A süthető gyurmával alkotni nem  annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolná az ember, csak ismerni kell a fogásait, trükkjeit. Így a kevésbé kézügyesek is remekműveket gyúrhatnak pillanatok alatt.

249598004319373468_D50vmEVr_f.jpg

A következő képsorokat követve pár lépésben fény derül egy első pillantásra komplikáltnak tűnő csigaház elkészítésére. Két különböző (lehetőleg kontrasztos) színű gyurmára lesz szükség, amelyből az egyiket (sötétebbet) süveg formájúra alakítsátok, majd a másikat vékonyra nyújtva vonjátok be vele a süvegnek nagyjából a felét (1. lépés).

A bevont részt pengével vagy sniccerrel vagdaljátok be minél sűrűbben (2. lépés).

Egy kis formázás és a fölösleg levágása után fel is tekerhetitek a csigát. (3-5. lépés).

Végül a csiga alját is vonjátok be a világosabb színnel, hogy egységes legyen (6-8. lépés).

Mehet is a sütőbe.

Néhány általános infó a süthető gyurmáról, azoknak, akik most ismerkednek a témával: 120 °C-on, a tárgy nagyságától függően 20-30 perc alatt kiégethető. Mikrót ne használjatok az égetéshez. A kész tárgyat 3-4 napon belül mindenképpen égessétek ki. A formázáshoz használt eszközöket langyos, mosószeres vízzel tisztíthatjátok meg.

Gyurmalelőhely nagy választékkal: ITT

th_shell.jpg

Az ötlet forrása: livemaster.ru

További ötletek a témában a blogon (kattints a részletekért):

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!