomon a lágy tavaszi szellőt. Könnyed, finom és elegáns, nézzük is meg, hogyan készül!papírvirág papírvirág készítés tavasz

1
Tovább

Szerelmetes szív alakú párnák

Ilyen, illetve hasonló párnák készítésébe alapszintű varrásismerettel is bátran belevághattok, a siker nem marad el. Olyan helyesek!

párna varrás párnavarrás csináld magad

1
Tovább

Leheletfinom elegancia: készítsünk gyöngysort!

A mai napra egyszerű ékszerkészítős tutoriálokat hoztam nektek. Talán nem vagyok vele egyedül, de én így kifelé tartván a szürke télből, vágyom egy kis finom csillogásra, apró változásra, ami a lelkemet is megújítja, felvidítja, ez a kis csináld magad kollekció pedig remek gyógyír erre!

ékszerkészítés karkötő csináld magad fülbevaló

0
Tovább

Okostokok saját kezűleg

Napjainkban már sokunk életének szerves részévé váltak a különféle okoskütyük (telefonok, tabletek, eBook olvasók), amelyek persze mindenhová velünk is jönnek. Miért is ne készítenénk mi magunk, saját kezűleg egyedi, személyiségünket tükröző tokot nekik?

varrás mobiltok telefontok filcanyag

0
Tovább

Egy kis tavasz januárban

A január az év leghosszabb, leghidegebb, legszürkébb hónapja. Az év kezdete mindig nehéz, a véget nem érő hosszú, hideg, olykor nyomasztó januári napokban pedig még nehezebb. Lelket, szívet, érzekékeket melengő ötlet ilyenkor virághagymákat nevelni, gyönyörködni az üde, tavaszi színeikben, a legjobb pedig hazaérkezni a friss virágillatú otthonunkba.

virág virághagyma

1
Tovább

Világító csillag kartondobozból

Az ünnepket táján a szokásosnál több kartondoboz is felhalmozódhat a háztartásunkban. Persze kacatos dobozokra is mindig szükség van, de én most is kerülgetek itthon két nagyobb dobozt (hiába, érkeznek a megrendelt karácsonyi ajándékok, na)... Sokféle kreatív tevékenységhez is felhasználhatjuk a kartondobozokat, de ilyenkor karácsony táján miért is ne valami ünnepi dolog készüljön?

karácsony csillag világító csillag

0
Tovább

Csináld magad: palást karácsonyfatalphoz

A gyönyörűen fedíszített karácsonyfa ünnepi fényét tovább emeli egy elegáns palást. Azon túl, hogy szemet gyönyörködtető látvány, jó szolgálatot tesz az idővel potyogó tűlevelek összegyűjtésénél.

karácsony DIY csináld magad palást varrás karácsonyfa palást

1
Tovább

Adventi koszorúk - második felvonás

Idén már bemutattam nektek az éves adventi koszorús gyűjteményemet, de azóta is jobbnál jobb ötletekbe botlok böngészés közben. Mivel láthatóan a legnépszerűbb adventi témakörről van szó, készítettem nektek egy második válogatást is. Tartsatok, inspirálódjatok velem ma is!

advent adventi koszorú karácsony tél DIY csináld magad

0
Tovább

Tökparádé nálunk

A halloween még mindig kissé megosztó ünnep kicsiny hazánkban, én azon a véleményen vagyok, hogy a saját hagyományainkat (ünnepeinket) tiszteletben tartva igenis legyünk nyitottak más országok kultúrájára is, hisz így tágul a világról alkotott képünk. Tehát magyar vagy sem, mi mindig nagyon élvezzük a viccesen morbid halloweenes felhajtást, így minden évben szakítunk időt egy jó nagy farigcsálásra.

ősz halloween tökfaragás

Az alapanyagbeszerzést, mint látjátok, nem bíztuk a véletlenre.

ősz halloween tökfaragás

Kisebbtől a túlméretezettig, mindenféle tököt szereztük. A farigcsa pedig most is igen vidám hangulatban zajlott.

ősz halloween tökfaragás

Este pedig kigyúltak a fények is!

ősz halloween tökfaragás

ősz halloween tökfaragás

És ti kedves blogolvasóim, miket faragtatok, illetve milyen tökös dekort készítettek? Esetleg valamilyen mókás falat került terítékre? Várom a fotóitokat, ötletes megoldásaitokat egy fotó erejéig, akár ide komment formájában, akár a facebookra, vagy e-mailben is. 

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 4. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az utolsó 25 ötlet következik, a korábbiakat itt, itt és itt találjátok.

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 3. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A harmadik 25 következik (az első részt itt, a másodikat pedig itt találjátok), itt kifejezetten a híres személyekre kerestem rá:

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 2. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A második 25 következik (az első részt itt találjátok):

halloween tökfaragás

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 1. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az első 25 következik:

tökfaragás halloween

0
Tovább

Világító töklámpások befőttesüvegből

Töklámpást természetesen tökből is lehet faragni, ma azonban egy egész más, ugyanakkor látványos technikát mutatok be nektek lámpáskészítéshez. Főszerepben az egyik kedvenc újragondolható alapanyagom, a befőttesüveg!

töklámpás ősz halloween tökfaragás lámpás

0
Tovább

Tökös ajtódíszek, koszorúk

Leginkább a békesség kedvéért kezdem a következőkkel minden évben a bevezetőt: az egész halloween ünnep elég megosztó téma hazánkban, s én már többször állás is foglaltam e kérdésben. Eszerint, attól hogy kreatív megközelítésben vidáman, örömteli módon alkotunk, tököt faragunk, dekorálunk, sütögetünk, ünneplünk most éppen halloween alkalmával, még maximálisan tiszteletben tarthatjuk a saját hagyományainkat, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Nem tartom "Amerika-majmolásnak", eretnekségnek, más nemzetek kultúrájának és hagyományainak megismerését, és megismertetését a gyermekeinkkel, hiszen ezáltal is tágul a világról alkotott képünk. Évről évre örömmel és lelkesen gyűjtögetem és osztom meg veletek a halloweenes ötleteket, vidám tökölődést kívánva nektek. Az első tökös egyvelegemben ajtódíszeket és koszorúkat gyűjtöttem csokorba.

halloween koszorú ajtódísz tökfaragás

0
Tovább

Horgolt baglyocskák

A hűvösebb őszi napokon kellemes időtöltés kötögetni, horgolni egy kis apróságot. Ezek a helyes kis baglyok ajándéknak szánva, vagy csupán a saját örömünkre elkészítve is szívet melengető meglepetés.

horgolás kézimunka kötés ősz bagoly

0
Tovább

Kristálycsillár fillérekből

Bár kifejezetten taszítanak, otthonom nemélyik helyiségében a mai napig ufó-lámpa fantázianévre keresztelt burák gondoskodnak a világításról. Utálom, de akkoriban kompromisszumos megoldásnak megfeleltek. A praktikus barkácsötletekért, az értelmes újrahasznosításokért viszont rajongok, most pedig találtam is egy igazán zseniális ötletet elegáns csillár saját kezű megvalósítására. Nézzétek csak!

diy csináld magad csillár lámpabura

0
Tovább

Őszváró sünikék

Hűvösebbre fordult az idő, s bár a természet még viseli dús nyári ruháját, bizony itt kopogtat a küszöbön az ősz. Nekem ez a kedvenc évszakom, nem tudok betelni a színeivel, illatával, múló, fakuló szépségével. Egy picit már hangolódhatunk az őszi dekorációkra, és készíthetünk ilyen bájos kis tobozsünikéket.

ősz DIY csináld magad lakberendezés dekoráció sün Süni

0
Tovább

Horgolt szőnyeg pólókból

Senkit se riasszon el a cím, ehhez az ötlethez nem kell különösebb horgolásismeret. Nagyon egyszerű elkészíteni, és az uncsi, kinyúlt pólóitokat használhatjátok fel, mint alapanyag. Azaz gyakorlatilag anyagi nulla ráfordítással (maximum egy horgolótűt kell beszerezni) lesz egy gyönyörű, saját készítésű szőnyegetek. Megcsináljátok?

csináld_magad diy horgolás recycle szőnyeg újrahasznosítás

1
Tovább

Könyvek, füzetek bekötése írisz technikával

A mai ötletünk az éppen aktuális iskolakezdéshez renekül hasznosítható, ismerkedjetek meg ti is ezzel a különleges technikával.

csináld_magad csomagolás dekoráció iskolakezdés papír pritt

2
Tovább

Készítsünk fogtündért!

Akinek van óvodáskorú gyermeke, az előbb-utóbb szembesül a fogváltás nehézségeivel és örömeivel. Egy igazi, személyes fogtündér viszont biztosan megszépíteni majd az első fogacskák elvesztésének bánatát.

filcanyag fogtündér kabala szabás_varrás

0
Tovább

Nyári girland tengerparti kincsekből

A cím persze picit csalóka, hiszen nem kell feltétlenül a tengerpartig menni az alapanyagokért, hasonlókat bármelyik dekorkellékesnél is találhatunk. Viszont ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a tengerpartról hozott kincsekkel dolgozhatunk, ez igazán méltó felhasználása az emlékbe gyűjtött daraboknak.

nyár ajtódísz fűzér girland tengerpart kagyló csiga

1
Tovább

Faragjunk dinnyét!

Dinnyeszezon van! Nem is lehet ellenállni a hűsítő és finom szeleteknek, nálunk egész nyáron mindennapos vendég az asztalon. Egy-egy összejövetel alkalmával cifrázhatjuk is a találást, mutatom a jobbnál jobb ötleteket hozzá!

dinnye nyár faragás

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek