Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kötött babanacik - ingyenes minták

Olyan édes kötésmintákat találtam babanadrágokhoz, nem is tudok hirtelen választani. Ráadásul ingyenesen letölthető mind! Csemegézzünk!

0
Tovább

Bea Zoknitanodája

Ha már kacérkodtál a zoknikötés gondolatával, de túl bonyolultnak érezted, elriasztott a sok szám és a sok új technika, akkor feltétlen olvass tovább, mert Bea zokniját Te is meg fogod tudni kötni. Ha eszedbe sem jutott soha zoknit kötni, akkor meg azért kukkants be Bea zoknitanodájába, hidd el, neked is kedvet csinál.

0
Tovább

A legtündéribb horgolt takaró - ingyenes minta

A kötés, horgolás napjainkban sokunk örömére ismét virágzik, tobzódhatunk az ötletekben és alapanyagokban egyaránt. Az őszi-téli időszakban még inkább előtérbe kerül e kellemes délutáni, hétvégi elfoglaltság, amely igazán hasznos tevékenység is.

0
Tovább

Könyvajánló - Horgolt kiscipők

A legapróbb lábacskákra a legtündéribb, és gondos kezek által készült cipellők kívánkoznak. Ha ezzel az állítással egyetértesz, akkor feltétlen olvass tovább!

0
Tovább

Tudom, milyen sálat fogsz kötni idén télen!

Finom, puha, meleg, csajos, dekoratív, és a leejtett szemek technikáját is begyakorolhatod rajta. Kell ennél több? Ha a válaszod nem, akkor kösd meg Te is az Annás által tervezett Curly sálat.

0
Tovább

Készítsük el saját hóesésünket!

A 100 horgolt hópehely című könyv megjelenése kapcsán közös horgolásra invitálunk Benneteket. Horgoljunk hópelyheket! facebook-csoportunkba szeretettel várunk mindenkit, akinek segítségre lenne szüksége a hópelyhek elkészítéséhez, szívesen osztaná meg kész hópelyhes munkáinak fotóját, inspirációt gyűjtene másoktól, vagy egyszerűen csak úgy érzi, horgolni jó, de közösen horgolni még jobb.

Tarts velünk, a bejegyzés végén meglátod, hogy megéri.

0
Tovább

Könyvajánló: újra kapható a 100 kötött és horgolt virág

Újra megjelent a nagy sikerű és már régóta keresett 100 kötött és horgolt virág című kiadvány, ennek örömére kicsit virágba borítjuk a blogot is!

0
Tovább

Ingyenesen letölthető kötésminta: melengető őszi stóla

A kevesebb néha több, igaz ez a kötésben is, és mi sem bizonyatja ez jobban, mint Annás Szimpla V stólája. Mind a forma, mind a textúra minimalista, amit egy nemes alapanyagú fonallal tehetünk igazán különlegessé. A mohair és az alpaka szöszösségük miatt nagyon illenek hozzá, de más, vékonyabb fonalból is jól mutat. A fonalhoz ajánlott méretnél egy kicsit nagyobb tűvel kössük, ez szép esésű kelmét fog adni.


1
Tovább

Trendi kötés és horgolás – Schachenmayr My Mountain! (3. rész)

Schachenmayr My Mountain logó.jpgFolytatódik Schachenmayr My Mountain programunk cikksorozata! A korábbiak során megismerhetted programunk lényegét és a benne szereplő mutatós kötőfonalakat, megmutattuk a sapkakötés és -horgolás trendjeit, és a fantasztikus Schachenmayr original Lumio fényvisszaverő kötőfonalunkfelhasználásához remek ötleteket adtunk!

0
Tovább

Trendi kötés és horgolás – Schachenmayr My Mountain! (2. rész)

A 2014. január végén publikált 4. cikkünk bemutatta Neked Schachenmayr My Mountain programunkat, mely reményeink szerint felkeltette érdeklődésedet!

Ahogy leírtuk, a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló sapkakötés és sapkahorgolás inspiráló, gyorsan és könnyen elkészíthető, szép végeredményt adó modelleket igényel.


Schachenmayr My Mountain logó.jpg

Lumio fényvisszaverő fonal (853x1280).jpg

0
Tovább

Trendi kötés és horgolás – Schachenmayr My Mountain! (1. rész)

A 2013 év végén publikált 3 cikkünk után ismét jelentkezünk, hogy folytassuk Schachenmayr My Mountain logó.jpgcikksorozatunkat 2014-ben is - bemutatjuk Schachenmayr original kötőfonalainkra épülő új programunkat. A Schachenmayr egy előremutató márka, mely elkötelezett a fiatal közönség megszólítása iránt is. Ezt az irányvonalat képviseli új My Mountain programunk.

Az új trendek értelmében a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló sapkakötés és sapkahorgolás inspiráló, gyorsan és könnyen elkészíthető, szép végeredményt adó mintákat és modelleket igényel. My Mountain programunk lényege, hogy minél jobban megfeleljünk e követelményeknek!

My Mountain 1.jpg

0
Tovább

Kössünk tű nélkül egyszerűen

Ehhez a technikához nincs szükség kötőtűkre, csupán egy kartondobozra (pl. kiürült zsepitartó doboz) és fonalra. A technika igazából ugyanaz, mint a gyermekkorunkból jól ismert szarvacskázás/körmöcskézés esetében, csak itt kicsit nagyobb méretben történik minden. Elsősorban sálak kötéséhez ajánlott módszer!

Untitled-1.jpg

0
Tovább

Kötött kiegészítők – a férfiakra is gondolunk!

Reméljük, első két cikkünk kapcsán ismét kedvet kaptál a kötéshez! Schachenmayr logó.jpg

"Új területre evezünk", hiszen a Schachenmayr original kötőfonalaink segítségével nem csak a hölgyek, de az urak számára is mutatós és színes ruhadarabok készíthetőek!

RZ_MyMountain_Booklet_Ansicht-3.jpg

0
Tovább

Kötött kiegészítők – a sor nem a sapkával zárul!

Reméljük, első cikkünk kapcsán kedvet kaptál a sapkakötéshez, Schachenmayr logó.jpgmost, hogy már a nappalok is egyre hidegebbé válnak, s visszavonhatatlanul közelednek a téli napok. A Schachenmayr original kötőfonalak segítségével sok-sok színt és derűt csempészhetsz az említett napokon túl a ruhatáradba is.

Bravo Big Color körsál fotó.jpg

0
Tovább

Újra itt a kötésszezon – mi felkészültünk! (X)

Egész Európában reneszánszát éli a kötés, mely a klasszikus Schachenmayr logó.jpgfelhasználási területek mellett ötletes, gyors, kevésbé gyakorlottak és kezdők számára is elsajátítható technikákkal, és ezekhez kifejlesztett termékekkel vonz egyre több régi- és új felhasználót. Nem mellékesen, a végeredmény is igen látványos!

20120211091319_7e293.jpg

0
Tovább

Elvarázsolt villamos - gerillakötés Budapesten

Csütörtökön volt a Nyilvános Kötés Világnapja, ami már eleve mókásan hangzik, ennek megfelelően vicces akcióval rukkoltak elő a hazai gerillakötők: összehorgoltak, -kötöttek egy 49-es villamost Budapesten.

IMG_9312.JPG

0
Tovább

Kössük színesebbé a világot!

2005 óta június második csütörtöke a Nyilvános Kötés Világnapja. Kicsit furcsának tűnik, hogy ennek a nőies sportágnak is van saját ünnepe, de miért is ne lehetne? Ha jobban belegondolunk, egy csomó ember vígan eszik, iszik, olvas, hangosan telefonál, sőt időnként szeret is az utcán, villamoson, bevásárlóközpontban, de csodabogárnak számít az, aki köt, horgol vagy hímez köztéren.

01.JPG

0
Tovább

Csak semmi fakszni - egyszerű, kötött kézmelegítő (X)

Felejtsük most el a körben kötést, szaporítást, fogyasztást és a hasonló huncutságokat. Szemrevaló kézrevalót készíthetünk egyszerű téglalapokból is. A kesztyűk fő részét végig sima szemekkel, síkban kötjük. A fonal és a lustakötés rugalmassága miatt a kesztyű mindenhol illeszkedik majd a kezünkre.

kotos1.jpg

0
Tovább

Schachenmayr – az egyediség vonzereje: Újévi trendek 2013! (X)

Schachenmayr logó 2010.jpgJavában tart még a tél, a kötés is reneszánszát éli, ám az új esztendőben hamar elindul a készülődés a tavaszi szezonra! A Schachenmayr márka fejlesztőcsapata is ennek szellemében dolgozik, így joggal mondhatjuk - készen állunk 2013-ra!

0
Tovább

Schachenmayr – az egyediség vonzereje: Kössünk „játékosan”! (X)

Schachenmayr logó 2010.jpgA kötés kedvelői jól tudják, hogy nem csak klasszikus- és divatos ruhadarabokat és ruházati kiegészítőket lehet a szebbnél-szebb fonalakból készíteni - de őket is meg lehet lepni!

Schachenmayr márkánk fonalkínálatához minden szezonban egyedi ötletek is társulnak - ezúttal egy olyanra hívjuk fel figyelmed, mellyel szinte bármelyik gyermeknek örömet okozhatsz!

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Az egyediség vonzereje - A 2012–13-as őszi-téli szezon sztárjai 2. rész (X)

Schachenmayr logó 2010.jpgSchachenmayr márkánk kínálatából nem kizárólag az Argentina, Argentina Color és Frilly (ezekről ITT olvashatsz bővebben) sálkötő fonalakra hívnánk fel a figyelmedet, hanem a hosszú évek óta, szezonról-szezonra megújuló formában kínálatunkat gazdagító Bravo fonalcsaládra is. A Bravo és Bravo Color töretlen népszerűségnek örvend a kezdő és a haladó kötők táborában is, köszönhetően remek minőségüknek, hatalmas színválasztékuknak és kedvező áruknak.

Bravo Big modell2.jpg

0
Tovább

Schachenmayr – az egyediség vonzereje (X)

Márkatörténelem

coats logo2.gif

A Coats Crafts egész Európában ismert és kedvelt kötőfonal márkája, Schachenmayr, hosszú és sikeres történelemre tekint vissza. 1817-ben járunk, amikor a németországi Salachban, Johann G. Kolb elindította a fonalak gyártását üzemeiben - Salach napjainkban is a Schachenmayr márka, a termékfejlesztés és európai marketing, központja.

1.jpg

0
Tovább

Vedd fel a fonalat: inspiráció őszi díszek kötögetéséhez

Az utóbbi napokban, hetekben sok bejegyzés született tök(lámpás) témakörben, a sokféle stílusú és nehézségi fokú faragás között mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A mostani összeállításban a kötés és horgolás szerelmeseinek adunk egy kis inspiráló kollekciót kötött, horgolt tökökből és gombákból. Kicsit több macera van velük ugyan, mint a töklámpásokkal (bár ez sem feltétlenül igaz egy-egy cifrább darabot elnézve), de garantáltan megmaradnak jövőre is.

75646468712680000_0JsIa9R0_c.jpg

1
Tovább

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő 3. rész

Egy héttel ezelőtt ott hagytuk abba a nyakmelegítő készítését, ahol a három leemelt sima szem egymás mellé kerül. Egy kissé bonyolultnak tűnő szemkombinációval megcseréljük ezeket a szemeket: a jobb oldali átkerül bal oldalra (ez a szem lesz a munka színén), a bal szélső átkerül a jobb szélre (ezt a szemet vezetjük leghátul), a középső pedig marad középen. Kezdjünk is neki.

IMG_7743_2.JPG

0
Tovább

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő 2. rész

Az előző nyakmelegítős posztban elkezdtük a nyakmelegítőt és a bordás szegélymintát fejeztük be, innen folytatjuk a kötést.

IMG_7743_1.JPG

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek