Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tojásfestés lakkfilccel

Ma a tojásdíszítés egy nem éppen hagyományos, ám igazán látványos módját szeretném megmutatni nektek.

húsvét tojásfestés tojásdíszítés

0
Tovább

Hagyományörző tojásdísztítési technikák

Évről évre igyekszem bemutatni nektek a hagyományos tojásfestés termékeny, változatos és szemet gyönyörködtető világát, a természetes festőlevektől kezdve a különböző tájegységeken átívelő szimbólumkincsekig és díszítési technikákig.

húsvét tojásfestés tojásdíszítés hagyományőrzés hagyományos tojásfestés íróka írókázás viaszolt tojás berzselés berzselt tojás gyimes osztókör tojásírás metszett tojás áttört tojás tojásfaragás

0
Tovább

A legnagyobb hópehelyminta-gyűjtemény

Papírhópelyhet nagyon egyszerű készíteni, nem igényel különösebb kézügyességet, elegendő, ha kellő mennyiségű papír és egy hegyes, éles papírvágó olló áll a rendelkezésre. Tapasztalatból mondom, hogy az első sikerek után nagyon nehéz abbahagyni, az ember legszívesebben a lakás minden pontjára szemet gyönyörködtető hópihéket akasztana...

csináld_magad dekoráció díszítés diy hópehely karácsony papír

csináld_magad dekoráció díszítés diy hópehely karácsony papír

0
Tovább

Húsvéti tojásdíszítések - 25 kreatív minta

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ugyan húsvétig még egy kerek hónap van hátra, de a kreatív alkotók ilyenkor már hozzáfognak az előkészületeknek, hogy az ünnepi időszakra minden elkészüljön. Ennek megfelelően elkészítettünk egy bőséges válogatást kreatív húsvéti tojásdíszítések készítéséhez.

0
Tovább

Különleges tökdekoráció gyerekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Közeledik október vége, manapság pedig egyre többen készítünk különféle tökös dekorációkat. Ha a halloween hagyományát nem is szükséges átvenni, gyermekünk alkotói készségét remekül kibontakoztathatjuk ennek alkalmából!

0
Tovább

Ha nyár, akkor gelato!

Nagyon hirtelen köszöntött ránk a nyár, amit persze cseppet sem bánunk! Jöhet a vízpart, a bikini, a fagylalt, és hogy a hobbyzást is a szezonhoz igazítsuk, bemutatjuk fagyiszíneinket! Ezek az árnyalatok egy fagyizó kínálatában is megállnák a helyüket, persze fogyasztásra nem alkalmasak, annál inkább festésre!

0
Tovább

Scrapbookozd egyedire noteszed!

Egy sima, egyszerű fedőlapos noteszt könnyedén izgalmassá varázsolhatunk! Ehhez nem kell mást tennünk, csak a megfelelő színeket, anyagokat és technikákat ötvöznünk.

0
Tovább

Mire jó a 3D por?

Ahogy a nevéből is adódik a 3D por térbeli díszítések, különlegesen egyedi, kiemelkedő textúrájú felületek létrehozására alkalmas. Ennek sokféle módja van, és mi most összegyűjtöttünk néhányat, amelyek biztosan kedvet hoznak nektek is alkotáshoz!

0
Tovább

Húsvéti shabby chic

Kopott, repedezett, foltos, ugyanakkor elegáns, romantikus, ízléses, ez a shabby chic. A fehér, bézs, ekrü színeket felsorakoztató stílus manapság igen közkedvelt a lakberendezésben, ami a kreatív hobbi szerelmeseinek is kiváló terep arra, hogy lakásukat saját kezűleg öregített bútorokkal, kiegészítőkkel szépítsék.

0
Tovább

Kreatívkodás gombokkal, 50+1 fantasztikus ötlet

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ritkán igazán egyedi és különleges darabok) új helyet kaphatnak egy másik ruhadarabom, párnahuzaton, és persze kreatív fantáziánk is szabadon szárnyalhat a gombok szárnyán...

12.jpg

0
Tovább

Dekoráljunk fahéjjal!

A karácsonyi illatok egy legfontosabb tagja a fahéj, akinek a legjobb illatbarátai a narancs, a fenyő és a szegfűszeg. Ezeknek az illatos, ízletes fűszereknek, gyümölcsöknek a nevét nem csak a konyhában áldjuk, hiszen dekorációs célra is nagyon hasznosak. Varázslatos narancsos ötleteket már mutattam (IDE kattintva csekkolhatjátok), most a fahéjon a sor.

44262008807273949Xrcz17Toc.jpg

0
Tovább

Bájos só-liszt gyurma angyalkák

Épp valami teljesen más után kutattam, amikor szembe jött ez a tüneményes angyalsereg a Pinteresten. A formájuk nagyon el van találva, nem az a cukorhabos, csillámporos csicsamicsa, mégis olyan kedves, bájos imádnivaló mind. Minimális költségvetéssel is egy egész halom ilyen angyalkát készíthettek, amelyeket aztán lehet ajándékba is adni, de persze a dekoráláshoz is jól jönnek, akaszthatjátok a fára is (ha nem túl nehezek). Nézzük, hogy készülnek!

angels.jpg

0
Tovább

20+ lélegzetelállító ünnepi ablakdísz

Szerintem, az adventi koszorú elkészítésén kívül a legtöbben örömmel gyártunk több-kevesebb ajtó- és ablakdíszt is. Hiszen annyira látványos, mosolyt csak a saját és a kintről befelé kíváncsiskodók arcára is. Ezért mára ablakdíszítéshez gyűjtöttem nektek ötleteket. Remélem, mindenki talál kedvére valót!

14.jpg

0
Tovább

Csillámos mécsestartó

Ma egy nagyon egyszerű trükköt mutatok csillivilli mécsestartó készítéséhez.

1.jpg

0
Tovább

További fonalas trükkök: készítsünk hóembert!

A minap egy kedves olvasóm kérdezte, hogy a fonaltekeréses-lufis módszerrel hogyan készíthet kisebb méretű gömböket, mert nem kap hozzá kicsike lufit. Nos, egyrészt modellező lufiból (tudjátok, amiből a lufifigurákat készítik) is formázhatunk kisebb gömböket, de ha csak nagyobb lufi áll a rendelkezésre az sem gond. Csak felfújás után ne a szájánál, hanem feljebb kössétek el, így akkorra gömböt kaptok, amekkorára épp szükség lesz. És akkor már el is érkeztünk a mai témánkhoz, a tündéri hóemberkékhez. Egy újabb kis költségvetésű, otthon is megtalálható apróságokból elkészíthető látványos dekoráció!

480336_503714846392967_1885952869_n.jpg

0
Tovább

Borosüvegek festése gyönyörű mintákkal

A 3D-s domború kontúrozókat és az üvegfesték kontúrozókat használhatjuk pöttyözött minták készítésére is. Ezen minták nagy előnye, hogy nagyon nehéz elrontani a készítést (egy pöttyel több vagy kevesebb? Mit számít!), és aztán pedig nagyon nehéz abbahagyni a gyártást! Borongósabb délutánokra feltétlen ajánlom!

DIY-Spot-Painting-Wine-Bottle1.jpg

0
Tovább

Szülinapos öröknaptár

Ez a naptár az egyik legjobb öltet, amivel mostanában találkoztam. Egyrészt rém praktikus, én pl. folyton elfelejtek egy-egy szülinapot. Beprogramozom az okostelefonon, karikázom a naptárban, néha mégis becsúszik egy kis hiba. Ez az öröknaptár pedig mindig szem előtt van, csak jól el kell találni a helyét a lakásban. Másrészt pedig fantasztikusan néz ki, tehát ténylegesen egy lakberendezési tárgy, ami jól mutat bárki otthonában. És persze az sem elhanyagolható, hogy valóban öröknaptár, tehát nem kell évente lecserélni, miközben bővíthető a végtelenségig.

Family-birthday-board.jpg

0
Tovább

Ajtókoszorú falevélrózsákból

A falevél hajtogatott rózsafej már tavaly felbukkant itt a blogon, méghozzá nagy sikerrel, hiszen sokatoknak tetszett (ha esetleg nem láttátok, itt megtaláljátok). A mai ötlet ennek a rózsának a továbbgondolt változata, fogadjátok szeretettel!

110.jpg

0
Tovább

Csináld magad: természet ihlette gyertya

Ilyenkor, a hűvösebb, nyirkosabb idő beköszöntével többször üldögélünk gyertyafény mellett, hiszen olyan jó bekuckózni, merengeni, tűnődni olykor. Gyertyákat pedig mi magunk is készíthetünk, ma erre mutatok egy jó ötletet! Csempésszünk otthonunkba egy csipetnyi erdei hangulatot!

DIY-Smell-of-the-Forest-Candle1.jpg

0
Tovább

Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból

Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?

Orange-Skin-Flower.jpg

0
Tovább

3D-s üdvözlőlap saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Ma egy sokakat érdeklő téma kerül terítékre, megmutatjuk, hogyan készül a 3D-s üdvözlőlap.

DIY-3D-Butterfly-Card_1.jpg

0
Tovább

Tál őszi levelekből

Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

0
Tovább

Szuper ajándékötlet: gyertya gombaházikó ruhába bújtatva

Egy szívhez szóló ajándékötletet hoztam nektek mára, amely gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja a helyét.

sveča goba 20.jpg

2
Tovább

Vállfák szalvétatechnikával dekorálva

Még pár évvel ezelőtt ajándékba (lakásavató) készítettem hasonlókat, és az ajándékozottak mondhatom, nagyon örültek. Lehet, hogy nem éppen fényűző ajándék, viszont roppant egyedi és kedves, talán épp a szerénysége annyira meggyőző. Itthonra is készítettem belőle, sőt még monogramokkal is elláttam őket (de csak mert ki kellett próbálnom a kalligráfia tollamat), és mai napig öröm rájuk nézni. Sokféle stílusban készíthető (hisz szalvétából hatalmas a választék), örömmel ajánlom nektek is!

DIY-Handmade.jpg

A vállfákat fehér festékkel (alapozó vagy akril) kenjétek be, ez ideális alapot nyújt a szalvétatechnikázáshoz. A szalvétából (papírból) kivágott/kitépett mintát dekupázsragasztóval rögzítsétek. A végén lakozzátok igény szerint. Repesztőlakkal antik (vintage) stílust is idézhettek.

Forrás a képre kattintva.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!   

0
Tovább

Kagylóhéjjal, csigával díszítve...

Nyaralásból gyakran térünk haza kagyló- és csigahéjakkal, rajtam is úrrá lesz ilyenkor a gyűjtőszenvedély. Tavaly is mutattam már hasonló kagylóhéjas ötleteket (ITT megnézhetitek), idén pedig bővítem a gyűjteményt!

5fecceb2b30d7e1e5b59644ca9171a48.jpg

0
Tovább
«
123

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek