Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Üvegtárgyak festése

Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Ebben a bejegyzésben sorra vesszük az alapvető tudnivalókat, és készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!

uveglap2.jpg

0
Tovább

Katicás ötletek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben igazi tavaszi, pettyes és bogaras ötletcsokorral készültünk.

1. Hétpettyes üdvözlet

Katicás képeslapot színes papírból, hullámkartonból vagy dekorgumiból is készíthettek. Köszöntésekhez, meghívókhoz, gyerekzsúron ültetőkártyákhoz is elkészíthető.

558058_500917939968463_824608386_n.jpg

0
Tovább

25 last minute húsvéti ötlet

Tudom, hogy sokan hagyják az utolsó pillanatra az ünnepi készülődést, pláne, hogy a legtöbben a hólapátolással voltunk elfoglalva, nem pedig a piros tojásokkal. De még előttünk a hétvége, hoztam is 25 "utolsó pillanatos"ötletet, fogadjátok szeretettel!

last_minute_easter_ideas_1.jpg

0
Tovább

Inspiráció: húsvéti alkotások tőletek

Ebbe a bejegyzésbe az általatok küldött húsvéti fotókat gyűjtöttem össze, remélve, hogy sokaknak szerzek ezzel egy kis örömet. A válogatást persze korántsem teljes (sajnos lehetetlen minden fotót belesűríteni egyetlen bejegyzésbe), de még több olvasói ötletet találtok Facebook rajongói oldalunk üzenőfalára feltöltve. Nézzetek körül ott is!

éva.jpg

Éva viasszal írt hímesei

Az írókázásról IDE kattintva részletesen olvashattok!

0
Tovább

Pipis ötletek húsvétra

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A mai naptól új rovattal gazdagodik blogunk: A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd.

Ebben az első bejegyzésben a húsvéti készülődéshez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a következő bájos dekorációs ötletekkel, amelyeket gyermekek segítségével is megvalósíthattok.

122.jpg

0
Tovább

Hímzőfonalas tekert tojások

A facebook rajongói oldalon nagy sikere volt idén a hímzőfonalas tojásoknak. Sokan kérdeztétek is, hogy hogyan készülnek. Most lépésenként mutatom meg egy egyszerű "cérnás" tojás készítését!

bakers twine eggs tutorial 5.jpg

0
Tovább

Így dobd fel a rizslámpádat!

Íme egy remek ötlet arra, hogy az egyszerű rizslámpáknak hogyan adhatunk különleges és egyedi kinézetet, ráadásul ez egy nagyon kis költségvetésű projekt.

544206_574651205893573_1213699107_n.jpg

Forrás: photos and creative ideas

0
Tovább

Gyönyörű virágok filcanyagból és papírból

Mára két virágkészítő tutoriált hoztam, jól jönnek a tavaszi és húsvéti dekorálás során. Szép kiegészítői lehetnek ajtódíszeknek, tavaszi koszorúknak, de akár vidám füzéreket is fűzhettek belőlük. Szárral készítve vázába is állíthatók.

21.jpg

0
Tovább

Tavaszi váza felturbózva

Egyszerű, kidobásra szánt alapanyagokból és egy kevés felszeletelt faágból is készíthettek különleges tavaszi vázát. Igazán üde látvány!

NH-JA09-wood-slice-two-close-up-alt.jpg

0
Tovább

Nyuszifészek lufival madzagból

Ezt a technikát már tavaly is megmutattam nektek, igaz akkor minitojásokból készítettünk füzért, de az elv hasonló volt (itt olvashatod el). A lényeg tehát, hogy egy tetszőleges madzaggal (fonalból) szorosan és jó sűrűn körbetekertek egy vazelinnel lekent lufit (ez fontos, mert így a végén nem fog ráragadni a lufira a madzag), majd alaposan átkenitek az egészet tapétaragasztóval. Helyette használhattok keményítős keveréket is, ennek a receptjét ITT találjátok. 

555304_552151411491591_1699614372_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is. 

0
Tovább

Tavaszvárás: kertecskék tojáshéjban

A tojáshéjakat sokféle módon felhasználhatjuk kreatívkodásra, ahelyett hogy a szemetesben végeznek. Kitűnő alapanyag mozaikozáshoz (erről részletesebben is fogok írni), de mivel kalciumban és magnéziumban gazdag, így komposztáláshoz is nagyszerűen beválik. És akkor meg is érkeztünk a mai témánkhoz, mert hogy ültethetünk, csíráztathatunk, palántázhatunk is bele.

85a0c9141c0c3d0cb3c9a9b3b58c3f18.jpg

0
Tovább

Térbeli virágok üvegmatrica-festékkel

Napok óta felkapott téma a blog a facebook oldalán az üvegmatricás virágok készítése. Nagyon sokan kértetek hozzá részletes leírást, kérésetek pedig számomra parancs. Nézzük is meg, hogyan készülnek!

erika lanya.jpg

A képet egy olvasónk, Erika küldte, hétéves kislánya munkáit láthatjátok!

0
Tovább

Különleges ágyvégek saját kezűleg

Egy jól kiválasztott ágyvég szinte berendezi a hálószobát, persze amellett, hogy nagyban hozzájárul a pihentető alváshoz is. Hiszen harmonikus környezetben sokkal könnyebb lazítani, feltöltődni. Ehhez pedig nem is kell mélyen a zsebetekbe nyúlni, mert rengeteg minden áll a rendelkezésetekre, sok olyan alapanyag is, amelyre talán nem is gondoltatok. Mutatom is, mi mindenre gondolok!

Final ERM 4 243[3]_thumb.jpg

0
Tovább

12 ötlet faszeletek felhasználására

Emlékszem, gyerekkoromban a szomszéd Lajos bácsi hétvégi házának falát rengeteg faszeletre saját kezűleg applikált mindenféle trófea (főleg halász- és vadászzsákmány) díszítette. Persze ezek mellől nem hiányozhattak a faszeletekbe vésett különféle életbölcsességek sem. Ilyesmiket nem, de 12 másik ötletet mutatnék ma nektek. Mert ezek a faszeletek nagyon klassz, természetes alapanyagok, és jól felhasználhatók lakásdekorációs célokra.

1. Padló

379349_391279340914584_1805842533_n.jpg

0
Tovább

Csináld magad ékszertartó PET-palackból

Sokféle ötletet mutattam már csináld magad ékszertartók készítéséhez, de PET-palackból készíthető még nem volt. Apróbb müttyök (gyűrűk, kitűzők, vékony láncok) pompásan elférnek majd rajta. És még újrahasznosítás is, juhéééé!

IMG_0665.jpg

0
Tovább

Hangulatos kuckók a lakásban - ahová jó bekucorodni

A facebook rajongói oldalon már sok-sok ilyen képet közzétettem, és mivel ti is lelkesedtetek értük, adta magát az ötlet, hogy egy nagyobb gyűjteménybe rendezzem a témához kapcsolódó fotókat. Ebben az inspiráló gyűjteményben szerintem, már gyönyörködni is pihentető, de ha van rá lehetőségetek, ti is kialakíthattok az otthonotokban egy kis olvasósósarkot, egy saját kuckót, ahová olykor jól esik elvonulni, feltöltődni. Ha pedig erre nincs lehetőségetek (ahogy nekem sem), akkor is ajánlom figyelmetekbe a következő képsort, mert sok szívmelengető, pihentető fotót tartogatok.

560684_448259995216518_1609672536_n.jpg

0
Tovább

Best of 2012/2 – a ti kedvenceitek

Az első best of válogatásomban az én személyes kedvenceimet mutattam meg, most pedig azok a blogbejegyzések következnek, amelyeket ti olvastatok a legszívesebben!

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Best of 2012 – az én kedvenceim tőletek

Csupán két nap van hátra ebből az esztendőből, így nem maradt más hátra, mint hogy visszatekintsek az óévben történt eseményekre, kreatív ötletekre, a veletek töltött pillanatokra. És ezekben nem volt hiány, hiszen csak durván számolva is az évnek majdnem a felét itt a blogon és a Facebook közösségünkben töltöttem. És minden percét élveztem. Az év végi válogatásposztokat több részre bontottam, ebben az elsőben olyan alkotásokat szeretnék megmutatni, amelyeket én kaptam tőletek. Engedjétek meg, hogy ezúttal egy szubjektív válogatást készítsek, azaz a szívemnek legkedvesebb alkotásokat mutassam meg, olyanokat, amelyeket irigykedve, ugyanakkor elismeréssel telve csodáltam.

1.jpg

0
Tovább

Karácsonyfa újságpapírból fonva

A papírfonás technikáját már megmutattam nektek ősszel, és az egyik legnagyobb sikert aratott téma volt az idei évben. Ezt a környezetbarát (hiszen egyszerű újságpapírt használunk) kézműves technikát karácsonykor is bevethetitek, hiszen bármilyen formájú és méretű kosárkát készíthettek az ünnepi alkalomra (ajándékba vagy a saját otthonotokba). És ha már a kosárkészítésbe belejöttetek, hoztam mára egy igazi különlegességet, mégpedig egy papírfonással készíthető karácsonyfát.

81164252_large_dsc00310.jpg

0
Tovább

Csináld magad karácsonyfadíszek (X)

Egyszerű, a háztartásban is fellelhető hétköznapi alapanyagokból is készíthető gyönyörű karácsonyfadísz. Persze néhány nélkülözhetetlen eszközre és alapanyagra is szükség lesz (csillám, jóféle ragasztó, anyagmaradékok, újrahasznosítható dolgok stb.), de az eredmény dicséretet érdemel majd. Tartsatok velem ma is!

1. Villanykörte díszek

249598004319739870_S0gbi4Nm_c.jpg

0
Tovább

Illatozó virágok narancshéjból

A hűvösebb idő beálltával sokunknál egyre gyakrabban kerül az asztalra narancs. Ha egy kicsit ügyeskedtek a pucolásnál, a megmaradó héjból csodálatos virágkompozíciókat varázsolhattok. Az illata még sokáig lengedezni fog a lakásban, és mennyivel jobban néz ki, mint a radiátoron száradó formáltan héjacskák. Tehettek mellé fajéjrudat, csillagánizst és szegfűszeget is, és kész is van a saját készítésű potpourri. Ha pedig elszárad, jöhet a következő virágcsokor!

530679_381353151942195_1531035201_n.jpg

Forrás: God's of Garden Eden

Még több ünnepi hangulatú blogbejegyzés:

Óriás papírcsillag készítése

10 ötlet adventi naptárakhoz

Egy különleges kézműves technika: a quillingezés alapjai

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Fókuszban a kézzel festett bögrék

Az egyre hűvösödő napokon ha megtehetem, nagyon szívesen kucorodok be egy kényelemes fotelba egy jó könyv társaságában, forró italt kortyolgatva, bentről szemlélve egy-egy borongós-esős délutánt. Persze egy saját kézzel pingált bögréből kortyolni a gőzölgő teát/forró csokit még felemelőbb érzés. Festhetünk rá valami igazán ránk jellemző mintát, emléket állíthatunk egy-egy kedves pillanatnak, vagy ha csak névre szóló feliratokat készítünk, akkor is a saját kezünk munkája marad!

uvegfestes1.jpg

0
Tovább

Hangulatos őszi fények a lakásban

A korábbi őszi bejegyzéseimben már pislákolt néhány hangulatfény, most pedig eljött az ideje, hogy egy teljes posztot szenteljek a témának.

tumblr_mbcr9duAhE1ruj3e1o1_500.jpg

0
Tovább

Őszi-rózsa falevélből

Nem kell profi virágkötőnek lenni ahhoz, hogy színpompás rózsacsokrokat készítsetek falevélből, a végeredmény mégis önmagáért beszél. Különböző hajtási technikákkal pedig más-más formákat is készíthettek, nem lesz két egyforma köztük. Persze ez az ősz varázslatos színvilágának is betudható. Részemről már a levélgyűjtés is igazi élmény, gázolni a tarka avarban, belélegezni az őszt, gyönyörködni a természet halódó csodájában és magamba szívni az utolsó melegítő napsugarakat.

1.jpg

0
Tovább

Őszi hangulatban: beltéri dekorációk

Ajtódíszek és koszorúk már két blogbejegyzésben is helyet kaptak (ITT és ITT), most húzódjunk kicsit beljebb, és nézzük meg, milyen apró ötletekkel tehetjük hangulatosabbá a lakást így őszbe fordulva.

283937951477476591_nZP5N6ZB_f.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek