Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ünnepi szalvétahajtogatás

Az ünnepi asztal és teríték egyik apró ékköve a látványosan megkomponált szalvéta. Régóta csodálom az ilyen kreációkat, főleg, mert ügyetlen vagyok ezen a területen. Szép asztaldíszt, pazar terítéket elég jó érzékkel állítok össze, de a hajogatósdival sokszor gondban vagyok. Ma ebben a témában igyekeztem összegyűjteni egy csomó hasznosítható ötletet, kompozíciót!

karácsony hajtogatás szalvétahajtogatás

0
Tovább

Ékszerdoboz 3D díszítéssel és decoupage technikával

Az ékszereknek, kiegészítőknek, vagy egyéb apróbb csecsebecséknek mindig kell egy doboz! Olyan, ami jól mutat a komódon, a fürdőszobában, vagy épp a szekrény polcán, amit szívesen nyitogatunk nap mint nap. Akár ajándékba adjuk, akár magunknak készítjük, a sikerélmény garantált lesz!

0
Tovább

Régi tálca új ruhája

Hogyan lehet egy régi, unalmas tálcából stílusos antik hatású tálcát készíteni? Nem olyan nehéz a dolog, és nincs is szükség sok alapanyagra! Nézzünk hát szét a padláson, szekrény mélyén, vagy bolhapiacon, szerezzük be a megfelelő darabot és lássunk munkához, hogy aztán ilyen szép tálcáról fogyaszthassuk a délutáni habos kávénkat!

0
Tovább

Elegáns dobozka csecsebecséknek

Ismét egy olyan dolgot mutatunk Nektek, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak, mert nem bonyolult, viszonylag hamar elkészíthető, a végeredmény pedig nagyon elegáns, ajándéknak is ideális.

0
Tovább

Repessz és antikolj!

Tárgyak felületét öregíteni, kopottan patinás hatásúvá tenni többféleképpen is lehet. Most egy olyan repesztési és antikolási technikát mutatunk, amelynek eredményeképpen a tárgy felületén finom, hajszálrepedéshez hasonló rajzolat alakul ki.

1
Tovább

A tojáshéjas mozaik és a szalvétatechnika találkozása

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ma egy különleges és nagyon látványos ötletet mutatunk, amely két technika, a tojáshéjas mozaik és a dekupázsolás ötvözéséből született.

0
Tovább

3D-minta cérnából

A decoupage-t azaz a szalvétatechnikát alkalmazhatjuk önmagában, de remek kiegészítése lehet más egyéb technikáknak is (festés, repesztés, antikolás stb.), ahol nem kifejezetten a szalvétamotívumon van a hangsúly, az inkább csak felteszi az íre a pontot. Na, ez a hasas váza épp ilyen, ráadásul az alkotó tökéletes arányérzékét dicséri, hogy milyen egyensúlyban van a rózsaminta a cérnás motívummal. Egyikkel sem esett túlzásba, pedig a rózsamintával nem nehéz, szóval ezért is piros pontot érdemel.

DIY-How-to-Paint-a-Glass-Jar1.jpg

0
Tovább

Vállfák szalvétatechnikával dekorálva

Még pár évvel ezelőtt ajándékba (lakásavató) készítettem hasonlókat, és az ajándékozottak mondhatom, nagyon örültek. Lehet, hogy nem éppen fényűző ajándék, viszont roppant egyedi és kedves, talán épp a szerénysége annyira meggyőző. Itthonra is készítettem belőle, sőt még monogramokkal is elláttam őket (de csak mert ki kellett próbálnom a kalligráfia tollamat), és mai napig öröm rájuk nézni. Sokféle stílusban készíthető (hisz szalvétából hatalmas a választék), örömmel ajánlom nektek is!

DIY-Handmade.jpg

A vállfákat fehér festékkel (alapozó vagy akril) kenjétek be, ez ideális alapot nyújt a szalvétatechnikázáshoz. A szalvétából (papírból) kivágott/kitépett mintát dekupázsragasztóval rögzítsétek. A végén lakozzátok igény szerint. Repesztőlakkal antik (vintage) stílust is idézhettek.

Forrás a képre kattintva.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!   

0
Tovább

Rubik kocka fényképekkel

Ha még játszotok vele, ez tetszeni fog. Ajándékba is adható, családi fotók helyett bármilyet tehettek rá (tájképest, poénost stb.).

dollar rubiks.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Variációk asztali lámpára

Erre a hétvégére az Ikea Hackers-en találtam néhány pazar ötletet. Ugyanaz az egyszerű lámpa (Grönö asztali lámpa 1510 Ft-ért) a kiindulási alap minden esetben, az eredmény viszont meglehetősen sokféle lehet.

Retró hangulatú, régi negatívokkal díszítve:

page.jpg

0
Tovább

Tavaszi képsorozat szalvétatechnikával

Tegnap egyik olvasóm elküldte nekem legújabb alkotásának képeit néhány kedves sor kíséretében. Annyira felvidított, hogy úgy döntöttem megosztom veletek is.

Íme, Tigerlily tavaszi képsorozata:

0
Tovább

Szalvétatechnika a fürdőszobában

A fésűtartó dézsámmal pont úgy jártam, mint a fakanáltartókkal. Egyszer csak túl sokan lettek benne és kellett egy másik is.

0
Tovább

És amit még rejt az a bizonyos francia budoár...

Jövendőbeli gardróbom jelentős részét fogják elfoglalni a táskáim. Többen vannak, mint a cipőim, még akkor is, ha az utóbbiakat nem párban, hanem darabra számolom...Táskamánia a köbön, ez van. És akkor még itt vannak ezek a pompás kis antik darabok, hova lennék nélkülük?

0
Tovább

Finom, nőies lakásdíszek - képek egy francia budoárból

Jó lenne egy saját gardrób, egy kis szoba, telepolcozva, bevilágítva, tükrökkel, ahogy kell. Amíg várom, hogy elkészüljön, az oda szánt képeim addig a ruhásszekrényem ajtajának belső felét díszítik.

0
Tovább

Szalvétatechnika a konyhában - fakanáltartók

Imádok ránézni a fakanáltartóimra, a kedvenc mintáim köszönnek vissza a hasukon, érdemes volt pepecselni velük. Először a virágkaspós készült el, csak annyian lettek benne, hogy szükség lett egy másikra is. Elvégre mindig jó, ha kéznél van a klopfoló, habverő és társaik, nem kell a fiókokban keresgélni.

0
Tovább

Napló szecessziós stílusban

Amikor megkaptam, már tudtam, hogy soha egy betűt sem merek majd belefirkálni. Ez annyira nemes, finom, lágy és kecses...

0
Tovább

Szalvétatechnika - fali és asztali levéltartó

A szalvétatechnika (decoupage) nemcsak egy remek kreatív időtöltés, hanem gyűjtőszenvedély is. Felébresztette gyerekkorom megszállott képeslap- és szalvétagyűjtő énjét. Ezért sajnos minden megtetsző haszontalanságból kapásból kettőt veszek - egyet a gyűjteményembe.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek