Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Illatos, házi levendulagyurma 

A házigyurmákat imádjuk, számos receptet mutattam már nektek itt a blogon. Találkozhattatok a klasszikus só-liszt eleggyel, porcelán hatású, szikrázóan hófehér változattal, és persze az örök érvényű, filléres, főzhető típust is bemutattam már. Ma reggel egy igazi különlegességet találtam a kifli és levendula blogon, illatos, puha, könnyen összeállítható gyurmát, amivel öröm foglalatoskodni.

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

0
Tovább

Szellemes falatok halloweenre

Ha terveztek valamilyen összejövetelt halloweenre, akkor most kifejezetten nektek szól ez a poszt, ha pedig nem, akkor alkalom nélkül is ki lehet próbálni ezeket a recepteket, a gyermekeknél garantált a siker, de a felnőttek arcára is simán mosolyt csaló ötletek következnek.

halloween recept

0
Tovább

Pufifesték házilag

Biztosan sokan ismeritek a hőre domborodó 3D-s festékeket, talán használtátok is valamelyiket. A lányom például rajong érte, két másodperc alatt kivégez egy tubust. Találtam egy bombajó, és szuper egyszerű receptet a házilagos elkészítéshez, amelyet már le is teszteltem gyorsan, és jelentem, tökéletesen működik. Gyertek kotyvasszatok velem, délután ovi/suli után lehet is pingálni! Pedagógusok, óvónénik figyelmébe is szeretettel ajánlom, hiszen fillérekből kijön, és a srácok imádni fogják.

puffadó festék 3D-festék pufifesték pufifesték recept DIY

puffadó festék 3D-festék pufifesték pufifesték recept DIY

0
Tovább

Az örök érvényű főzött gyurma receptje

Már régóta közkinccsé szerettem volna tenni ezt a receptet, mert amióta először kipróbáltuk, csak ilyet készítünk. Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, sőt lényegesen olcsóbb, mint bármelyik bolti változat. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából kimosható, szőnyegről (megszáradva) simán felporszívózható. Nagyon jó buli a készítése is, és a picurok besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhettek, nem kell megmaradni a boltban fellelhető árnyalatoknál. Nem tartalmaz káros anyagot és hűtőben sokáig eltartható. Sikerült kedvet csinálnom?

házigyurma főzött gyurma gyurma recept

1
Tovább

Csodálatos karácsonyfadíszek házi porcelángyurmából

Tavaly már igazán népszerű téma volt itt a blogon a házi porcelángyurma receptje. Emlékeztek még? Ez a porcelán hatású, hófehér, csillogó és elegáns, selymes, egységes textúrájú gyurma fillérekből elkészíthető, és nincs az a mennyiség, amelyet ne lehetne felhasználni az ünnepi készülődés során. Készüljenek belőle hófehér, csillogó díszek, vagy bájos angyalkák, mind olyan lesz, akár a frissen hullott puha hó, szóval nincs mese, ezt egyszerűen ki kell próbálnotok!

karácsony karácsonyfadísz csináld magad DIY porcelángyurma házi porcelángyurma házi gyurma gyurma recept

karácsony karácsonyfadísz csináld magad DIY porcelángyurma házi porcelángyurma házi gyurma gyurma recept

0
Tovább

Mókás receptek halloween-re

Leginkább a békesség kedvéért kezdem a következőkkel a bevezetőt: az egész halloween ünnep elég megosztó téma hazánkban, s én már többször állás is foglaltam e kérdésben. Eszerint, attól hogy kreatív megközelítésben vidáman, örömteli módon alkotunk, tököt faragunk, dekorálunk, sütögetünk, ünneplünk most éppen halloween alkalmával, még maximálisan tiszteletben tarthatjuk a saját hagyományainkat, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Nem tartom "Amerika-majmolásnak", eretnekségnek, más nemzetek kultúrájának és hagyományainak megismerését, és megismertetését a gyermekeinkkel, hiszen ezáltal is tágul a világról alkotott képünk. Évről évre örömmel és lelkesen gyűjtögetem és osztom meg veletek a halloween-es ötleteket, vidám tökölődést kívánva nektek.

halloween recept

0
Tovább

Mézeskalács inspirációk

A mézeskalácsok sütésének nálunk nagy hagyománya van. Egyrészt szeretjük, másrészt imádjuk díszíteni, mindenféle formákat megvalósítani. Készítettünk már házikót, koszorút, karácsonyfadíszeket, számtalan kedves figurát, és internet pedig kimeríthetetlen ihletforrás. Az idei szezonra szemezgettem a mai gyűjteményben.

1
Tovább

Házi porcelángyurma karácsonyi díszekhez

A házigyurmákat imádjuk, számos receptet bemutattam már nektek itt a blogon. Ez a porcelán hatású, hófehér, csillogó és elegáns, selymes, egységes textúrájú gyurma fillérekből elkészíthető, és nincs az a mennyiség, amelyet ne lehetne felhasználni az ünnepi készülődés során. Készüljenek belőle hófehér, csillogó díszek, vagy bájos angyalkák, mind olyan lesz, akár a frissen hullott puha hó, szóval nincs mese, ezt egyszerűen ki kell próbálnotok!

karácsony karácsonyfadísz gyurmarecept házi gyurma porcelángyurma porcelángyurma recept

1
Tovább

Hűsítő finomság két hozzávalóból

Ha már te sem bírod már a nagy hőséget, ez az epres házifagyi biztosan felfrissít majd.

Az eper- és banánkockákat egyszerűen szórjátok bele a formába, ízesítésként pedig kerülhet rá pár csepp méz vagy juharszirup. Locsoljátok meg natúr joghurttal vagy kókusztejjel és már mehet is a fagyasztóba. Ha nincs jégkrémformátok (nekünk sincs), kiürült joghurtos vagy pudingos pohárkákba is tölthetitek. Mi amúgy gyűjtjünk a jégkrémes pálcikákat (lám, sok minden más mellett erre is remekül használható), de gyógyszertárban is beszerezhető. 

Forrás: tast.e

0
Tovább

Kreatív receptek és tálalási ötletek húsvétra

Húsvét alkalmával -pláne ha kisgyermek is van a családban- bátran kísérletezhetünk valami igazán különleges megoldással, már ami a terítéket és az új receptek kipróbálását illeti. A sonkán és főtt tojáson kívül ezerféle vidám, kreatív és nagyon finom, ínycsiklandozó recept vár megvalósításra! Nézzétek csak!

0
Tovább

Receptgyűjtemény: házilag készíthető csodagyurmák

Rengeteg különféle -elsősorban angol nyelvű - gyurmarecept kering az interneten, az egyik porcelánfehérséget ígér, egy másik főzhető, színes változatra példa, a harmadik pillanatok alatt elkészíthető és levegőn szárad. Tehát elég nagy a felhozatal, de ezáltal a zűrzavar is, hogy melyiket válasszuk. Itt az ideje, hogy rendet tegyek, ma bemutatom a legismertebb és legjobb recepteket, és sorra veszem azt is, hogy melyiket mire használhatjuk.

gyurma házigyurma gyurma recept főzött gyurma süthető gyurma levegőn száradó gyurma

14
Tovább

Aszfaltkréta házilag

Kislányként imádtam telerajzolni az úttestet és a garázsajtót krétával, fél nyarakat töltöttem ezzel. Ma már a lányom vette át a stafétabotot, és ő is nagy örömét leli benne. Házilag is készíthető, ráadásul jó móka a gyártás is! Kipróbáljátok?

MHC_1.jpg

0
Tovább

Muffin karácsony után

Év végén nem szokásom fogadkozni és babonás sem vagyok, így újévkor lencse és malac helyett simán eszem csirkét és halat is, de a karácsony után megmaradt alapanyagokból minden évben meglepem szűkebb családomat az év végi névre szóló "szerencsesütijükkel".

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek