Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mozaikvarázslat a kertben

A mozaikozást mindig is nagyon szerettem, szívemhez igen közelálló tevékenység szemet gyönyörködtető végeredménnyel. A mai posztban azt szeretném megmutatni, hogy néhány mozaikkockából is varázslatosan szép alkotásokat készíthetünk.

DIY csináld magad kert mozaik

Az alap ezekben az esetekben néhány nagyobb kő vagy kavics, amelyekre harátozott rétegben vigyünk fel fugát, majd nyomkodjuk bele a kívánt minta szerint mozaikot, gyöngyöt, üvegkavicsot. Száradás után nedves szivaccsal töröljük át az egész felületet így távolítva el a fölösleges fugát.

Forrás: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!

0
Tovább

Diszkógömb régi cédéből

Régi cd-k, dvd-k újrahasznosításáról sokféle poszot olvashattatok már nálam, kedvelem ezt a témát. Látványos, prakitus dolgokat lehet összehozni a felhasználásukkal. Ez a mai inkább csak látványos, gyermekkori imádatom tárgyát kelti életre igazán kreatív módon. Többféle méretben is elkészítve összejövetelek alkalmával teraszok, otthonok, egyébként pedig nappalik, gyermekszobák, közösségi termek jópofa dísze lehet.

0
Tovább

Mozaikozzunk - alapvető ismeretek

Nyáron sokkal bátrabban vágunk bele egy nagyobb kihívást jelentő ötlet megvalósításába. A mozaikozás is ilyen, hiszen hosszasabb tervezést és előkészítést igényel, de a végeredmény szemet gyönyörködtető és megismételhetetlen, ráadásul kezdőknek sem annyira bonyolult!

0
Tovább

Mozaik az otthonunkban

Aki követi a blogot, az tudja, hogy nagy rajongója vagyok a mozaikberakással díszített felületeknek, sőt magam is próbálkozom mindenfélével ezen a területen. Lehet, egyszerű dísztárgy, porfogó, vagy nagyobb lefedett falfelület, ablakpárkány, tükör, asztal, járda, padló, virágcserép vagy bármi egyéb, én egyszerűen ellenállhatatlannak találom.

0
Tovább

Virágtartó régi felniből

Gondoltátok volna, hogy ez a mozaikberakással díszített gyönyörű virágtartó valójában egy rozsdás felni? Pont ez a legcsodásabb az újrahasznosításban/újragondolásban, hogy egy-egy kidobásta szánt, ütött-kopott, haszontalannak tűnő tárgyba új életet lehelhetünk saját kezünk munkájával. Ne is vesztegessük az időt, nézzük, hogyan készül!

0
Tovább

A tojáshéjas mozaik és a szalvétatechnika találkozása

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ma egy különleges és nagyon látványos ötletet mutatunk, amely két technika, a tojáshéjas mozaik és a dekupázsolás ötvözéséből született.

0
Tovább

Tojáshéjas mozaik gyerekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy különleges technikát mutatunk be, a mozaikozást tojáshéjjal.

0
Tovább

Mozaikozzunk régi DVD-lemezekből

Régi CD-k újrahasznosításáról már írtam korábban egy posztot, ide kattintva csemegézhettek az akkori ötletek között. Már akkor is érintettük a témát, miszerint idővel feleslegessé válhatnak a fizikai adathordozók. Bár ez még a jövő zenéje, tény, hogy egy csomó lemez lapul a mi otthonunkban is immáron fölöslegesen. Rengeteg olyan is akad közte, amelyet már nem lehet lejátszani sem, de ezek sem tekinthetők szemétnek egy kreatív kéz számára. A DVD-lemezeket is újra tudjuk hasznosítani, remek alapanyagul szolgálnak például kisebb mozaikos munkálatokhoz.

7
Tovább

Házszám mozaikkal

Régóta dédelgetett vágyam volt, hogy a régi, rozsdás házszámunkat lecseréljem egy saját készítésű mozaikkal kirakott darabbal. Hétvégén volt egy kis időm, így a tervezgetés után gyorsan neki is veselkedtem.

2013-05-20 14.31.50.jpg

0
Tovább

Katicabogarak mozaikkal kirakva

Ahogy rábukkantam ezekre a tüneményekre, azonnal tudtam, hogy meg kell mutatnom nektek is.

93365299.jpg

0
Tovább

Kertünk dísze, a káprázatos kavicsmozaik

A folyami kavicsok felhasználása kertszépítésre egyáltalán nem új keletű megoldás, látványra -szerintem- lényegesen megnyerőbb, mint a szuperdivatos térkövek, emellett pedig nagyon ötletes megoldásokat is rejt. Saját kezűleg is kísérletezhetünk a lerakással (gyakorlásnak a kisebb járdákat, szegélyeket és szegleteket javasolok), nem nehezebb, mint a mozaikozás.

99923685451923612_AjQAN1aD_c.jpg

0
Tovább

Mozaikozás: PVC-csőből virágtartó

Ebben a projektben szinte minden benne van, ami közel áll a szívemhez: újrahasznosítás, mozaikozás, kert. A tárgyak különleges hangulatot sugallnak, részletgazdag kidolgozásukból árad, hogy simogató nyári napfénnyel vannak feltöltve.

IMG_6172.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Variációk asztali lámpára

Erre a hétvégére az Ikea Hackers-en találtam néhány pazar ötletet. Ugyanaz az egyszerű lámpa (Grönö asztali lámpa 1510 Ft-ért) a kiindulási alap minden esetben, az eredmény viszont meglehetősen sokféle lehet.

Retró hangulatú, régi negatívokkal díszítve:

page.jpg

0
Tovább

Kerti asztal felújítása 2.

Örömmel jelentem, hogy végre elkészültem az asztallal, bár rögös út vezetett idáig. Persze az a rögös út egy kis vakációval is ki volt kövezve, de sikerült kevesebb mozaikot is vásárolnom, aztán a fuga is kevésnek bizonyult, menet közben pedig a mintát is újraterveztem, de a végeredmény pontosan olyan lett, amilyet elképzeltem!

0
Tovább

Kerti asztal felújítása 1.

Az asztalom története (vagy inkább kálváriája) még év elején kezdődött, egészen addig szépen tette a dolgát teraszunk sarkában. Azon a fagyos januári hétvégén rántott húsért kiáltott a család, így hát tettem a dolgom, sütöttem is serényen. Bezzegháziasszonyoknak előre szólok, inkább ne olvassák tovább.

0
Tovább

Nyári mozaikláz

Talán nem vagyok vele egyedül, de így nyár közepén engem is utolért a mozaikozhatnék, sorra keresem itthon a kidekorálható szabad felületeket.

Elsőre itt egy virágmintával ékített, dekoratív üvegtál, amely nem csupán egy kedves lakásdísz, hanem hasznos kis darab egyben.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek