Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csináld magad: csipkés tál

Levegőn száradó modellezőanyagból elképesztően gyönyörű tárgyakat készíthetünk. Végeredményében kerámia hatású, tartós, sima felületű dísztárgyat kapunk, amely natúr szépségben meghagyva vagy festve lakkozva is szemet gyönyörködtet.

levegőn száradó gyurma tál

0
Tovább

Illatos, házi levendulagyurma 

A házigyurmákat imádjuk, számos receptet mutattam már nektek itt a blogon. Találkozhattatok a klasszikus só-liszt eleggyel, porcelán hatású, szikrázóan hófehér változattal, és persze az örök érvényű, filléres, főzhető típust is bemutattam már. Ma reggel egy igazi különlegességet találtam a kifli és levendula blogon, illatos, puha, könnyen összeállítható gyurmát, amivel öröm foglalatoskodni.

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

0
Tovább

Gombaházikók süthető gyurmából

Süthető gyurmákkal már foglalkoztunk itt a blogon, készíthetünk belőle ékszereket, kulcstartókat, fityegőket, díszfigurákat, állatkákat is. Ma egy egészen új megközelítést mutatok nektek, ezek a bámulatosan helyes gombaházikók ajándékozási céllal készítve is csodásak, hiszen mindenki arcára mosolyt csalnak.

fimo süthető gyurma

0
Tovább

Mintagyűjtemény gyurmafigurákhoz

A múlt heti nagy sikerű házigyurma receptes poszt folytatása ez a mai bejegyzés. Szeretnék most egy nagy mintagyűjteményt is közkinccsé tenni, ha már van receptünk, legyen hozzá jó pár szuper figuránk is!

gyurma házigyurma főzött gyurma

1
Tovább

Az örök érvényű főzött gyurma receptje

Már régóta közkinccsé szerettem volna tenni ezt a receptet, mert amióta először kipróbáltuk, csak ilyet készítünk. Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, sőt lényegesen olcsóbb, mint bármelyik bolti változat. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából kimosható, szőnyegről (megszáradva) simán felporszívózható. Nagyon jó buli a készítése is, és a picurok besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhettek, nem kell megmaradni a boltban fellelhető árnyalatoknál. Nem tartalmaz káros anyagot és hűtőben sokáig eltartható. Sikerült kedvet csinálnom?

házigyurma főzött gyurma gyurma recept

1
Tovább

Csodálatos karácsonyfadíszek házi porcelángyurmából

Tavaly már igazán népszerű téma volt itt a blogon a házi porcelángyurma receptje. Emlékeztek még? Ez a porcelán hatású, hófehér, csillogó és elegáns, selymes, egységes textúrájú gyurma fillérekből elkészíthető, és nincs az a mennyiség, amelyet ne lehetne felhasználni az ünnepi készülődés során. Készüljenek belőle hófehér, csillogó díszek, vagy bájos angyalkák, mind olyan lesz, akár a frissen hullott puha hó, szóval nincs mese, ezt egyszerűen ki kell próbálnotok!

karácsony karácsonyfadísz csináld magad DIY porcelángyurma házi porcelángyurma házi gyurma gyurma recept

karácsony karácsonyfadísz csináld magad DIY porcelángyurma házi porcelángyurma házi gyurma gyurma recept

0
Tovább

Dombormintás karácsonyfadíszek házi porcelángyurmából

Korábban már megismerhettétek a házi porcelángyurma receptjét, és azt is, hogy mi mindent készíthetünk belőle. Ami most leginkább aktuális, az természetesen a karácsony és az ünnepi témakör. Én ezt a sokoldalú alapanyagot a különleges gélpasztával házasítottam és csillámporral fűszereztem, most pedig részletesen megmutatom, hogyan készültek a saját tervezésű, egyedi karácsonyfadíszeink!

karácsony karácsonyfadísz porcelángyurma házigyurma gélpaszta pentart

0
Tovább

Házi porcelángyurma karácsonyi díszekhez

A házigyurmákat imádjuk, számos receptet bemutattam már nektek itt a blogon. Ez a porcelán hatású, hófehér, csillogó és elegáns, selymes, egységes textúrájú gyurma fillérekből elkészíthető, és nincs az a mennyiség, amelyet ne lehetne felhasználni az ünnepi készülődés során. Készüljenek belőle hófehér, csillogó díszek, vagy bájos angyalkák, mind olyan lesz, akár a frissen hullott puha hó, szóval nincs mese, ezt egyszerűen ki kell próbálnotok!

karácsony karácsonyfadísz gyurmarecept házi gyurma porcelángyurma porcelángyurma recept

1
Tovább

Receptgyűjtemény: házilag készíthető csodagyurmák

Rengeteg különféle -elsősorban angol nyelvű - gyurmarecept kering az interneten, az egyik porcelánfehérséget ígér, egy másik főzhető, színes változatra példa, a harmadik pillanatok alatt elkészíthető és levegőn szárad. Tehát elég nagy a felhozatal, de ezáltal a zűrzavar is, hogy melyiket válasszuk. Itt az ideje, hogy rendet tegyek, ma bemutatom a legismertebb és legjobb recepteket, és sorra veszem azt is, hogy melyiket mire használhatjuk.

gyurma házigyurma gyurma recept főzött gyurma süthető gyurma levegőn száradó gyurma

14
Tovább

Szikrázó és különleges: Swarovski ékszergyurma (X)

Az egyedi csiszolású, ragyogó fényű Swarovski gyöngyöket, kristályokat senkinek sem kell bemutatnom. Én is nagy rajongójuk vagyok, hiszen a hobbi szintű ékszerkészítéshez is hatalmas választékban hozzáférhető. A címben említett különleges Swarovski Elements Ceralun ékszergyurmáról azonban most hallottam először. S mivel Swarovski kristályokkal kapcsolatos, rögtön utána is néztem, mi ez a csodakellék.

anillo cuadrado ceralun.jpg

0
Tovább

Karácsonyfadíszek süthető gyurmából (X)

Süthető gyurmából nagyon sokféle dolgot készíthetünk, erre már sok jó példát láthattatok itt a blogon. Karácsony közeledtével sem érdemes elpakolni, hiszen karácsonyfadíszek készítéséhez is kiváló alapanyag.

1.jpg

0
Tovább

Levélnyomatos tálak

A természet múlékony szépségeit konzerválhatjuk eme technika segítségével, a festetlen modellező agyag natúr színe pedig tökéletesen kiegészíti az alapelgondolást, bár én még a festés gondolatával is eljátszanék. Be kell valljam, délután rohanok is levegőn száradó gyurmát venni, annyira megtetszett az ötlet. Finom, kidolgozott, részletgazdag, natúr szépségű kis tálkákat készítünk ma, amelyekkel nem csupán otthonotokat díszíthetitek, hanem ajándékba adva is szívet melengető meglepetéssé válhatnak!

6a01156f70f21e970c019104fb4f73970c-800wi.jpg

0
Tovább

Szuper ajándékötlet: gyertya gombaházikó ruhába bújtatva

Egy szívhez szóló ajándékötletet hoztam nektek mára, amely gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja a helyét.

sveča goba 20.jpg

2
Tovább

Só-liszt gyurma díszek nyomdázással

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

1111.jpg

0
Tovább

Csigaminta egyszerűen, süthető gyurmából

A süthető gyurmával alkotni nem annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolná az ember, csak ismerni kell a fogásait, trükkjeit. Így a kevésbé kézügyesek is remekműveket gyúrhatnak pillanatok alatt.

249598004319373468_D50vmEVr_f.jpg

0
Tovább

2000 rajongó - nyereményjáték

Eljött végre a játék ideje, és tudom, hogy már egy kis ideje ígérgetem, de van mentségem a pár nap csúszásra. Tehát, eredetileg "havas" játékot szerettem volna, mert a múlt héten még térdig gázoltunk benne. Aztán ahogy elértünk a 2000 rajongót egyik napról a másikra tavasz lett. Szóval emiatt át kellett gondolnom az egészet, így gyorsan gyártottam még egy nyereményt.

0
Tovább

Karácsonyfadíszek só-liszt gyurmából

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

0
Tovább

Fánkmánia

Mióta belekóstoltam a gyurmaékszerek készítésébe, szerelmese lettem a sütimotívumoknak. A fánkok különösen közel állnak a szívemhez, ez betudható talán annak is, hogy gyerekkorunkban a végardói strandon az összes zsebpénzünket erre a csemegére költöttük. Az országhatár közelsége miatt a mai napig tudom a büfésor kínálatát szlovákul is, s bár a szókincsem azóta sem bővült, lekváros fánkot azt tudok kérni. Sajnos sütni nem igazán sikerül (pláne olyan igazi ardói zsírban tocsogó, túlcukrozott verziót), de mennyi módja van még annak, hogy fánkokkal vegyem körbe magam... És egyáltalán nem hizlal!

0
Tovább

Inspiráló oldalak süthető gyurmához

Még mindig nem kattantam le erről a témáról, sőt! Annyi szép oldalt találtam mostanában, hogy gondoltam, összegyűjtöm nektek a legkedvesebbeket.

Iris Mishly

0
Tovább

Pomádé stílusban

Sikerült elkészítenem egy újabb totálisan fölösleges holmit. De annyira tetszik... Csini kis ruha, ilyesmit viselt Sandy Olsson a Grease-ben. Kérdés, mit kezdjek vele? Kommentbe jöhetnek az ötletek!

0
Tovább

Ennivaló ékszerek: Marcipános szedertorta és cukormázas fánk

Mostanában mindenhol gyurmaékszerekbe botlok. Szebbnél szebb oldalakat találok a témában (kapásból szerelmes is lettem a gyurmasütikbe), és vesztemre az egyik kreatív üzletben akciós gyurmákra bukkantam! Ezt sütöttem ki belőle...

0
Tovább

Dekoratív medálok ékszergyurmából

A süthető gyurmát én már párszor "leírtam", nekem sosem tetszett igazán. Először az ékszergyurma is hidegen hagyott, gondoltam, attól hogy másképp hívják, még nem fog jobban tetszeni, de tévedtem.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek