Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Óvjuk meg a Földet! Környezetbarát ötletek gyerekeknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal csupa környezetbarát kreatív ötletet mutatunk, amelyek segítségével játszva hívhatjuk fel gyermekeink figyelmét az újrahasznosítás fontosságára!

1. Papírgurigák

2

0
Tovább

Fessünk kavicsot!

Az egyik legnépszerűbb téma itt a blogon a kavicsfestés, bármikor feldobom a témát, nagy szeretettel fogadjátok. Ezen nem is csodálkozom, hiszem nagyon egyszerű, és annyi lehetőséget rejt. A türelmesebbek tökélyre fejleszthetik, és a kisgyermekeseknek is remek elfoglaltság.

diyhome.jpg

0
Tovább

12 látványos ötlet kreatív újrahasznosításhoz

Az újrahasznosítás, az újrafelhasználás visszatérő téma a blogon, rengeteg témában olvashattok már ide vonatkozó hasznos tippeket és ötleteket. Ma egy válogatással készültem vegyesen felhasznált alapanyagokból.

0
Tovább

25 csináld magad ékszer a jóidő örömére

A jóidő beköszöntével előkerülnek a lengébb tavaszi ruhák, ilyenkor a színekkel és a kiegészítőkkel is bátrabbak vagyunk. Előtérbe kerülnek a kiegészítők, a vidám bizsuk, amelyek tökéletes kiegészítői viseletünknek. Sok-sok mindent magunk is elkészíthetünk, az alkotás örömén túl pedig büszkén viselhetjük a napsütéses tavaszi nyári időszakban.

Wrap Bracelet

0
Tovább

25 különleges raklap bútor

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), mégis rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Bátran lehet kísérletezni, bútorálmokat megvalósítani, kis költségvetéssel, saját kezünk munkája révén.

pallet furniture ideas Ultimate Pallet Furniture Collection: 58 Unique Ideas

4
Tovább

Babaszoba műanyag flakonból

Két hete mutattam nektek egy remek ötletet műanyag flakonok újrahasznosítására, akkor irattartó papucsokat készítettünk. Az alapanyag most is ugyanaz, a végerdmény pedig lélegzetelállító. 

Ez az ötlet kislányos anyukáknak hasznos igazán, hisz ők tudják a legjobban, hogy a sok icipici játékhoz mennyire sokféle házikót lehet venni (ha győzzük anyagilag). Ez egy alternatiív megoldás erre is, ráadásul gyermekeink is kivehetik a részüket az alkotásból.

Forrás: i creative ideas

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

1
Tovább

10+1 ötlet PVC-cső hasznosítására az otthonunkban

Lakásfelújítás, építkezés során gyakran marad vissza néhány különböző méretű PVC-csődarabka, de egyébként is azt tapasztalom, hogy valamiért a sufnik állandó tartozéka. Nálunk is kallódik néhány méternyi, bár fogalmam sincs mikor kerültek ide, és miért. Mindenesetre jó ötlet a lakberendezésben is felhasználni, mutatom is, mi mindenre lehet jó!

1. Evőeszköztartóként vagy virágtartóként remekül hasznosítható!

0
Tovább

Szegecselt, stencilezett kiskomód

Ezt a komódot még évekkel ezelőtt vettem egy leértékelés alkalmával, már akkor az azzal a céllal, hogy egy kicsit feltuningoljam. Szemérmellenül olcsó bemutató darab volt, és azonnal lecsaptam rá, tudván, hogy már van ebből a bútorcsaládból két éjjeliszekrénykénk. A tuning ideje most érkezett el, mert nagyjából kezdenek a végleges helyükre kerülni a bútoraink.

0
Tovább

Kerti pad ágykeretből

Pár héttel ezelőtt mutattam nektek egy gyönyörű bútorátalakítást, amelyben két régi székből készült egy pad. Ez is hasonlóképpen szemet gyönyörködtető ötlet, tökéletes példa arra, hogy miért is ne mondjuk le feltétlenül régi bútorainkról.

Ez a bútor persze klasszikusn ágykeretként is gyönyörű, de sokszor hozhatja úgy az élet, hogy bármilyen szép is egy bútor, egyszerűen fölösleges, nincs elég hely, ám a szívünknek kedves tárgytól mégsem szeretnénk megválni. Ebben az átalakításban is pont az tetszik, ami a múltkoriban is, hogy sikerült a bútor stílusát megőrizni, más funkcióval új életre kelteni, megfelelő környezetbe helyezni. 

Gondolatébresztő, inspiráló formájú lett, és a színe is fantasztikus. Aki bútorfestésben, bútorátalakításban gondolkodik, azoknak ez az ötlet is hasznára válhat.

A kopottas külsőt sötét színű wax segítségével vagy visszacsiszolással is elérhetjük, én az utóbbi technikában nagyobb örömömet lelem. A lényeg talán pont az, hogy az ágykeret szépsége tovább ragyoghat egy újragondolt bútoron belül, ezért ne mondjuk le a régi régi bútorainkról, csodákat lehet műveli velük.

Bútorfestéshez ajánlom nektek a vízbázisú Dekor Paint Softmagyar fejlesztésű festéket, amely elérhető áron, garantált minőségben minden igényt kielégít az otthoni kisbútorok festéséhez, dekorálásához.

Forrás: fab art

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is.

0
Tovább

Dekoratív váza régi üvegpalackból

A különlegesebb formájú üvegeket (jellemzően olívaolajos, szószos) én rendszerint elteszem kreatív célú felhasználásra. Amikor hirtelen támad egy jó ötletem, mindig jó ezekből csemegézni. Ez az egyszerű, ám igen dekoratív váza is egy ilyen üvegből készült, amiben valaha talán valamilyen különleges olaj csillogott.

0
Tovább

Csempésszünk tavaszi hangulatot az otthonunkba!

Nem vagyok egyedül azon véleményemmel, hogy a január a legdöcögösebb, leghosszabb, legszürkébb hónap az évben, és néha bizony ilyenkor az embernek nehéz átlendülni a holtponton. Vége a karácsonyi, újévi vigalomnak, és a tavasz még olyan távolnak tűnik. Vagy mégsem? Nekem szinte már természetes, hogy januárban egyszerűen átállok tavaszváró üzemmódba, és a környezetembe is igyekszem egy kis vidámságot, színt, életet varázsolni. Az egyik legegyszerűbb és leginkább szívet melengető módszer, ha néhány virághagymát hajtatunk az ablakban. Pár hétig gyönyörködhetünk a pompájában, illatukkal pedig máris egy kis tavasz költözik hozzánk.

0
Tovább

10 DIY ötlet adventi naptárhoz

Még majdnem négy teljes hetünk van advent első napjáig, de már bizony sokan kértetek ötleteket adventi naptár készítéséhez. És igazatok is van, mert idejében el kell kezdeni gyűjteni az ötleteket, hogy az alapanyagok beszerzésére és a megvalósításra is legyen elég idő. Kezdjünk is hozzá!

1. Kettő az egyben megoldás

advent-calendar-wreath.jpg

0
Tovább

20 csodálatos adventi koszorú

Célegyenesbe ért az adventi készülődés, aki saját kezűleg szeretné elkészíteni a koszorút, ajtódíszt, annak ideje iparkodni. Ehhez szeretnék ma segítséget nyújtani, ezzel az inspirációs galériával.

0
Tovább

Hógömb a saját ízlésedre szabva

Valószínűleg szinte mindenkinek van otthon hógömbje. És még ha nem is saját ötlettől vezérelve vetted meg, kaphattad ajándékba vagy éppen a gyerek nyaggatott miatta. Ha viszont adni szeretnéd, pár lépésben elkészítheted magad is, így nem csupán egy újabb porfogó kerül a fa alá, hiszen belecsempészheted az ajándékozott ízlését, és persze a sajátodat is.

1
Tovább

Csináld magad: járólap festése saját kezűleg

Többször olvastam már erről a "járólap lefestére" témáról érintőlegesen, és foglalkoztat is a kérdés, sőt ti is sokszor érdeklődtetek felőle, de eddig nem találtam ennyire jól összeszedett, átfogó és hasznosítható leírást, mint most.

0
Tovább

Csináld magad: bútorfestés Dekor Paint festékkel

Emlékeztek, nemrég meséltem, hogy bloggertalálkozón jártam a Pentart termékek bázisán. Kaptam néhány fantasztikus festéket is kipróbálásra. Közülük számomra a legérdekesebb, legcsábítóbb a Dekor Paint Soft névre keresztelt újdonság.

0
Tovább

Tündérkertek ősszel is

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Mert egy törött cserép sem szemét!

0
Tovább

Csináld magad: otthoni munkaállomás

Igen praktikus, ha van az embernek otthon egy külön dolgozószobája, de annak sem kell elkeserednie, akinek nincs. Az otthoni munkaállomás ugyanis lehet a nappali vagy a háló része is akár, és egyáltalán nem kell irodai hangulatot tükröznie, sőt!

0
Tovább

Könyvespolc zöldségesládákból

Pompázatos kis könyvespolcot (vagy éppen éjjeliszekrényt) varázsolhatunk egyszerű zöldségesládákból, amely nem csak otthonunk méltó dísze, hanem funkcionális darabja is lehet!

0
Tovább

Hűtőmatrica saját kezűleg

Egy nagyon egyszerű módszerrel rendkívül látványos külsőt varázsolhatuk a hűtőszekrényre. Készülhet óriási méretben is, és egy mozdulattal nyom nélkül el is távolítható. Ugye most már téged is érdekel?

0
Tovább

Nyári divatékszerek saját kezűleg

Nemrég mutattunk Nektek egy különleges, ugyanakkor nagyon egyszerűen elkészíthető karkötőt, aminek dekorgumi alapját sablonnal és pasztákkal díszítve rézhatású felületet kaptunk. Erről ITT olvashattok.

Most egy egészen más stílusú, ugyanakkor szintén egyszerű és mutatós karkötő díszítési technikát hoztunk.

0
Tovább

Paradicsomi hangulat egy panelerkélyen

A panelkerkélyek nem az esztétikumukról, a látványos megoldásaikról vagy éppen a kényelmükről híresek. Szerintem a legtöbben szűkös, sok esetben kacatokkal telezsúfolt, csúnyácska, egyenüveggel fedett aprócska helyként gondolunk rájuk, persze nem véletlenül. Hiszen általában ilyenek. De ki ne szeretne mégis egy üde kis szigetet helyette, ahol napközben limonádét, este finom bort szürcsölgetve gyönyörködhet az őt körülvevő kis paradicsomi idillben? Vajon lehetséges egyáltalán? Judit szerint nincs lehetetlen, nézzétek csak!

0
Tovább

Réz hatású karkötő dekorgumiból

A dekorgumit sokféleképpen lehet felhasználni, de gondoltátok volna, hogy egy egyedi divatékszer alapanyaga is lehet? Nyáron tobzódunk a különféle ékszerekben, egy ilyen fémes hatású karkötő tökéletes kiegészítő -pláne ha saját kezűleg készült- sokféle viselet mellé.

1
Tovább

Csináld magad: fessünk falat seprűvel

Imádom az ilyen ötleteket, amelyekkel ilyen egyszerűen tehetjük otthonosabbá, egyedibbé lakókörnyezetünket. Ilyenkor nyáron sokan kezdünk bele a falfestésbe saját magunk, és aki rendelkezik már némi rutinnal ezen a téren, könnyedén veszi is akadályt. Érdemes kísérletezni, bátornak lenni, az alábbi képsor is remek példa erre. Egy hagyományos cirokseprű segítségével ilyen különleges falfelületet varázsolhatunk otthonunkba! Hajrá!

Forrás: icreativeideas

Falfestős posztsorozatom korábbi részei:

Gyermekszobák festése

Famotívumok a falon

Falra festett minták kivitelezéséhez ajánljuk akrilfesékeinket. Megrendelhetők a Színes Ötletek webáruházból (katt ide).

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Repessz és antikolj!

Tárgyak felületét öregíteni, kopottan patinás hatásúvá tenni többféleképpen is lehet. Most egy olyan repesztési és antikolási technikát mutatunk, amelynek eredményeképpen a tárgy felületén finom, hajszálrepedéshez hasonló rajzolat alakul ki.

1
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek