Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Varázslatos tüll-labdák saját kezűleg 

A mai bejegyzésben egy hihetetlenül látványos, pofonegyszerűen elkészíthető dekorációt mutatok nektek, amely rendezvényeken, céges bulikon, esküvőkön, no meg persze baráti összejöveteleken és lakásdekorációként is fantasztikus látványelem lehet!

lakásdekoráció tüll

0
Tovább

Készítsünk fogtündért!

Akinek van óvodáskorú gyermeke, az előbb-utóbb szembesül a fogváltás nehézségeivel és örömeivel. Egy igazi, személyes fogtündér viszont biztosan megszépíteni majd az első fogacskák elvesztésének bánatát.

filcanyag fogtündér kabala szabás_varrás

0
Tovább

Inspiráló ötletek tündérkertekhez

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Mert egy törött cserép sem szemét!

kert tündérkert

0
Tovább

Készítsünk mesekertet!

Ahogy közeleg az utolsó (első - nézőpont kérdése) betű a VAKÁCIÓ feliraton, egyre nagyobb fejtörést okoz nekem is a ránk váró szabadidő hasznos eltöltése. Gyűjtöm az ötleteket, keresem a tartalmas, kreatív programokat, feladatokat, játékokat. Ma is egy szuper ötletet hoztam, a következő hétvégi pizsipartin el is készítjük a lányokkal!

vakáció szünidő kert tündérkert mesekert

vakáció szünidő kert tündérkert mesekert

0
Tovább

Minikert egy rozsdás talicskában

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Például egy régi talicskát!

kert tündérkert minikert csináld magad talicska újrahasznosítás

0
Tovább

Mókás kültéri dekorációk

Vidám, mókás kerti dekorációkat nem csak kisgyermekes családok udvarába, hanem a magunk örömére is készíthetünk, elég csak belepillantani a számtalan inspiráló, színes ötletbe. Tartsatok velem ma is!

0
Tovább

Kössünk tű nélkül a karunkon - videóval!

Tű nélkül kötni? Lehetséges? Hát persze, hogy igen! Nézzétek csak!

0
Tovább

Csináld magad: baglyos tűpárna (szabásmintával)

Hozzám hasonlóan olyan sokan szeretitek és keresitek a különféle baglyos ötleteket, hogy nem is volt kérdés, megmutassam-e ezt a tüneményes baglyos tűpárnát itt a blogon!

0
Tovább

Tündérkertek ősszel is

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Mert egy törött cserép sem szemét!

0
Tovább

Betűdekoráció falra

Mindig is nagyon tetszettek a nagyméretű betűdekorációk falon, polcon elhelyezve. Több üzletben is találtam már kész betűket, de bevallom, kicsit túlárazottnak ítéltem őket. Ezért idővel jegeltem a témát. Most viszont újra elővettem a témát a képzeletbeli ötletpolcom hátsó zugából, és utánanéztem, hogyan készíthetném el saját magam.

DIY-Decorative-Yarn-Letters-Tutorial.jpg

0
Tovább

Kössünk tű nélkül egyszerűen

Ehhez a technikához nincs szükség kötőtűkre, csupán egy kartondobozra (pl. kiürült zsepitartó doboz) és fonalra. A technika igazából ugyanaz, mint a gyermekkorunkból jól ismert szarvacskázás/körmöcskézés esetében, csak itt kicsit nagyobb méretben történik minden. Elsősorban sálak kötéséhez ajánlott módszer!

Untitled-1.jpg

0
Tovább

Ősztündérkék falévelből

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai alkalommal tüneményes tündérkéket készítünk!

117.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: képkeret tojástartóból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. 

A tojástartó dekorációs szempontból egy rendkívül jól újrahasznosítható alapanyag, hiszen egy csomó jópofa dolgot ki lehet hozni belőle, és a legtöbbször még akad is itthon néhány darab. Ez a tükör- vagy képkeret is egy ilyen remek ötlet, érdemes hát gyűjteni a tojástartókat. 

egg-cartons-decorative-mirror-collage.jpg

Bármilyen osztású tojástartót használhattok, elég sok forma van forgalomban, de ez csak szerencse, mert ahány forma, annyi eredmény, érdemes kísérletezni. Ollóval vagy sniccerrel is vágható, a virágfej szirmait papírragasztóval egyszerűen össze tudjátok ragasztani. A kész virágokat ragasztópisztollyal rögzítsétek a keretre.

Tipp: egy-egy ilyen ötletnél sokat szoktatok morgolódni, hogy: "jó-jó, de fogja ez portalanítani, törölgetni, tisztítani...". Bennem egy jó ötlet, egy szép tárgy láttán a legritkább esetben merül fel ez a gondolat, de nem vagyunk egyformák, tudom, hogy nem vagyok egy gyakorlatias egyén. De a lényegre térve, megkönnyíti majd a tisztítást, ha akrilfestékkel lefestitek és/vagy lakkozzátok a virágokat. Így vízálló felületet kaptok, amely egyrészt jobban taszítja a port, másrészt akár nedves ruhával is át lehet majd törölgetni.

Forrás: handimania

Szavazz rám a Goldenblogon!

Idén is elindult a Goldenblog szavazás, és ahogy eddig minden évben, idén is részt veszek rajta. Kérlek titeket kedves olvasóim, ha érdemesnek találtok, szavazzatok rám! Minden szavazatért és megosztásért hálás vagyok! 

A szavazáshoz ide kattints: ÉLETMÓD KATEGÓRIA --> szines otletek
Ja, a szavazáshoz Facebook tagság szükséges, de nyugi, a Goldenblog normális oldal, nem fog a nevedben spam-elni, üzeneteket írni!

 

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

  
0
Tovább

Gyöngykokárda lépésről lépésre

A tegnapi kokárdagyűjteményes bejegyzésem írásakor már tudtam, hogy nekem is fel adva a lecke, ugyanis ma van a kislányom első ovis ünnepsége, amelyre illik szép kokárdával is készülni. Nem meglepő módon az egyik gyöngyöskébe szerettem bele, és mivel délután még volt annyi időm, gyorsan el is készítettem.

2013-03-13 18.53.17.jpg

0
Tovább

Fókuszban a tűnemezelés

Ismeritek (esetleg próbáltátok is) ezt a technikát? Új rovatomban - amely a Fókuszban nevet kapta, hétről hétre bemutatok nektek kézműves technikákat, különleges alapanyagokat, hobbieszközöket és kisgépeket -  elsőként a tűnemezés technikája lesz porondon. Sorra vesszük a legfontosabb fogásokat, trükköket és a szükséges alapanyagokat is. A nemezelés ezen válfajával víz, szappan és maszatolás nélkül is fantasztikus dolgokat (egészen picike és aprólékos tárgyakat is) készíthettek. Őszre, adventre, karácsonyra, ajándékba... 

owlkit_03.jpg

via

PicMonkey Collage.jpg

A teljes elkészítési útmutatót ITT olvashatjátok el!

(X)

0
Tovább

Tükör fillérekből

Néhány hétköznapi alapanyag felhasználásával elkészíthetitek ezt az elegáns hatású tükörkeretet. Maradék kartonpapír vagy WC-papír guriga (Hórusz, köszi a tippet!) meg egy maréknyi flitter kell csupán, és íme!

sun1.JPG

0
Tovább

Tündérkertészeknek: bútorok és egyebek saját kezűleg

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan érdeklődtök a téma iránt. Apró világok egyetlen cserépben, ahogy sokan nevezitek: tündérkertekben. Mesebeli szereplők, icipici bútorok, egy csepp varázslat. Engem is elbűvölt a téma, és bele is ástam magam. Olyan ötleteket kerestem, amelyek abban segítenek, hogy a picike kellékeket ti magatok is el tudjátok készíteni saját kezűleg.

miniature garden 2 (10).JPG

1
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Szövés

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy elkészültünk mindennel, tehát a tervezett mintádat követve akár kezdhetjük is a szövést. Én a "VÍZIÓ" néven elhíresült mintámon mutatnám be most a fogásokat.

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Szövőkeret készítése saját kezűleg

Amikor fejemet adtam a gyöngyszövésre, vettem egy gyöngyszövő keretet. Talán ismered, azt a képkeret fazont. A harmadik karkötőnél döntöttem úgy, hogy vagy nem érdekel tovább ez a műfaj, vagy kellene valami más, használhatóbb keret. Egyszerűen minden, orvosi lexikonokban fellehető baj kerülgetett attól, hogy ott lifeg a levegőben, az amivel dolgozom, hogy szinte minden sort meg kell ismételnem, mert vagy oda, vagy visszafelé biztos kimaradt - jó esetben - egy szem. Tekintettel ama száraz tényekre, hogy most jön ki a második gyöngyszövős könyvem, így túl vagyok már több ezer karkötőn, könnyű rájönni, hogy kitaláltam egy új keretet. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészíthető, és ha nem kíméled túlságosan a fogazatát, elég úgy 100-120 karkötő elkészítéséhez.

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Az alapok

Nos, amennyiben tényleg úgy érzed, az életed nem teljes a gyöngyszövés elsajátítása nélkül, vegyük sorjába, mi is szükségeltetik - feltétlenül - egy karkötő elkészítéséhez.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek