Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Különleges karácsonyi dekorációk befőttesüvegből

Az elmúlt két napban végigvettük az ünnepi időszak nyitótémáit, az adventi koszorúkat és az ajtódíszeket. Folytatván a sort, az egyik legegyszerűbb, végeredményében viszont káprázatosan látványos alapanyagra fókuszálok: a befőttesüvegre. Ez a minden háztartásban megtalálható alapanyag rendkívül sokoldalúan felhasználható, festhető, díszíthető, vázaként, tárolóként, mécsestartóként is igazán mutatós.

karácsony befőttesüveg mécsestartó dekoráció

0
Tovább

Téli dekorációk befőttesüvegből

Az egyszerű befőttesüvegeket sokféle téli/karácsonyi dekorációhoz felhasználhatjuk. Amolyan "mindig kéznél van" alapanyag, lámpásnak, díszes üvegnek (amelybe házi lekvárt, mézet és egyéb finomságokat is tölthetünk ajándékként), hógömbnek, vagy apróságok tárolójának is remek.

12 Magnificent Mason Jar Christmas Decorations You Can Make Yourself! Creative ideas for pennies!!

1
Tovább

Varázslatos lámpások

Folytatódik a halloween-hét itt a blogon! Befőttesüvegekből egészen elképesztő lámpásokat készíthetünk, persze egy kis türelemre szükség lesz hozzá, de megéri!

Varázslatos Halloween lámpások: Kapcsolja Mason üvegekkel Lámpások és fedezd Light Gyermekek

0
Tovább

Őszköszöntő dekorációk befőttesüvegből

A legtöbb háziasszonyhoz hasonlóan én is gyűjtögetem a különböző méretű befőttesüvegeket. Ennek egyrészt praktikus oka van, hiszen a befőzési szezonban nagy hasznát vesszük a gondosan elraktározott üvegkészletnek. Másrészt pedig alkotói szemmel is tekintek rájuk, hiszen egy-egy különleges forma már önmagában is inspiráló, gondolatébresztő hatást gyakorol rám. Rájuk nézek és tudom, egyszer valamilyen kreatívságra fogom felhasználni őket. Például hangulatos őszköszöntő dekorációkhoz.

0
Tovább

Dekoratív váza régi üvegpalackból

A különlegesebb formájú üvegeket (jellemzően olívaolajos, szószos) én rendszerint elteszem kreatív célú felhasználásra. Amikor hirtelen támad egy jó ötletem, mindig jó ezekből csemegézni. Ez az egyszerű, ám igen dekoratív váza is egy ilyen üvegből készült, amiben valaha talán valamilyen különleges olaj csillogott.

0
Tovább

Hangulatos mécsestartók

Augusztus végén ugyan elbúcsúztattuk a nyarat, de szeptemberben még lehet az erkélyen vagy a kertben ücsörögni, esténként pedig egy pokróccal betakarózva jókat beszélgetni. A hangulatot pedig fokozhatjuk saját készítésű színes lámpásokkal!

0
Tovább

Csináld magad: hogyan vágjuk el a borosüveget?

Mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogyan lehet a képen látható módon -otthon, egyszerűen- ilyen gyönyörűen elvágni a borospalackokat. Egyáltalán lehetséges? Ma utánajárunk!

0
Tovább

Kézzel festett mécsestartó

Ez a káprázatos mécsestartó olyan gyönyörűen játszik a fénnyel, hogy nálam az abszolút KELL kategóriába esik. Egyébként is szeretem a gazdag (túl)burjánzó motívumokat, de így, e légiesen csillogó fehér/áttetsző színben még ízlésesebb, szerényebb, finomabb, elegánsabb. Szóval KELL. Nézzük is meg, hogyan készül!

9225bd880f.jpg

0
Tovább

Borosüvegek festése gyönyörű mintákkal

A 3D-s domború kontúrozókat és az üvegfesték kontúrozókat használhatjuk pöttyözött minták készítésére is. Ezen minták nagy előnye, hogy nagyon nehéz elrontani a készítést (egy pöttyel több vagy kevesebb? Mit számít!), és aztán pedig nagyon nehéz abbahagyni a gyártást! Borongósabb délutánokra feltétlen ajánlom!

DIY-Spot-Painting-Wine-Bottle1.jpg

0
Tovább

Egyedi váza sprayfestéssel

Hányszor mondtuk már a blog indulása óta, hogy "egyszerű de nagyszerű ötlet"? Sokszor bizony. És mai is ebbe a kategóriába tartozik.

diy-opaque-striped-vases.jpg

0
Tovább

Üvegtárgyak festése

Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Ebben a bejegyzésben sorra vesszük az alapvető tudnivalókat, és készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!

uveglap2.jpg

0
Tovább

Térbeli virágok üvegmatrica-festékkel

Napok óta felkapott téma a blog a facebook oldalán az üvegmatricás virágok készítése. Nagyon sokan kértetek hozzá részletes leírást, kérésetek pedig számomra parancs. Nézzük is meg, hogyan készülnek!

erika lanya.jpg

A képet egy olvasónk, Erika küldte, hétéves kislánya munkáit láthatjátok!

0
Tovább

Fókuszban a kézzel festett bögrék

Az egyre hűvösödő napokon ha megtehetem, nagyon szívesen kucorodok be egy kényelemes fotelba egy jó könyv társaságában, forró italt kortyolgatva, bentről szemlélve egy-egy borongós-esős délutánt. Persze egy saját kézzel pingált bögréből kortyolni a gőzölgő teát/forró csokit még felemelőbb érzés. Festhetünk rá valami igazán ránk jellemző mintát, emléket állíthatunk egy-egy kedves pillanatnak, vagy ha csak névre szóló feliratokat készítünk, akkor is a saját kezünk munkája marad!

uvegfestes1.jpg

0
Tovább

Üvegek újrahasznosítva

Sokszor már csakazértse viszem el a szebb formájú befőttes- és egyéb üvegeimet még a szelektív hulladékgyűjtőbe sem, egyszerűen sajnálom eldobni. Az üveg, mégiscsak üveg, még ha gyártósorról is került hozzám, azért mégsem konzervdoboz. Fénykorukban aranyló olívaolaj, zamatos méz, vagy éppen ízletes savanyúság volt bennük, csoda hogy már a konyhában a szívemhez nőttek? Más helyet foglalnak el a ranglistámon. Kellenek. Majd egyszer valamire. De mire is?

Pompázatos kerti vázákhoz:

via

0
Tovább

Varázslatos üvegek

 Ez egyszerűen zseniális, nem találok szavakat. Megláttam, és csak ennyit tudtam mondani, énisénisénis... szeretnék ilyet. Vasárnap délután van, szóval ma már nem veszek világító festéket hozzá, de legalább tudom, hogy a sok éve gyűjtögetett befőttes üvegek egy részét mire fogom használni.

 

Tehát, szeretnétek ti is varázsolni?

Néhány dologra lesz szükség csupán:

 

 

Az egész művelet valójában nem bonyolult, sőt! A kitisztított, szárazra törölt üveg belsejét pöttyözzétek ki minél sűrűbben. A festéket, vagy a világító adalékot előtte alaposan keverjétek fel! Ennyi. Száradás után töltsétek fel fénnyel, azaz állítsátok egy lámpa alá, vagy tegyétek ki a napra. És utána...wáóóóóóó!

 

Az ötletet Panka oldalán találtam, érdemes elolvasni az ő leírását is, nála még több részletet és fotót találtok. Meg sok más szépséget és kreatívságot is.

Én még annyit tennék hozzá, hogy teraszra hangulatvilágítás vagy kocsibeálló mentén szegély is lehet belőle, de persze a gyerekeknek ebbe zárhatjuk a tündérfényt is. 

A sötétben világító adalékanyag használatáról:

38192000.jpgFelvihető önmagában vagy világos akrilfestékkel, festéksűrítővel vagy lakkal 1 : 1 arányban összekeverve.

A legjobb hatást úgy érjük el, ha magában visszük fel, világos felületre. Ilyenkor minél vastagabban, akár több rétegben vigyük fel, hogy elérjük a kívánt hatást.

Üres flakonba töltve könnyen pöttyözhetünk a sűrű masszával vagy húzhatunk vele csíkokat stb. Ecsettel is felvihető. Az eszközök vízzel tisztíthatók. 
Származási hely: USA 

Az ötlet forrása: PANKAWITHLOVE

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Akt-uális kedvencek

Csak a szokásos történt enyhén ruhátlan lányaimmal is, lelkesen pingáltam őket, szépek lettek s karcsúak, kaptak egy rakás virágot is, aztán kiderült, sehova se illenek a lakásban. Ezért eltettem őket (...majd egyszer), aztán nemsokára elfelejtettem, majd nem olyan régen véletlenül előkerültek...

0
Tovább

Váza és óralap üvegfestéssel

Az üvegfestés a legjobb példa arra, hogy egy kis gyakorlással elképesztően jó dolgokat lehet alkotni.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek