Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Varrjunk tüneményes kisrókát!

Ezt a kis vörös ravaszdit alapszintű varrásismeretettel is könnyedén elkészíthetitek, garantáltan gyermekeink kedves pajtása lesz!

varrás plüssfigura

Amire szükség lesz:

  • filcanyag (barkácsfilc) rozsda, fehér és fekete színben
  • olló, tű, cérna, fekete hímzőfonal
  • tömőanyag
  • kis szaténmasni
  • kartonpapír, ceruza a sablonhoz

varrás plüssfigura

0
Tovább

Sünikék és más állatkák falevélből

Ebben a késő őszi dőszakban már bizony bokáig gázolunk a tarka, zizegő falevelekben, öröm ilyentájt a természetben gyönyörködni. Persze gyűjtögethetünk is szebb darabokat egy kis kreatívkodásra. A sünike talán a legtündéribb minta, amelyet a gyermekek is könnyedén elkészíthetnek.

ősz falevél állatfigura

3
Tovább

Gesztenyefigurák - ötletek, tippek, inspirációk

Nem múlhat el ősz gesztenyés bejegyzés nélkül itt a blogon, hiszen nem csak én, hanem a lányom is bolondul ezekért a fényes barna gombócokért. Ahogy elkezdenek potyogni a fáról, mi indulunk is gyűjtögetni, hogy aztán vidám dekorációkat készíthessünk belőlük.

ősz gesztenye gesztenyefigura

0
Tovább

Süni szabásmintával

Egy imádnivaló, tüneményes sünbarátnak ki tud ellenállni? És még csak nem szúrós fajta. Nézzük meg, hogyan készül!

szabás varrás plüssfigura sün

1
Tovább

A legtündéribb filcfigurák - szabásmintával

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai összeállításunkkal a varrni szerető anyukák kedvében szeretnénk járni!

szabás varrás filcanyag kabala filcfigura

0
Tovább

Bűbájos hernyócskák

Különböző plüssfigurák, kabalák készítéséhez gyakran hozok ötleteket, hiszen sokszor nem is olyan nagy ördöngösség megvarrni (pl. néhány félpár zokniból) egy-egy igazán egyedi darabot. A hernyócskák -legalábbis így plüsskedvenc formában- nagy kedvenceim, hosszú, keskeny polcra, ablakpárkányra is tehetjük, onnan mosolyoghat vissza ránk.

varrás szabás DIY csináld magad plüssfigura

varrás szabás DIY csináld magad plüssfigura

0
Tovább

Zseniális ötletek agyagcserépből

A kertészkedés igazán örömteli elfoglaltság, hiszen környezetünk, életterünk szépítése, zöldítése a teendőkön túl szemet és lelket gyönyörködtető eredménnyel kecsegtet. Játékosságot, humort nem csupán a kisgyermekesek csempészhetnek fel a teendők listájára, hanem bármelyikünk. Ehhez mutatok ma néhány igazán remek ötletet.

1. Bájos figurák -amelyekbe természetesen ültethetünk is- különböző méretű cserepekből

0
Tovább

Bűbájos nyuszika zokniból

Szeretjük a zokni-, ill. kesztyűátalakítós projekteket, ez nem vitás. Ma is egy ilyet hoztam, hiszen annyira ellenállhatatlan.

1
Tovább

Hóemberke egyujjas kesztyűből

Két nappal ezelőtt előkerestük a kesztyűket a szekrény mélyéről, mert a lánykámnak fázott reggelente a kis keze. A gondosan gombócba párosítva elpakolt kesztyűk között mi sem természetesebb, akadt félpár. Biztos a zoknifaló szörny mászott ki a mosógépből, más nem lehetett... A gombócok felét pedig időközben is nőtte a kis hölgy, úgyhogy lett egy jópár fölös kis kesztyűnk. A lényeg, hogy ez alkalmoból keresgettem ötleteket a félpár és kinőtt kesztyűcskék felhasználására. Ezt a cuki hóemberkét választottuk kifli és levendulától!

0
Tovább

Őszi erdő egy cipősdobozban

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy nagyon bájos őszi ötletet mutatunk nektek. Egyetlen cipősdobozban igazi kis erdei világot teremthetünk, esténként egy forró kakaó mellett kedves mesét is szőhetünk köré.

0
Tovább

Gesztenye, a megunhatatlan őszi játék!

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Felénk már javában potyog a fáról vadgesztenye, és nem is tudom, hgy a gyerekek vagy mi felnőttek élvezzük jobban a gyűjtést. És annyi klassz figura készíthető belőle.

0
Tovább

Így készíts cserépfigurát! 2. rész

Egy vidám, mosolygós cserépfigura nem csak a kert, hanem az erkély vagy a terasz dísze is lehet. Virágzó frizuráját egész évben csodálhatjuk, ha tavasszal jácintot vagy tulipánt, nyáron folyton nyíló korallvirágot vagy begóniát, ősszel pedig krizantémot ültetünk bele.

0
Tovább

Így készíts cserépfigurát!

Egy vidám, mosolygós cserépfigura nem csak a kert, hanem az erkély vagy a terasz dísze is lehet. Virágzó frizuráját egész évben csodálhatjuk, ha tavasszal jácintot vagy tulipánt, nyáron folyton nyíló korallvirágot vagy begóniát, ősszel pedig krizantémot ültetünk bele.

0
Tovább

Félpár barátok zokniból: krokodil

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk az éj leple alatt mindig munkálkodik a zoknifaló szörny, eltűntet, kilyukaszt ezt-azt, olyan darabokat is, amelyeket biztosan nem használtunk már 2-3 hónapja. Szóval, ha mostanában nálatok is járt a szörnyi, akkor mutatom, mit kezdhettek a megmaradt félpár zoknikkal.

0
Tovább

Karácsonyi díszek száraztésztából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ez alkalommal egy nem mindennapi alapanyagot választottunk, a száraztésztát. Ünnepek idején remek alapanyag kreatív tevékenységekhez, ezért érdemes egy félmaréknyit félretenni a különféle fajtákból.

602308_417598021703312_1370646895_n.jpg

0
Tovább

Készítsünk cserépfigurát - ünnepi kiadás!

Cserépfigurákat nem csak nyáron, hanem ilyenkor az ünnepek közeledtével is készíthetünk. Bájos lakásdísz, sok-sok évig elővehető!

a641836bd0614eefc1a256718ac9c4fb.jpg

0
Tovább

Papírgömb állatkák

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mai bejegyzésünket a Pritt Kreatív Klub Állatok világnapjára meghirdetett kreatív pályázata ihlette, mókás állatfigurákat készítünk egy különleges technikával. A Kreatív pályázat pontos kiírását ITT nézhetitek meg, várjuk pályaműveiteket!

farm lakoi.jpg

0
Tovább

Termésfigurák az ősz kincseiből

Kedves, vidám teremtényeket fabrikálhatunk az ősz és a természet ajándékaiból. Az őszi séták alkalmával gyűjtögethetünk gesztenyét, diót, különféle leveleket, bogyókat, terméseket, bármit, ami az utunkba akad. A maihoz hasonló, esős, borongós, hideg napokon pedig gyermekünkkel összefogva feldolgozhatjuk az összegyűjtött kincseket. Erre mutatok ma néhány ötletet!

1.jpg

0
Tovább

Cuki zokniszörnyike

Zokniból vagy harisnyanadrágból is elkészíthetitek ezt a szeretetreméltó szörnyikét. Képbejegyzés következik:

PAPSACHECRISCORREA.jpgForrás: meangatoys

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek