Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Termésfigurák az ősz kincseiből

Kedves, vidám teremtényeket fabrikálhatunk az ősz és a természet ajándékaiból. Az őszi séták alkalmával gyűjtögethetünk gesztenyét, diót, különféle leveleket, bogyókat, terméseket, bármit, ami az utunkba akad. A maihoz hasonló, esős, borongós, hideg napokon pedig gyermekünkkel összefogva feldolgozhatjuk az összegyűjtött kincseket. Erre mutatok ma néhány ötletet!

1.jpg

0
Tovább

Csináld magad: faragjunk tökvázát!

Sokféle tökös ötlettel találkozhattatok már itt a blogon az elmúlt években, de kifejezetten tökös vázák még nem voltak. Az elmúlt napokban pedig egyre többen érdeklődtetek, hogyan készülnek ezek csodák, úgyhogy ideje utánajárni!

1380307_604527182923131_1722730626_n.jpg

0
Tovább

Levélnyomatos tálak

A természet múlékony szépségeit konzerválhatjuk eme technika segítségével, a festetlen modellező agyag natúr színe pedig tökéletesen kiegészíti az alapelgondolást, bár én még a festés gondolatával is eljátszanék. Be kell valljam, délután rohanok is levegőn száradó gyurmát venni, annyira megtetszett az ötlet. Finom, kidolgozott, részletgazdag, natúr szépségű kis tálkákat készítünk ma, amelyekkel nem csupán otthonotokat díszíthetitek, hanem ajándékba adva is szívet melengető meglepetéssé válhatnak!

6a01156f70f21e970c019104fb4f73970c-800wi.jpg

0
Tovább

Mécsestartó falevélből

Az ősz hangulatos fényeit mi más adhatná vissza a legtökéletesebben, mint egy falevelekből készült gyönyörű mécsestartó?

naturdeko-3.jpg

Az elkészítéshez kisebb méretű lufira lesz szükség. Erre ragasszatok (tapéta- vagy dekupázsragasztóval) vékony, áttetsző rostselyem papírból vágott csíkokat, majd színes őszi leveleket, végül ismét néhány papírcsíkot. A lufit előzetesen vékonyan átkenhetitek vazelinnel vagy olajjal, úgy könnyebb lesz levenni a megszáradt munkát. Tehát, amikor megkeményedett a levélbura, eresszétek le a lufit, és kész a mű. Érdemes többféle árnyalatú papírral, és különleges formájú levelekkel próbálkozni, hogy minél pazarabb fényjátékot élvezzetek. A burák peremét hagyhatjátok "csak úgy", de egyenesre vagy cakkosra is vághatjátok.

Figyelem: A mécsestartók gyúlékonyak, ezért a teamécseseket mindig üvegpohárkában helyezzétek a burákba!

Forrás: wunderweib

Ha tetszett ez az ötlet, ajánlom figyelmetekbe a hasonló elvvel készült őszi tálkát is (a leírásért kattints a képre):

diy-autumn-leaf-bowls1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Ősztündérkék falévelből

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai alkalommal tüneményes tündérkéket készítünk!

117.jpg

0
Tovább

Ajtókoszorú falevélrózsákból

A falevél hajtogatott rózsafej már tavaly felbukkant itt a blogon, méghozzá nagy sikerrel, hiszen sokatoknak tetszett (ha esetleg nem láttátok, itt megtaláljátok). A mai ötlet ennek a rózsának a továbbgondolt változata, fogadjátok szeretettel!

110.jpg

0
Tovább

Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból

Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?

Orange-Skin-Flower.jpg

0
Tovább

Juharlevél quillingtechnikával

Amikor tegnap megpillantottam eme csodát, rögtön tudtam, hogy megtaláltam a mai nap bejegyzéstémáját. Hiszen egy gyönyörűen megmunkált őszi levéltől van szó, minden apró részletében finoman kidolgozva. Hiába, a quillingezés egy aranybánya, ha egy picit mélyebben is megismerjük, képtelenség abbahagyni.

DSCN0389.JPG

0
Tovább

Őszi hangulatfény: gyertyatartó a virágcserépben

Ebbe az ötletbe most teljesen belebolondultam, annyira tetszik. Mi ősszel is gyakran gyújtunk gyertyát a teraszon, de bevallom, sokszor csak egy befőttesüvegbe dobom be a gyertyát, hogy ne fújja el a szél. Pedig ez az ötlet sem kerül semmibe, hiszen virág is van itthon meg cserép is... És az eredmény elragadó, kedves, hívogató, el kell hát készítenem.

potted-candle-planter-diy.jpg

Vegyünk hát két virágcserepet eltérő méretben, a kisebb férjen bele a nagyobbikba. A nagyobbat virágfölddel, a kisebbet kaviccsal töltsük fel. A külső perembe ültessünk virágot (pl. árvácska), a kavicsos részbe pedig a gyertya kerül. Jó, ha a gyertyát védi valamilyen bura, például a jól bevált befőttesüveg, ami ilyen környezetben az egész másképp mutat (az üveg menetes részét zsinórral, szalaggal is díszíthetjük). 

Forrás: diy cozy home

További őszi témájú bejegyzések blogon:

Mámorító ősz, ezért szeretlek!

Őszi-rózsa falevélből

Őszi ajtódíszek

Hangulatos őszi fények az otthonodban

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Tál őszi levelekből

Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

0
Tovább

Tökfaragás nálunk

Idén is siettünk vele, a leányom már nagyon várta az ide lámpást, úgyhogy ma délután belevágtunk. Ha túl hamar megpunnyad, még faraghatunk egy újabbat a következő hétvégén. Ki szerettem volna próbálni egy pár olyan dolgot, amit a Facebookon már mutattam, a sütiszaggatót mindenképpen, és naná, hogy a fúrót is.

halloween2.jpg

0
Tovább

Legmenőbb töklámpások

Az idén már több bejegyzést is írtam a Halloweenhez kapcsolódóan, voltak lakásdekorációk, kültéri díszek és tökfaragós ötletek gyerekeknek. Már csak a töklámpások hiányoznak a sorból. Kézügyesség nélkül is készíthettek látványos lámpásokat, a hagyományos tökpofák hegyes konyhakéssel is összehozhatók, de egyszerű segédeszközöket is bevethettek a cél érdekében (sütiszaggató a különlegesebb formákhoz, fúrógép a pöttyözéshez).

Aki pedig a mély vízbe merészkedne, azoknak rengeteg inspiráló képet tartogatok.

nerd-pumpkin.png

0
Tovább

Tökfaragós ötletek - gyerek kiadás

Ebben a bejegyzésben kisgyermekes családoknak, pedagógusoknak, és "örök gyermek" felnőtteknek gyűjtögettem könnyen kivitelezhető, egyszerűbb, vidám és barátságos tökfejeket.

1. Cicuska és denevér. A különféle végtagok kartonpapírból készültek, a tököket pedig akrilfestékkel vagy temperával (ez utóbbi nem vízálló!) festhetitek be.

51369251969208859_xdVfQUUZ_c.jpg

0
Tovább

Tökös díszek beltérre

Tökdíszeket a kertbe, a teraszra, a lépcsőre, de persze a lakásba is készíthetünk. Az idei tökszezont bent kezdem, aztán kimerészkedünk a szabadba is...

225743000041454779_nUS0eAZC_c.jpg

0
Tovább

Mámorító ősz, ezért szeretlek...

Az ősz néha nyirkos, sokszor vizes, sőt, olykor bizony még hűvös is, egyvalamiben mégis verhetetlen. A színei mámorítóak, betelni velük lehetetlen. Szeretem a természet változásait figyelni, erre mindig szakítok időt. Ihletet ad, inspirál, feltölt, átlendít egy-egy holtponton. Olykor muszáj megállni -még a kreatív kezeknek is-, és egyszerűen csak körülnézni a természetben. Ez a bejegyzés most erről szól, töltekezzetek fel ti is színekkel, természettel, inspirálódjatok, gyertek velem, és nézzétek meg, én miért szeretem...

tumblr_mao5fhYg5c1ruh7lqo1_500.jpg

0
Tovább

Hangulatos őszi fények a lakásban

A korábbi őszi bejegyzéseimben már pislákolt néhány hangulatfény, most pedig eljött az ideje, hogy egy teljes posztot szenteljek a témának.

tumblr_mbcr9duAhE1ruj3e1o1_500.jpg

0
Tovább

Őszi-rózsa falevélből

Nem kell profi virágkötőnek lenni ahhoz, hogy színpompás rózsacsokrokat készítsetek falevélből, a végeredmény mégis önmagáért beszél. Különböző hajtási technikákkal pedig más-más formákat is készíthettek, nem lesz két egyforma köztük. Persze ez az ősz varázslatos színvilágának is betudható. Részemről már a levélgyűjtés is igazi élmény, gázolni a tarka avarban, belélegezni az őszt, gyönyörködni a természet halódó csodájában és magamba szívni az utolsó melegítő napsugarakat.

1.jpg

0
Tovább

Őszi hangulatban: beltéri dekorációk

Ajtódíszek és koszorúk már két blogbejegyzésben is helyet kaptak (ITT és ITT), most húzódjunk kicsit beljebb, és nézzük meg, milyen apró ötletekkel tehetjük hangulatosabbá a lakást így őszbe fordulva.

283937951477476591_nZP5N6ZB_f.jpg

0
Tovább

Villámgyors őszi koszorú

Ha nincs túl sok időd az őszi dekorációval bíbelődni, de azért legbelül ott motoszkál a gondolat, hogy mégis összedobnál valamit, ráadásul a szemednek is jól esne egy az évszakhoz illő hangulatos kis dísz, akkor ezt a csecse koszorút neked találták ki.

0
Tovább

Vágj bele: Tökdísz régi könyvekből

Filléres őszi dekoráció tökrajongóknak, illetve nem csak nekik. Szerintem, egyszerűen zseniális, ha akad otthon néhány könyv, amit nem sajnáltok feláldozni a cél érdekében, feltétlenül érdemes belevágni (szó szerint).

bookpumpkin9.jpg

0
Tovább

Őszi hangulatok: fodros koszorú

Ti kreatívkodtok valamit a hétvégén? Van már az évszakhoz illő ajtódíszetek? Ehhez a dekoratív koszorúhoz egy kevés zsákvászon anyagra, hungarocellalapra, madzagra és ragasztópisztolyra van csupán szükség. Díszíthetitek még organza- és textilvirágokkal vagy madártollal.
Hagyományos, de mégis modern. Nagyon tetszik.

 

 

Forrás és tutorial: JDC

0
Tovább

Őszi hangulatok: Pulóveres vázák

Mi mindenre lehet jó egy megunt kötött pulcsi? Vissza lehet fejteni a fonalat -ahogy én is tettem gyermekként-, és körmöcskén több méter kukacot szőni belőle. A praktikusabbak portörlésre használják, én pedig arra, hogy a kutya fekhelyét komfortosabbá tegyem. Pedig készülhet belőle egy kényelmes és divatos garbó is valamelyik vázátoknak. Vagy mindegyiknek.

0
Tovább

Őszi hangulatok: Ajtódísz termésekből

A hosszúra nyúló vénasszonyok nyara ellenére én azért már kezdek átállni az őszre. Főleg, miután sikerült a teljes családommal együtt megbetegednem (ez az oka eddigi hallgatásomnak is), úgyhogy őszi hangulatok következnek.

Minden évben készítek ajtódíszt, ha nem is minden nagyobb alkalomra, de őszre biztosan. Az évszak színei, alapanyagai mindig megihletnek, egyszerűen nem tudom kihagyni. Idén már tudom, hogy nem ilyen lesz (ugyanis már készül), de ez az ötlet nagyon megtetszett. Hungarocellgömb, makk (vagy más apróbb termés), egy szép szalag és ragasztópisztoly, semmi több nem kell hozzá.

Nektek hogy tetszik?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

 

0
Tovább

Tökfejek

Mai történetem három tökfejről szól. Két jókora takarmánytökről és rólam.

0
Tovább
123
»

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek