Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tökparádé nálunk

A halloween még mindig kissé megosztó ünnep kicsiny hazánkban, én azon a véleményen vagyok, hogy a saját hagyományainkat (ünnepeinket) tiszteletben tartva igenis legyünk nyitottak más országok kultúrájára is, hisz így tágul a világról alkotott képünk. Tehát magyar vagy sem, mi mindig nagyon élvezzük a viccesen morbid halloweenes felhajtást, így minden évben szakítunk időt egy jó nagy farigcsálásra.

ősz halloween tökfaragás

Az alapanyagbeszerzést, mint látjátok, nem bíztuk a véletlenre.

ősz halloween tökfaragás

Kisebbtől a túlméretezettig, mindenféle tököt szereztük. A farigcsa pedig most is igen vidám hangulatban zajlott.

ősz halloween tökfaragás

Este pedig kigyúltak a fények is!

ősz halloween tökfaragás

ősz halloween tökfaragás

És ti kedves blogolvasóim, miket faragtatok, illetve milyen tökös dekort készítettek? Esetleg valamilyen mókás falat került terítékre? Várom a fotóitokat, ötletes megoldásaitokat egy fotó erejéig, akár ide komment formájában, akár a facebookra, vagy e-mailben is. 

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 4. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az utolsó 25 ötlet következik, a korábbiakat itt, itt és itt találjátok.

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 3. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A harmadik 25 következik (az első részt itt, a másodikat pedig itt találjátok), itt kifejezetten a híres személyekre kerestem rá:

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 2. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A második 25 következik (az első részt itt találjátok):

halloween tökfaragás

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 1. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az első 25 következik:

tökfaragás halloween

0
Tovább

Világító töklámpások befőttesüvegből

Töklámpást természetesen tökből is lehet faragni, ma azonban egy egész más, ugyanakkor látványos technikát mutatok be nektek lámpáskészítéshez. Főszerepben az egyik kedvenc újragondolható alapanyagom, a befőttesüveg!

töklámpás ősz halloween tökfaragás lámpás

0
Tovább

Tökös ajtódíszek, koszorúk

Leginkább a békesség kedvéért kezdem a következőkkel minden évben a bevezetőt: az egész halloween ünnep elég megosztó téma hazánkban, s én már többször állás is foglaltam e kérdésben. Eszerint, attól hogy kreatív megközelítésben vidáman, örömteli módon alkotunk, tököt faragunk, dekorálunk, sütögetünk, ünneplünk most éppen halloween alkalmával, még maximálisan tiszteletben tarthatjuk a saját hagyományainkat, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Nem tartom "Amerika-majmolásnak", eretnekségnek, más nemzetek kultúrájának és hagyományainak megismerését, és megismertetését a gyermekeinkkel, hiszen ezáltal is tágul a világról alkotott képünk. Évről évre örömmel és lelkesen gyűjtögetem és osztom meg veletek a halloweenes ötleteket, vidám tökölődést kívánva nektek. Az első tökös egyvelegemben ajtódíszeket és koszorúkat gyűjtöttem csokorba.

halloween koszorú ajtódísz tökfaragás

0
Tovább

Last minute ötletek halloweenre

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Itt van a halloween, néhány last minute ötletet hoztunk az utolsó pillanatra!

Quick decoration - spiderweb on a pumpkin

0
Tovább

Tökfaragás gyerekmódra mintaívekkel

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A közelgő halloween kapcsán ma a fő témánk természetesen a tökfaragás lesz!

Страшни къщи от тикви

0
Tovább

Töklámpások - faragott tökök 2015

Minden évben a kedvenc posztjaim között vannak a töklámpásos válogatások. Annyi de annyi jópofa faragni- illetve festenivalót találtam idén is, hogy utánfutóval kell majd a tököket hazaszállítanom! Tegnap a festett tököket vettük sorra, ma pedig következnek a faragott fejek!

0
Tovább

Töklámpások - festett tökök 2015

Minden évben a kedvenc posztjaim között vannak a töklámpásos válogatások. Annyi de annyi jópofa faragni- illetve festenivalót találtam idén is, hogy utánfutóval kell majd a tököket hazaszállítanom! Ebben a bejegyzésben a festett tököket vesszük sorra, utána pedig következnek a faragott fejek!

0
Tovább

Sablonok tökfaragáshoz

Az utóbbi napokban nagyon sokan kerestetek sablonokat tökfaragáshoz, íme elkészült a gyűjtemény. Szemezgessetek kedvetekre!

Scary Pumpkin Faces

1.számú gyűjtemény (klasszikus tökfejek, horror mozikarakterek)

2. számú gyűjtemény (elsősorban gyermektémák, mesehősök, több mint 700 minta)

3. számú gyűjtemény  (Disney karakterek)

0
Tovább

Az idei kedvenc: így faragj csingilinges tököt!

Az idei tökfaragós időszak első számú sztárja egyértelműen a Csingiling avagy Tinker Bell minta. Első pillantásra beleszerettem, és a facebook rajongói oldalon is nagy sikert aratott. Rengetegen kérdeztétek, hogyan késízthető el, úgyhogy íme, nézzük meg részletesen!

FPPPFZMHM8DDPN1.LARGE.jpg

0
Tovább

30+ zseniális töklámpás

Ha eddig nem tettétek, ezen a héten még belevághattok a tökfaragásba. Nálunk már visszatérő program, a kislányommal közösen választunk mintát (mintákat), majd a munka fúrás-faragás részét is együtt kivitelezzük. Gyertek, nézzétek meg az idei válogatásomat is!

1. Baglyos

19.jpg

0
Tovább

Tökfaragás fúrógéppel

Lassan ideje beszerezni a faragnivaló tököket, és kitalálni, milyen mintát készítsünk az idén. Fúróval persze minden gyorsan és egyszerűen megy, aki tehát nem nagyon ér rá farigcsálni, vagy bátortalan, annak szívből ajánlom ezt a megoldást!

final_pumpkins.jpg

0
Tovább

Csináld magad: faragjunk tökvázát!

Sokféle tökös ötlettel találkozhattatok már itt a blogon az elmúlt években, de kifejezetten tökös vázák még nem voltak. Az elmúlt napokban pedig egyre többen érdeklődtetek, hogyan készülnek ezek csodák, úgyhogy ideje utánajárni!

1380307_604527182923131_1722730626_n.jpg

0
Tovább

Tökfaragás nálunk

Idén is siettünk vele, a leányom már nagyon várta az ide lámpást, úgyhogy ma délután belevágtunk. Ha túl hamar megpunnyad, még faraghatunk egy újabbat a következő hétvégén. Ki szerettem volna próbálni egy pár olyan dolgot, amit a Facebookon már mutattam, a sütiszaggatót mindenképpen, és naná, hogy a fúrót is.

halloween2.jpg

0
Tovább

Legmenőbb töklámpások

Az idén már több bejegyzést is írtam a Halloweenhez kapcsolódóan, voltak lakásdekorációk, kültéri díszek és tökfaragós ötletek gyerekeknek. Már csak a töklámpások hiányoznak a sorból. Kézügyesség nélkül is készíthettek látványos lámpásokat, a hagyományos tökpofák hegyes konyhakéssel is összehozhatók, de egyszerű segédeszközöket is bevethettek a cél érdekében (sütiszaggató a különlegesebb formákhoz, fúrógép a pöttyözéshez).

Aki pedig a mély vízbe merészkedne, azoknak rengeteg inspiráló képet tartogatok.

nerd-pumpkin.png

0
Tovább

Tökfaragós ötletek - gyerek kiadás

Ebben a bejegyzésben kisgyermekes családoknak, pedagógusoknak, és "örök gyermek" felnőtteknek gyűjtögettem könnyen kivitelezhető, egyszerűbb, vidám és barátságos tökfejeket.

1. Cicuska és denevér. A különféle végtagok kartonpapírból készültek, a tököket pedig akrilfestékkel vagy temperával (ez utóbbi nem vízálló!) festhetitek be.

51369251969208859_xdVfQUUZ_c.jpg

0
Tovább

Tökbuli

Bebizonyosodott, amit úgyis sejtettem tegnap. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a tökök beszerzését. Nem lehetetlen, de nem is túl kellemes. Fél napos bicajozás a városban (felváltva az emberemmel), és hurrá, van is három használható példány a konyhaasztalon.

Akkor vágjunk is bele!

0
Tovább

Különleges dekorációk tökből

Kitaláltátok már, milyen dekorációval készültök Halloweenra? Nekem már szépen körvonalazódik a tervem, csak még tököt nem volt időm beszerezni. Úgyhogy drukkoljatok, hogy holnap még sikerüljön kifognom egy last minute akciót a szupermarketben, és legyen készleten legalább kettő nem túlságosan elrohadt tököcske (ma a zöldségesnél már csak ilyen példányokkal találkoztam). Addig is, gyűjtöttem pár ötletes, vidám variációt inspirációképpen. Nektek melyik jön be leginkább?

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek