Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Papírból font fiókok

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Ma egy fiókkészítős ötletet hoztam, lám, papírfonással hasznos bútorkiegészítőket is készíthetünk.

0
Tovább

Húsvéti nyuszik papírgurigából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal elérkeztünk a húsvét témaköréhez, papírgurigából készíthető tapsifüleseket hoztunk!

0
Tovább

Virágcsokor tojástartóból

A tojástartó az egyik legsokoldalúbban újrahasznosítható alapanyag a kézművesek körében. Készítettünk már képkeretet,vidám gyerekjátékokat, húsvéti pipiket, Valentin-napi szívet, tojástartó kakast cikláment és még világító füzért is. Ezúttal egy igazi tavaszi virágcsokor elkészítését mutatom meg!

0
Tovább

Kerti tó készítése öreg gumiabroncsból

Elhasználódott gumiabroncsból nem csak virágtartót, ágyásszegélyt, virágládát és homokozót készíthetünk, hiszen egy kisebb kerti tó alapjának is tökéletesen megfelel.

0
Tovább

Ciklámen tojástartóból

A tojástartó az egyik legsokoldalúbban újrahasznosítható alapanyag a kézművesek körében. Készítettünk már képkeretet, vidám gyerekjátékokat, húsvéti pipiket, Valentin-napi szívet, tojástartó kakast és még világító füzért is. Virágkészítős ötletet még nem mutattam, holott erre a célra is remekül hasznosítható, látványos alkotáskat készíthettek belőle. Például cikláment.

0
Tovább

Fóliasátor PET-palackból

Talán nem vagyok vele egyedül, hogy a hétvégét a kertbe kimerészkedéssel, ágyások tervezgetéssel, és a vetőmagok beszerzésével töltöm. Ez azt ötletet mindenkinek ajánlom, aki konyhakertet tervez, elég sok variáció és lehetőség rejlik benne.

0
Tovább

Palántázás kreatívan

Ahogy a tegnapi, újrahasznosított kiskerteket bemutató bejegyzésemben is említettem, ablakba helyezett ültetőedényben már nevelgethetünk palántákat, vethetünk magokat. És itt most elsősorban a konyhakerti és fűszernövényekről van szó természetesen. Most a palántázáshoz, növénykék neveléséhez kerestem kreatív ötleteket, hiszen van élet a tejfölös poharakon túl is...


85a0c9141c0c3d0cb3c9a9b3b58c3f18.jpg

0
Tovább

Újrahasznosított kiskertek

Február vége, március eleje a palántanevelégetés ideje. Ilyenkor az ablakba helyezett ültetőedényeinkbe már bátran vethetünk magokat, de a kertben még korai lenne aveteményessel foglalkozni. Viszont tervezgetni, ötletet gyűjteni már érdemes, én épp ehhez kerestem ma praktikus ötleteket.

0
Tovább

Mozaikozzunk régi DVD-lemezekből

Régi CD-k újrahasznosításáról már írtam korábban egy posztot, ide kattintva csemegézhettek az akkori ötletek között. Már akkor is érintettük a témát, miszerint idővel feleslegessé válhatnak a fizikai adathordozók. Bár ez még a jövő zenéje, tény, hogy egy csomó lemez lapul a mi otthonunkban is immáron fölöslegesen. Rengeteg olyan is akad közte, amelyet már nem lehet lejátszani sem, de ezek sem tekinthetők szemétnek egy kreatív kéz számára. A DVD-lemezeket is újra tudjuk hasznosítani, remek alapanyagul szolgálnak például kisebb mozaikos munkálatokhoz.

7
Tovább

Tedd egyedivé az otthonod: különleges bútorok raklapból

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), mégis rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Bátran lehet kísérletezni, bútorálmokat megvalósítani, kis költségvetéssel, saját kezünk munkája révén. Inspirációként ma egy nagy-nagy ötletgyűjteményt állítottam össze a legkülönfélébb raklapból készült bútorokkal.

0
Tovább

Gyönyörű kosárkák papírfonással

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Ma nagyon dekoratív kosarak készítésének kulisszatitkait leshetitek el.

97247088_large_shkatulkaizkazet1.jpg

0
Tovább

Gumiabroncsok újrahasznosítva

A gumiabroncsok újrahasznosítása megosztó téma, de az kétségtelen, hogy nem lehet elmenni mellette. Én rengeteg jó és szépen kivitelezett ötletet láttam már, ráadásul egyáltalán nem muszáj virágtartót készíteni belőlük. Pedig abból is vannak gyönyörűek, érdemes körülnézni picit. És persze akkor még nem említettem a többi ötletet...

11.jpg

0
Tovább

Kreatívkodás gombokkal, 50+1 fantasztikus ötlet

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ritkán igazán egyedi és különleges darabok) új helyet kaphatnak egy másik ruhadarabom, párnahuzaton, és persze kreatív fantáziánk is szabadon szárnyalhat a gombok szárnyán...

12.jpg

0
Tovább

Kreatív ötletek papírgurigából

Mi külön fiókban gyűjtjük a papírgurigákat, kisgyermekes anyukaként is rengeteg közösen elkészíthető játék alapanyagaként tudom felhasználni, de látványos lakberendezési tárgyakat, sőt figyelemreméltó alkotásokat is készíthetünk belőle.

IMG_9314.JPG

0
Tovább

Betűdekoráció falra

Mindig is nagyon tetszettek a nagyméretű betűdekorációk falon, polcon elhelyezve. Több üzletben is találtam már kész betűket, de bevallom, kicsit túlárazottnak ítéltem őket. Ezért idővel jegeltem a témát. Most viszont újra elővettem a témát a képzeletbeli ötletpolcom hátsó zugából, és utánanéztem, hogyan készíthetném el saját magam.

DIY-Decorative-Yarn-Letters-Tutorial.jpg

0
Tovább

Fonott tároló papírból

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat! Mára egy egészen nagy tárolót (fiókot) mutatok, dohányzóasztal alatt, cipőszekrényben, könyvespolcon fiókként is hasznosítható, és ráadásul még dekoratív is.

1.jpg

0
Tovább

Ötletek műanyag kupakokból

Az újrahasznosítás kiemelt téma a blogon, sokszor és sokféle témában hozok ötleteket ezen a fronton, ma a műanyag kupakokat vesszük górcső alá.

Lámpaernyők

unnamed (8).jpg

0
Tovább

Csodaszép karácsonyi gömbök régi izzókból

Egyik legkedvesebb témám így karácsony környékén a régi izzók újrahasznosítása. Egyrészt mert híve vagyok az újrahasznosításnak, másrészt ezek igazán szépen, igényesen kivitelezett tárgyak, amelyeket büszkén akaszthatunk fel a karácsonyfára.

1425362_447439322045392_1399818899_o.jpg

0
Tovább

Csillámos mécsestartó

Ma egy nagyon egyszerű trükköt mutatok csillivilli mécsestartó készítéséhez.

1.jpg

0
Tovább

Madáretetők PET-palackból

Közeleg a tél - s bár a szakemberek véleménye megoszlik a madáretetés helyességéről -, ilyenkor sokan várjuk finom csemegével kertünk/ablakunk/erkélyünk szárnyas látogatóit. Ha nem is szélsőségesen hideg az időjárás (ilyenkor lehet indokolt madáretetéssel beavatkozni a természet rendjébe), egy fontos szabályt mindenképpen tartsatok be: ha elkezditek, tavaszig etessétek is szorgalmasan a kis vendégeket! S persze mi kézügyesek a madáretetőt is magunk készítjük! Ezúttal PET-palackos ötleteket hoztam!

külön-díj-pet-678x1024.jpeg

0
Tovább

Papírból font fűszertartó kosár

Már jó ideje igyekszem nagyon alaposan feltárni a papírfonás rejtelmeit, s aki figyelmesen követi a blogot, az már magabiztosan bánik a kis papírcsövekkel. Ez az egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika rengeteg használati tárgy elkészítéséhez alkalmazható, a pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig. Ne dobáljátok hát a ki a szemétnek tűnő reklámújságokat, hiszen ezek valóságos kincsek, alkossatok inkább belőle hasznos dolgokat.

75002122_dsc02920.jpg

0
Tovább

Maga a csoda: a papírfonás és a quilling házassága

Két méltán nagyon népszerű technika ötvözéséből vajon mi születhet? A quillingezés, azaz a már-már művészi szintre fejlesztett papírcsíktechnika önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, a papírfonás pedig egy igazán egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika, így adja magát a lehetőség, hogy ötvözzük a gyönyörűt a hasznossal. Megéri? Meg hát!

102415079_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__11_.jpg

0
Tovább

Tüneményes majmocska árva zoknikból

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, lassan előszedjük a zoknikat (később a kesztyűket is) a fiók mélyéről. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk a nyár leple alatt mindig munkálkodik a zoknifaló szörny, eltűntet, kilyukaszt ezt-azt, olyan darabokat is, amelyeket biztosan nem használtunk már 2-3 hónapja. Szóval, ha mostanában nálatok is járt a szörnyi, akkor mutatom, mit kezdhettek a megmaradt félpár zoknikkal.

DIY-Sock-Monkey-Terry1.jpg

0
Tovább

Készítsük együtt: vidám képkeretek gyermekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai ötletünkkel egy kis vidámságot szeretnénk csempészni az iskolakezdés hétköznapjaiba.

110.jpg

0
Tovább

Váza papírfonással

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat!

DIY-Newspaper-Tube-Vase-and-Violets.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek