Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszhozó jácintok papírból

Ez a papírjácint nagyon hasonlít a tavaly bemutatotthoz, de ez a változat lényegesen kidolgozottabb, pont ezért tetszik ennyire. Asztaldíszként, ajtódíszre ragasztva is látványos, egy pillanat alatt napfényt és tavaszt varázsol majd mindenki szívébe.

0
Tovább

Ciklámen tojástartóból

A tojástartó az egyik legsokoldalúbban újrahasznosítható alapanyag a kézművesek körében. Készítettünk már képkeretet, vidám gyerekjátékokat, húsvéti pipiket, Valentin-napi szívet, tojástartó kakast és még világító füzért is. Virágkészítős ötletet még nem mutattam, holott erre a célra is remekül hasznosítható, látványos alkotáskat készíthettek belőle. Például cikláment.

0
Tovább

Tavaszváró tulipánok

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal a tavaszvárás jegyében tulipánokat készítünk!

0
Tovább

Mintagyűjtemény papírvirágok készítéséhez

Közeleg a tavasz, de amíg nem nyílnak ki a valódi virágok, papírból is készíthetünk néhányat. Alkalmakra sjándékba, összejövetelekre dekorációnak is tökéletes, de egy borongós délutánon a gyerkekekkel is összeülhetünk alkotni.

0
Tovább

Tavaszváró hóvirágok

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal a tavaszvárás jegyében hóvirágokat készítünk.

0
Tovább

Szaténrózsa egyszerűen

Mindig is csodáltam a különféle technikákkal készült textilvirágokat, legyenek azok filcanyagból vagy éppen selyemből. Alkalom válogatja, mikor milyet készítsünk, én ma az elegánsabb stílusú virágok kedvelőinek örömére mutatok egy egyszerű technikát rózsakészítésre.

DIY-Easy-Fabric-Roses1.jpg

0
Tovább

A kanzashi technika

Pár méter szaténszalagból olyan, de olyan virágokat lehet rittyenteni, hogy megáll az ész. Teljesen belehabarodtam most ebbe a technikába, és mivel már többen érdeklődtetek felőle, eljött az ideje, hogy részletesebben is bemutassam itt blogon.

DIY-White-Chrysanthemum-Flower1.jpg

0
Tovább

Őszi hangulatfény: gyertyatartó a virágcserépben

Ebbe az ötletbe most teljesen belebolondultam, annyira tetszik. Mi ősszel is gyakran gyújtunk gyertyát a teraszon, de bevallom, sokszor csak egy befőttesüvegbe dobom be a gyertyát, hogy ne fújja el a szél. Pedig ez az ötlet sem kerül semmibe, hiszen virág is van itthon meg cserép is... És az eredmény elragadó, kedves, hívogató, el kell hát készítenem.

potted-candle-planter-diy.jpg

Vegyünk hát két virágcserepet eltérő méretben, a kisebb férjen bele a nagyobbikba. A nagyobbat virágfölddel, a kisebbet kaviccsal töltsük fel. A külső perembe ültessünk virágot (pl. árvácska), a kavicsos részbe pedig a gyertya kerül. Jó, ha a gyertyát védi valamilyen bura, például a jól bevált befőttesüveg, ami ilyen környezetben az egész másképp mutat (az üveg menetes részét zsinórral, szalaggal is díszíthetjük). 

Forrás: diy cozy home

További őszi témájú bejegyzések blogon:

Mámorító ősz, ezért szeretlek!

Őszi-rózsa falevélből

Őszi ajtódíszek

Hangulatos őszi fények az otthonodban

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Olvasói alkotás: Bori virágcsokra műanyag kanalakból

Nagyszerű ötletet kaptunk Boritól, hogy miként készíthetünk virágcsokrot műanyag kanalakból. Anyák napja már ugyan elmúlt, de szülinapra, ballagásra is adható.

DSC_1074.JPG

0
Tovább

Emeletes virágtartó a teraszra is!

Az igencsak népszerű emeletesünk kicsinyített változatát akár a teraszra is elkészíthetjük.

IMG_2375-1024x630.jpg

0
Tovább

Emeletes virágtartó idén is!

Tavaly tavasszal már bemutattam egy hasonló projektet, bár az lényegesen letisztultabb, szabályosabb elrendezésű volt. Ez pont a kicsit bohókás, burjánzó mivolta miatt tetszett meg.

tipsy-pot-planter.jpg

0
Tovább

Origami lótuszvirág

Ma egy hajtogatós ötletet mutatok nektek, lótuszvirágot készítünk. Egy ilyen különleges virág szépen mutat ajándékkísérőként, lakásdekorációként, de még ledes mécsest is rejthettek bele. A választott papírtól függően különböző stílusban is készülhet, érdemes kísérletezni.

93133797_il_570xN297941135.jpg

0
Tovább

Gyönyörű virágok filcanyagból és papírból

Mára két virágkészítő tutoriált hoztam, jól jönnek a tavaszi és húsvéti dekorálás során. Szép kiegészítői lehetnek ajtódíszeknek, tavaszi koszorúknak, de akár vidám füzéreket is fűzhettek belőlük. Szárral készítve vázába is állíthatók.

21.jpg

0
Tovább

Fókuszban a gyöngyből fűzött virágok

Közkívánatra ma a gyöngyből fűzött virágok elkészítésével ismerkedhettek meg.

gyongyvirag1-32-17_1.jpg

0
Tovább

Tavaszvárás: jácint papírból

A tavaszvárás jegyében mára egy gyermekekkel is könnyen elkészíthető ötletet hoztam, amelyet akár otthon egy szürke délutánon is elkészíthettek, de óvó- és tanítónénik figyelmébe is szeretettel ajánlom!

172.jpg

0
Tovább

Retró virágtartó pólóból

A múlt héten utánajártunk, hogyan készül a pólófonal, és mi minden készíthető belőle. Az alapanyag most is elnyűtt póló lesz, de ezúttal csomózásos technikával retró stílusú virágtartót készítünk.

vy.jpg

0
Tovább

Csináld magad: virágtartó torony

Emeletes virágtartót már készítettünk, most találtam egy egyszerűbben elkészíthető, de hasonlóan látványos megoldást. Ha már idén nem is, de jövő tavasszal megvalósítható. Addig viszont nem tudok várni a blogbejegyzéssel, most azonnal teszem közkinccsé teszem.

427331_343904775695948_1349674999_n.jpg

0
Tovább

Mozaikozás: PVC-csőből virágtartó

Ebben a projektben szinte minden benne van, ami közel áll a szívemhez: újrahasznosítás, mozaikozás, kert. A tárgyak különleges hangulatot sugallnak, részletgazdag kidolgozásukból árad, hogy simogató nyári napfénnyel vannak feltöltve.

IMG_6172.jpg

0
Tovább

Esküvői szezon: terítéken a romantika

Költségkímélő, ugyanakkor őrülten látványos megoldás esküvői/ünnepi terítékhez, amelyben a romantika kapja a főszerepet. A két uralkodó szín (hófehér és sötét pink) varázslatos látványt nyújt, harmonikusan keveredik, és bár nem az a kifejezetten szolid dekoráció, mégis finom ízlésről árulkodik.

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Meseszép pünkösdi rózsák szaténból

Arra még várni kell egy kicsit, hogy a kertünkben is virágba boruljanak, azonban az ötlettel nem bírok várni. Varázsoljátok ti is az otthonotokba a májusi kertek királynőjét, tündököljenek mindenhol bazsarózsák!

0
Tovább

Hétvégi idill: illatos csokrok, virágzó díszítések kreatívan

Megint hétvége van, és én megint a kertben kötöttem ki. A kötelező tennivalók elvégzése mellett mindig szakítok időt csodálni a tavaszt, a természet újjászületését, érezni az illatát, hallgatni a minden rezdülését, hiszen olyan jó álldogálni a szélben vagy a napsütésben... Figyelni a madarakat, a rügyeket, a bimbókat, a harmatot. Ilyenkor részévé válok az egésznek egy picit. Mesés. Csempésszünk be belőle egy darabkát az otthonunkba is.

Ehhez kerestem illatozó csokrokat gyönyörű virágokból, persze ötletesen, kreatívan megoldva.

0
Tovább

Csináld magad: Kerti virágtartó állvány

Egy vidám barkácsötlet a hosszú hétvégére, lépésről lépésre, fázisfotókkal.

0
Tovább

Nőnapi igen/nem: ajándékötletek klasszikus stílusban

Manapság talán ódivatú ötlet a virágok szimbolikájáról írni, hiszen ma már a virágkötészetet és a virágváráslást sem kötik olyan szigorú szabályok, mint néhány évtizede. Azt sem tudom, hogy hány úriember olvashatja a blogot, de talán így a nőnapi roham előtt hasznos lehet néhány klasszikus elvet feleleveníteni. Fiúk, urak, láttassátok meg a szándékot is az ajándék mögött!

summer-rose-bouquet_lg.jpg

0
Tovább
12
»

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek