Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őszindító dekorációk

Ma reggelre már nem csak a naptár szerint, hanem az időjárás tekintetében is igazi őszi napra ébredtünk. A kedvenc évszakom ugyan, mégsem esett jól az esős hűvösség. A gumicsizma esőkabár kombót is tartogattam volna még egy darabig a szekrényben, de ha már így alakult, nem kesergek tovább, hanem újult erővel keresem az adott időszak szépségeit. Hiszen az ősz a bús esős szürkeség mellett melegséggel, színekkel teli ragyogó évszak, a mai inspiráló galériámban is épp ezt szeretném hangsúlyozni.

ősz lakásdekoráció

0
Tovább

Varázslatos tüll-labdák saját kezűleg 

A mai bejegyzésben egy hihetetlenül látványos, pofonegyszerűen elkészíthető dekorációt mutatok nektek, amely rendezvényeken, céges bulikon, esküvőkön, no meg persze baráti összejöveteleken és lakásdekorációként is fantasztikus látványelem lehet!

lakásdekoráció tüll

0
Tovább

Dekoráljunk kávébabbal!

Nemrégiben olvashattatok itt a blogon egy posztot kávéfa készítéséről (itt találjátok), s az ötlet igencsak gondolatébresztőnek bizonyult, mert sokan írtatok, hogy nagyon tetszik a kávéfa, és kérdeztétek, hogy mi mindent lehetne még kávészemekből készíteni. Gyűjtöttem hát nektek egy nagy csokornyit ötletet, sőt nekiálltam én is a kávébabos dekorálásnak!

csináld_magad dekoráció kávé lakásdekoráció

0
Tovább

Emléktárgyak a babakorból

Az első kiscipő, egy édes rugdalozó, kórházi karszalag, egy sokat szorongatott plüssmackó... sorolhatnám még egy édesanya szívéhez közel álló tárgyakat, amelyeket talán ti is doboz mélyén őrizgettek. Mert ezektől bizony nem válunk meg, eltesszük emlékbe a babaillatú első hónapok, évek meghatározó darabjait. Ma arra mutatok ötleteket, hogy ezeket a fontos tárgyakat nem csupán egy doboz mélyén lehet gyűjtögetni, hanem kreatív módon csodaszép lakásdekoráció is lehet belőlük.

lakásdekoráció képkeret

0
Tovább

Karácsonyi izzósorok új szerepben

Lehetnek aprók, vagy nagyobbak, színesek, vagy aranylón pislákolók, melengető fényük beragyogja az otthonunkat az ünnepek alatt. Mindig sajnálattal pakolom vissza a dobozukba, pedig tavaszig még találhatunk nekik új funkciót. Hiszen melengethetik még egy picit a lakást, kellemesebbé téve a zord téli estéket. Nézzetek csak, mire gondolok!

lakásdekoráció izzósor

0
Tovább

Varázslatos narancsok, édeskés fahéjrudak, illatozó lakásdíszek

Ahogy a narancs varázsos illata elkezd keveredni a fahéj, a szegfűszeg, a fenyőgyanta, a tobozok és a csillagszórók összetéveszthetetlen illatával, tudom, hogy közeledik az ünnep. Koszorú, ajtódísz készül, s szerencsés esetben akár hóesésben is gyönyörködhettünk. Az ünnepi készülődést átjárja az izgalom, s ehhez az én fejemben elválaszthatatlanul társulnak ezek a jellegzetes illatok. Ezek az illatok kézzel foghatók, otthonunk pompás díszei lehetnek. Tegyünk róla!

A narancshéj és a szegfűszeg jó barátságot ápolnak!

advent csináld_magad dekoráció karácsony lakásdekoráció narancs tél illatgyertya

0
Tovább

Virágzó papírgömbök

Egy nagyon kedvelt technikát mutatok be ma nektek, virágzó papírgömböt készítünk. Többféle méretben elkészíthetitek, alkalmi dekorációként, otthondíszként, ajándékként is pazar!

0
Tovább

Otthonszépítő ötletek: rendezd a fotóidat különleges módon! 

Nem is oly régen mutattam már néhány szuper ötletet ebben a témában (kattints ide, ha megnéznéd), most pedig elhoztam a folytatást. Íme még néhány igazán egyedülálló ötlet otthonunk szépítéséhez.

family photos gallery wall ideas

0
Tovább

Szecesszió ihlette falióra

A szecessziós (Art Nouveau, Jugendstil) képzőművészetben megjelenő jellegzetes organikus, kígyózó motívumok, lágy, gömbölyded formák mindig is közel álltak a szívemhez. Ezt a faliórát a szecesszió iránti rajongásom jegyében készítettem, s bár eredetileg ajándéknak szántam, azt hiszem, itthon marad velünk, a férjemmel együtt már mindketten marasztaljuk.

0
Tovább

10 DIY ötlet adventi naptárhoz

Még majdnem négy teljes hetünk van advent első napjáig, de már bizony sokan kértetek ötleteket adventi naptár készítéséhez. És igazatok is van, mert idejében el kell kezdeni gyűjteni az ötleteket, hogy az alapanyagok beszerzésére és a megvalósításra is legyen elég idő. Kezdjünk is hozzá!

1. Kettő az egyben megoldás

advent-calendar-wreath.jpg

0
Tovább

Lakásdekoráció: mandalák régi cédékből

A régi, megkarcolódott cédék újrahasznosításáról már többször esett szó itt a blogon, a mozaikozástól kezdve sokféle látványos dolgot készíthetünk a felhasználásukkal. Ma egy különleges lakásdekorációt mutatunk, amelyhez csupán jó minőségű, jól fedő akrilfestékre lesz szükség.

0
Tovább

Extravagáns ananászlámpa kanalakból

Hétvégre egy vidám és nagyon kreatív ötletet hoztam, a vagány ananászlámpát bevallalósoknak!

1
Tovább

Ötletek falfestéshez: olvasói otthonok

A tavasz közeledtével egyre többen szövögetünk nagyon léptékű otthonszépítő terveket, készülünk kisebb-nagyobb felújításokra is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi magunk is elvégezhetjük (a kezdeti bénázások után egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre. Sokan közületek pedig már meg is valósították az álmaikat és felkerült egy-két motívum az üres felületekre. Ma a tiétek a főszerep, a ti munkáitokból készítettem egy válogatást.

Elsőként mutatom Évi varázslatos művét!

4
Tovább

Kézzel festett mécsestartó

Ez a káprázatos mécsestartó olyan gyönyörűen játszik a fénnyel, hogy nálam az abszolút KELL kategóriába esik. Egyébként is szeretem a gazdag (túl)burjánzó motívumokat, de így, e légiesen csillogó fehér/áttetsző színben még ízlésesebb, szerényebb, finomabb, elegánsabb. Szóval KELL. Nézzük is meg, hogyan készül!

9225bd880f.jpg

0
Tovább

Faágak az otthonunkban - ágas-bogas lakberendezési ötletek

A kisebb nagyobb faágak, faszeletek melegséget kölcsönözhetnek otthonunk egy-egy szegletébe, egy kicsit közelebb hozzák a természetet. Érdemes kísérletezni, hiszen nem csupán a rusztikus stílus rajongói élhetik ki lakberendezési vágyaikat a faágakkal, egyszerű, puritán és még ráadásul nagyon hasznos kiegészítőket is készíthetünk saját kezűleg. Gyertek, böngésszetek a rengeteg ötlet között!

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Kreatívkodás gombokkal, 50+1 fantasztikus ötlet

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ritkán igazán egyedi és különleges darabok) új helyet kaphatnak egy másik ruhadarabom, párnahuzaton, és persze kreatív fantáziánk is szabadon szárnyalhat a gombok szárnyán...

12.jpg

0
Tovább

Betűdekoráció falra

Mindig is nagyon tetszettek a nagyméretű betűdekorációk falon, polcon elhelyezve. Több üzletben is találtam már kész betűket, de bevallom, kicsit túlárazottnak ítéltem őket. Ezért idővel jegeltem a témát. Most viszont újra elővettem a témát a képzeletbeli ötletpolcom hátsó zugából, és utánanéztem, hogyan készíthetném el saját magam.

DIY-Decorative-Yarn-Letters-Tutorial.jpg

0
Tovább

Ötletek falfestéshez: polcból asztalka

A lebegő vagy úszó polcok nagyon látványosak, hiszen nem látszik a szerelék, ami tartja őket. Az Ikeában nem egészen 3000 Ft-ért árulják a kisebbet a Lack sorozatból, és szerintem, sokunk otthonában figyel egy-két darab. De arra már gondoltatok, hogy ne a klasszikus értelemben vett polcként használjátok? Mutatok egy fantasztikus ötletet erre!

réa.jpg

A fenti képsort egy kedves olvasóm, Réka küldte, aki facebook rajongói oldalunkon találta az alapötletet, bátran belevágott, és megvalósította. 

A költsége minimális, az elkészítés pedig nem túlságosan bonyolult.

Szükségetek lesz ugye egy lebegő polcra (ahogy fentebb írtam, kevesebb mint 3000 Ft-ért beszerezhető), némi fehér akrilfestékre, vagy falfestékre. A sablont magatok is megtervezhetitek a polc szélességéhez igazítva a kép alapján. Fotókartonból vágjátok ki, rögzítsétek a falhoz maszkolószalaggal és rajzoljátok körbe a motívumot ceruzával. Ezután pedig már csak ki kell festeni. 

Előszobába kulcsos, lepakolós, öltözködős asztalkának ideális, de hálószobába ugyanúgy el tudom képzelni fésülködőasztalnak.

Az eredeti ötlet:

How to make up a floating shelf for you.jpg

Forrás a képre kattintva.

További falfestők ötletek:

Ötletek falfestéshez: famotívumok

1003107_543969598999970_607613378_n.jpg

Falra festett családfák

529410_357722287603623_1359852502_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Csináljuk kávéfát!

Egy nagy maréknyi kávébabból csudaklassz dolgot lehet művelni, ha van egy kis szabadidőtök rá. Méltó dísze lehet a konyhátoknak, és ajándékötletnek is remek. Nézzétek csak!

1555335_666251656731540_1346990315_n.jpg

0
Tovább

Csináld magad: zsinóros lámpabura

A zsinórtekerős technikának már több bejegyzést is szenteltem, hiszen egy csomó dolog elkészítésére használható, nagyon olcsó, ugyanakkor rendkívül látványos. Készülhet így füzér, óriás tojás húsvétra, vagy épp karácsonyi díszvilágítás is. A mai alkalommal óriási lámpaburákhoz kerestem ötleteket.

111.jpg

0
Tovább

Fantasztikus képek gombokból

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ritkán igazán egyedi és különleges darabok) új helyet kaphatnak egy másik ruhadarabom, párnahuzaton, és persze kreatív fantáziánk is szabadon szárnyalhat a gombok szárnyán...

Picnik collage.jpg

0
Tovább

Dekoráljunk fahéjjal!

A karácsonyi illatok egy legfontosabb tagja a fahéj, akinek a legjobb illatbarátai a narancs, a fenyő és a szegfűszeg. Ezeknek az illatos, ízletes fűszereknek, gyümölcsöknek a nevét nem csak a konyhában áldjuk, hiszen dekorációs célra is nagyon hasznosak. Varázslatos narancsos ötleteket már mutattam (IDE kattintva csekkolhatjátok), most a fahéjon a sor.

44262008807273949Xrcz17Toc.jpg

0
Tovább

Őszi asztaldíszek

Az ősz a színekben leggazdagabb évszak, ez vitathatatlan. Ilyenkor szinte mindenki megpróbál becsempészni az otthonába belőle egy darabkát, s ez nem is csoda. Én is ezt csinálom. Soha ennyit nem sétálok, mind a lombhullás idején, ilyenkor pedig az emberen eluralkodik a gyűjtögethetnék, és nap mint nap kincsekkel térünk haza. Ezekből pedig fantasztikus otthondíszeket varázsolhattok, így például kerülhet belőlük az asztalra is.

5d5f12c13d2039085e6e86e786e052ae.jpg

0
Tovább

Szülinapos öröknaptár

Ez a naptár az egyik legjobb öltet, amivel mostanában találkoztam. Egyrészt rém praktikus, én pl. folyton elfelejtek egy-egy szülinapot. Beprogramozom az okostelefonon, karikázom a naptárban, néha mégis becsúszik egy kis hiba. Ez az öröknaptár pedig mindig szem előtt van, csak jól el kell találni a helyét a lakásban. Másrészt pedig fantasztikusan néz ki, tehát ténylegesen egy lakberendezési tárgy, ami jól mutat bárki otthonában. És persze az sem elhanyagolható, hogy valóban öröknaptár, tehát nem kell évente lecserélni, miközben bővíthető a végtelenségig.

Family-birthday-board.jpg

0
Tovább

Ajtókoszorú falevélrózsákból

A falevél hajtogatott rózsafej már tavaly felbukkant itt a blogon, méghozzá nagy sikerrel, hiszen sokatoknak tetszett (ha esetleg nem láttátok, itt megtaláljátok). A mai ötlet ennek a rózsának a továbbgondolt változata, fogadjátok szeretettel!

110.jpg

0
Tovább
«
123

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek