Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mesebeli mézeskalács házikók

Én nagyon szeretek, és valamennyire tudok is mézeskalácsot sütni, a süteménykészítésen túl pedig szívesen töltöm az időmet kisebb nagyobb mézes alkotások készítésével is. Sütöttem már házikót, adventi koszorút, havas téli tájat is. Ma egy számomra nagyon inspiráló mézesbirodalomba kalauzollak el titeket.

mézeskalács

0
Tovább

Mézeskalács inspirációk

A mézeskalácsok sütésének nálunk nagy hagyománya van. Egyrészt szeretjük, másrészt imádjuk díszíteni, mindenféle formákat megvalósítani. Készítettünk már házikót, koszorút, karácsonyfadíszeket, számtalan kedves figurát, és internet pedig kimeríthetetlen ihletforrás. Az idei szezonra szemezgettem a mai gyűjteményben.

1
Tovább

Mézes csodák húsvétra is!

"A mézeskalács varázslat: napfényből, nektárból és a keleti fűszerek zamatából figurákat formázott a több ezer éves hagyomány" - ezekkel a szavakkal vezet be minket birodalmába Tószegi Judit mézműves. Mindenkit szeretettel bátorít mézeskalácsok készítésére, s bár sokunknak ez klasszikus karácsonyi édesség, húsvétra is sokféleképpen elkészíthető.

mezes_jav-13.jpg

0
Tovább

Édes, mézes húsvéti nyuszik

Ti is unjátok már a húsvéti csokinyulakat és tojásokat? Amíg pingáljátok a hímes tojásokat, addig szépen barnulhatnak a tepsiben a mézes nyuszik, és mondanom sem kell, hogy mennyivel szebbek és ötletesebbek, mint csokoládéból futószalagon gyártott társaik. Fél kiló liszttel számolva is bőven fog jutni belőle barkacsokorra akasztható kisebb változat, készülhet asztaldísz, hozhatja simán a nyuszi, de meglephetitek vele a locsolókat is (akikhez még jönnek...). Az ötletek és a képek is Tószegi Judit mézműves műhelyéből érkeztek! Köszönet érte!

0
Tovább

Programajánló - Mézeskalács kiállítás

Tószegi Judit mézműves munkáiból nyílik mézeskalács kiállítás a zuglói Cserepes KultúrCaféban.

0
Tovább

Otthon, édes otthon

Alig vártam, hogy elkezdjem az ezévi mézeskalács sütést, minden évben több turnusban sütök, mert imádjuk, de szentestére így sem szokott maradni egy falat sem. Azért döntöttem elsőre a házikó mellett, hátha ezt nem lesz szívünk megenni az ünnepig.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek