Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Neveljünk egzotikus gyümölcsöket otthon!

Ilyenkor télen idénygyümölcsök híján az egzotikus gyümölcsök kínálata és fogyasztása bizony megnő. A boltokban bőséges a kínálat, sokféle finomság között válogathatunk. A nagyszerű vitaminforrások közül több gyümölcs magjából nevelgethetünk saját növényt is, nem is olyan bonyolult. Ha sikeres a csíráztatás, akkor olyan dekoratív, különleges szobanövényeket kapunk, amelyekre - még ha nem is fordulnak termőre minden esetben a mi éghajlatunkon- méltán büszkék lehetünk.

kertészkedés kert csíráztatás citrom avokádó ananász mangó citrom nevelése

1
Tovább

Kertecskék farönkben

Nem is hittem volna, hogy farönkökből, tuskókból effére csodák is megvalósíthtók. Ha egy fa megbetegszik, kiöregszik, bizony előfordul, hogy nincs más lehetőség, és ki kell vágni. Viszont ebben a megközelítésben még újabb hosszú éveken át örömünket lelhetjük benne! Nézzétek csak!

kert nyár újrahasznosítás kertészkedés ültetés farönk

kert nyár újrahasznosítás kertészkedés ültetés farönk

0
Tovább

Fűszeroszlop a teraszra

Ha nincs kerted, vagy csak egészen picike hely áll a rendelkezésedre, ugyanakkor szeretnél a saját magad termeszteni fűszereket, és még kézügyes is vagy, akkor ez a mai poszt bizony neked szól!

fűszerkert nyár erkély

0
Tovább

Álomkertek: szabadtéri kandallók, sütögetők

Nyári estéken az egyik legkellemesebb dolog barátaink és szeretteink körében relaxálni, feltöltődni a kert egy kellemes szegletében hűs nyári szellő ölelésében. Utazzunk most el képzeletben néhány ilyen szemet gyönyörködtető kertbe, és élvezzük a szemünk elé táruló csodás látványt...

kert sütögető kandalló

1
Tovább

Kedvenc formabontó kertjeim

Az elmúlt években megszokhattátok már, hogy a tavaszi és nyári időszakban sokféle kertszépítős kreatív ötletet bemutatok itt a blog felületén. A mai alkalom különleges, mert egy olyan gyűjteményt állítottam össze, amelyben az én kedvenceim mellett az elmúlt évek legsikeresebb, kis költségvetésű ötletei is helyet kaptak.

nyár kert kertészkedés újrahasznosítás

0
Tovább

Inspiráló ötletek tündérkertekhez

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Mert egy törött cserép sem szemét!

kert tündérkert

0
Tovább

Készítsünk mesekertet!

Ahogy közeleg az utolsó (első - nézőpont kérdése) betű a VAKÁCIÓ feliraton, egyre nagyobb fejtörést okoz nekem is a ránk váró szabadidő hasznos eltöltése. Gyűjtöm az ötleteket, keresem a tartalmas, kreatív programokat, feladatokat, játékokat. Ma is egy szuper ötletet hoztam, a következő hétvégi pizsipartin el is készítjük a lányokkal!

vakáció szünidő kert tündérkert mesekert

vakáció szünidő kert tündérkert mesekert

0
Tovább

Emeletes virágtartók gyűjteménye

Pompás, szikrázó májusbúcsúztató időnk van, csalogat a természet, a balzsamos koranyári napsugarak, a csicsergő madarak. Bár picike kertem van, de imádok kertészedni, virágokkal borítani a környezetemet. A kreatív, szokatlan, merész ötleteket pedig egyenesen imádom, jöjjenek hát a formabontó, kreatív virágtartók!

kert nyár tavasz ültetés kertészkedés

0
Tovább

Készítsünk fűfejet!

Biztosan nektek is volt már ilyen vicces figurátok, egyszer, jó régen én is kaptam a nagyimtól. Akkor még nem tudtam, hogy házilag is el lehet készíteni, pedig csak néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá. A fűhaj néhány nap alatt hajtani kezd, és hamarosan lehet tervezgetni az első frizurát is!

csináld_magad dekoráció diy fűfej kert

0
Tovább

Csodálatos álomkertek

Ha nincs is kertünk, vagy éppen csak picurka méretű, olykor jól esik kicsit álmodozni, inspirálódni, képzeletben elutazni csodás helyek felé. Arra gondoltam, folytassuk ezt a hetet egy csokornyi csodálatos álomkert világában.

kert

0
Tovább

Pünkösd hétfőre

Egyik kedvenc virágom a pünkösdi rózsa, peónia, vagy bazsarózsa. Mindegy is, hogyan nevezzük, szerintem a boglárkafélék családjába tartozó virágok egyszerűen bámulatos teremtmények, vitathatatlanul a május legszebb ajándékai közé tartoznak. A pünkösdi hosszú hétvége örömére álljunk meg egy percre, és töltsük meg a szívünket ezekkel a gyönyörűségekkel.kert peónia

kert peónia

0
Tovább

Bámulatos ötletek zsalukőből

A zsalukő alapvetően természetesen építési alapanyag, de legtöbb esetben megmarad néhány darab, amelyeket aztán a szárnyaló kreatív fantázia bizony remekül felhasznál. Szögletes formája alapján kellemes, modern darabok létrehozásáért kiált, mutatok most néhány ihletadó ötletet.

kert zsalukő DIY

0
Tovább

Mozaikvarázslat a kertben

A mozaikozást mindig is nagyon szerettem, szívemhez igen közelálló tevékenység szemet gyönyörködtető végeredménnyel. A mai posztban azt szeretném megmutatni, hogy néhány mozaikkockából is varázslatosan szép alkotásokat készíthetünk.

DIY csináld magad kert mozaik

Az alap ezekben az esetekben néhány nagyobb kő vagy kavics, amelyekre harátozott rétegben vigyünk fel fugát, majd nyomkodjuk bele a kívánt minta szerint mozaikot, gyöngyöt, üvegkavicsot. Száradás után nedves szivaccsal töröljük át az egész felületet így távolítva el a fölösleges fugát.

Forrás: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!

0
Tovább

Inspirációk fűszerkertekhez

Fűszerkertet már egészen picike helyen is kialakíthatunk, legyen szó a balkonról, a konyhaablakról, vagy egy kis szegletről az udvaron. A munkánk gyümölcsét pedig egész nyáron élvezhetjük a frissen szüretelt fűszernövényeink formájában. Ha pedig nagyon beindul az üzem, télire is eltehetjük a kincset érő friss termést, akár szárítva, akár fagyasztva.

raklap fűszerkert kert tavasz ültetés

0
Tovább

Ötletek, trükkök kerti tároláshoz

A szabadidőmben magam is nagyon szeretek kertészkedni, ez pedig időről-időre visszaköszön itt a blog felületén. Sokféle kertes ötletet mutattam már kreatív szemléletű megközelítésből, ma a tárolást, pakolást, rendszerezést vesszük górcső alá.

Kicsi sufnit, tárolót akár régi szekrényből is kialakíthatunk!

kert tavasz kertészkedés raklap tárolás

0
Tovább

Csináld magad: Ötletes jelölők a veteményesbe

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki a hétvégén szakít egy kis időt a kertészkedésre is. Nekik (is) szól ez a mai bejegyzés. Nézzük, hogyan készíthetünk egy kis kreativitással vidám, ötletes jelölőket a kertbe.

1. Festett kövek

csináld_magad diy kert

0
Tovább

Minikert egy rozsdás talicskában

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Például egy régi talicskát!

kert tündérkert minikert csináld magad talicska újrahasznosítás

0
Tovább

Kreatív kiskertek erkélyre, teraszra

A mai bejegyzésben erkélyekhez gyűjtöttem kiskertes és kiülős ötleteket. Mert a kert, akármennyire picike is, öröm, és egész kis helyeken is megvalósítható! Futónövényeket még egy kisebb falfelületre is futtathatunk!

erkély kert terasz

0
Tovább

Kerti ücsörgők és asztalkák raklapból

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), mégis rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Bátran lehet kísérletezni, bútorálmokat megvalósítani, kis költségvetéssel, saját kezünk munkája révén. Inspirációként ma egy nagy-nagy kerti bútorokból álló ötletgyűjteményt állítottam össze.

raklap raklap-bútor újrahasznosítás csináld magad kert

0
Tovább

25+1 zseniális ötlet a kertbe

Mára egy könnyedebb témát hoztam, egy nagy csokornyi kertes ötletet, akad köztünk olyan, ami megvalósításért kiált, de persze olyan is, ami inkább csak vicces! Jó szórakozást, és kellemes pihenést a munka ünnepén!

csináld_magad diy kert

0
Tovább

Kertünk díszei: virágtartó favonat

Néhány régi, kopott zöldséges ládából vagy éppen farönkökből különleges, egyedi virágtartót készíthetünk. E látványos, kreativitással megfűszerezett ötlet mindent udvar ékéve válik.

How to Build a Train Made Out Of Old Crates

How to Build a Train Made Out Of Old Crates

DIY Wooden Train For Your Garden tutorial

0
Tovább

Mókás kültéri dekorációk

Vidám, mókás kerti dekorációkat nem csak kisgyermekes családok udvarába, hanem a magunk örömére is készíthetünk, elég csak belepillantani a számtalan inspiráló, színes ötletbe. Tartsatok velem ma is!

0
Tovább

Régi talicskából virágoskert

Az elmúlt napokban én is pont egy ilyen projekten dolgoztam, egy ócska rozsdás talicskába leheltem új életet. Mindjárt mutatom is, hogy hogyan alakult át a mi kis rozsdásunk, előtte azonban nézzétek meg, honnan merítettem az ihletet!

wheelbarrow-planter

0
Tovább

Kerti pad gyerekeknek

Ebbe a gyönyörűségbe első pillantásra beleszerettem. Maga a forma is megkapó, emellett sok lehetőség rejlik benne. Egyrészt persze pad, de mellette lehet rá pakolni (nassolnivalót, játékot stb.), a tetejére pedig kerühet ponyva is, ha nagyon süt a nap. Ó, igen, és virágot is futtathatunk rá! Ajánlom minden apuka figyelmébe, az ülőkés homokozó mellé még pont elfér!

0
Tovább

Hangulatos lámpások

A különféle lakberendezési és barkácsáruházak polcain szebbnél szebb lámpások és dekorációs kalitkák sorakoznak, és én úgy vettem észre, szinte könyöröknek, hogy vigyek haza néhány darabot. A nyáresti kerti, szabadtéri összejövetelek, borozgatások fontos hangulatteremtő kelléke lehet stílusosan elrendezve. Persze a teraszon, vagy bent a lakásban is hasonlóan varázslatosan hangulatot teremthetünk néhány jól megválasztott darabbal, nézzétek csak:

I have all through out my house. I love them, especially the one's with a timer on them. I set it once and every night they come and go off by themselves!

Bird Cage decorated with Christmas lights. The prettiest idea for a birdcage that I've seen to date. (no source as I found this on one blog after another that did not source the origin)

1
Tovább
«
123

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek