Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ünnepi ajtódíszek gyűjteménye

Idén is elérkeztünk az év legizgalmasabb, alkotótevékenységben talán a legtermékenyebb, várakozással és csillogással teli időszakához. Mától az ünnepi készülődésé a főszerep, én szállítom nektek az inspiráló ötleteket a karácsonyi ünnepkör minden témájában, nektek pedig nincs más dolgotok, mint felhasználni őket. Én minden évben az ajtódísz és az adventi koszorú elkészítésével kezdem a dekorálást, úgyhogy itt az online felületen is ezt a gyakorlatot követjük most.

karácsony ajtódísz koszorú tél koszorúkészítés ünnep advent

1
Tovább

Origami kokárdák

Közeleg március 15-e, ennek alkalmából gyűjtöttem néhány különleges, papírból készíthető kokárdát. Szeretettel ajánlom pedagógusok, tanítók, óvónők figyelmébe is!

1. változat

0
Tovább

20+ lélegzetelállító ünnepi ablakdísz

Szerintem, az adventi koszorú elkészítésén kívül a legtöbben örömmel gyártunk több-kevesebb ajtó- és ablakdíszt is. Hiszen annyira látványos, mosolyt csak a saját és a kintről befelé kíváncsiskodók arcára is. Ezért mára ablakdíszítéshez gyűjtöttem nektek ötleteket. Remélem, mindenki talál kedvére valót!

14.jpg

0
Tovább

Mesterségek Ünnepe 2011

Az idén 25. alkalommal gyűltek össze a várban a különféle mesterségek képviselői. Nekem azért áll különösen közel a szívemhez ez az augusztus végi néhány nap, mert a mesterek nemcsak a portékájukat kínálják, hanem be is mutatják, hogyan készülnek azok. A standok között sétálva, a különféle árukat nézegetve elleshetjük, hogyan készül a csipketerítő, a faragott fatányér, az agyagkorsó, a szőtt és nemezelt szőnyegek, a gyékénytárgyak vagy a népi ékszerek stb. Közben egy csomó hagyományőrző csemegét is meg lehet kóstolni pl. dödöllét, puliszkát, tócsnit, és válogathatunk tradicionális magyar élelmiszerek közül is (ízletes lekvárok, illatozó sonkák, isteni sajtok, hogy csak párat említsek).

0
Tovább

Programajánló: Mesterségek Ünnepe

A Mesterségek Ünnepe, a népművészek hagyományos találkozója immáron huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre. A Budai Vár történelmi környezetében négy napon keresztül kézműves mesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatába. A mesterség-bemutatók mellett a kézművesek népművészeti kirakodóvásáron kínálják portékáikat. A színpadokon hagyományőrző magyar és külföldi táncosok és zenekarok lépnek fel, valamint lesz viselet-bemutató is. Egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja a közönséget. Idén a Mesterségek Ünnepe a 20 éves Borfesztivállal ünnepli együtt születésnapját és ennek apropójából számos program fog kapcsolódni a borkultúra népszerűsítéséhez is.
A 2011-es program díszvendégei a Balti Államok lesznek, Észtország, Litvánia, és Lettország kézművesei mutatják meg mesterségeik titkait. 

Emellett mi is ott leszünk, azaz én pont nem, de a Cser Kiadós lányok igen, és rengeteg programmal készülnek: könyvbemutatók, dedikálások, kvízjátékok, nyereménysorsolások, remélem, nem hagytam ki semmit!


 

További részletek: Mesterségek Ünnepe 2011.

 

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek