Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Keleties stílusú rácsos minta a falra

Mostanában egyre több helyen (pontosabban falon) találkozom épp csak picit eltérő formájú rácsos mintával, ami most nagy divatját éli, és sok lehetőséget rejt. Egyrészt feldobja az egyhangú/egyszínű falakat, másrészt költségkímélő, és ráadásul saját kezűleg is kivitelezhető. Egyedi és keleties hangulatot teremt, mégis tökéletesen illik egy modern környezetbe. és persze nem is kell vele az egész helyiséget beborítani, egy-egy falon épp elegendő, gyönyörűen fog mutatni.

Egy hazai és egy floridai otthonba látogatunk most el, két kreatív hölgy, Judit és Sarah otthonába, munkáikon keresztül fogom bemutatni lépésről lépésre a minta elkészítését.1.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Ajtóból sarokpolc

Ez a zseniális ötlet részemről szerelem első látásra. Nekem sosem jutott volna eszembe, hogy a kidobásra ítélt régi ajtóból készítsünk sarokpolcot, pedig milyen látványos és eredeti!

Ilyen volt - ilyen lett:

2012-01-08-mantel-party-shelf (1).jpg

Lássuk, hogyan készül!

0
Tovább

Karkötő és medál japágyöngyből

Régóta tervezem, hogy megmutatom nektek ezt a mintát, amit már pár évvel ezelőtt készítettem, de a leírás elkészítését mindig halogattam. Ennél a darabnál vettem a kezembe először a Miyuki cég delica gyöngyeit, és azóta le sem tettem. Nem győzöm dicsérni, és nem véletlenül.

minta4.jpg

0
Tovább

Bútorfelújítás maradék tapétából

A nyár sokaknak szól a kisebb-nagyobb mértékű lakásfelújításokról (is), ezzel talán nem vagyok egyedül. Ma annak eredtem nyomába, hogy hogyan újíthattok fel bútorokat kis költségvetéssel, megmaradt tapétákból megfűszerezve egy kis festéssel. Szép és látványos, inspiráló képek következnek. Válogassatok...

móvel papel parede14.jpg

0
Tovább

Mozaikozás: PVC-csőből virágtartó

Ebben a projektben szinte minden benne van, ami közel áll a szívemhez: újrahasznosítás, mozaikozás, kert. A tárgyak különleges hangulatot sugallnak, részletgazdag kidolgozásukból árad, hogy simogató nyári napfénnyel vannak feltöltve.

IMG_6172.jpg

0
Tovább

Fonott karkötő kelta motívummal

Egy látványos, ugyanakkor egyszerű csomózási technikával készült karkötőt hoztam a hétvégére, aki még nem csomózott eddig, ettől megjöhet a kedve. Maga a minta kelta hangulatú, szép íves, tekergős. Erőteljes nyári színekből, de akár tengerész-stílusban natúr madzagból is jól fog kinézni.

v11098(1).jpg

0
Tovább

Talplenyomat készítése homokkal

Amikor néhány hónapos volt a kislányom, teljesen be voltam zsongva, hogy talp- és kézlenyomatot készítsék a csöpp kis kezecskékről és lábacskákról. Eléggé ledöbbentett, hogy mennyire drága egy-egy ilyen készlet, jó, tudom, ilyenkor semmi sem drága, de kicsit azért pofátlannak találtam a 3-4000 Ft-os árakat. Akkor találtam egy szuper ötletet, szinte ugyanez volt, mint amit most megmutatok, csak ott növényekről vettek hasonlóképpen lenyomatot. Most megtaláltam mindezt babakezes, -lábas kiadásban is.

Mahogany_Baby_Foot_smaller_jpg.jpg

0
Tovább

25 nagyszerű ötlet kartondobozból gyerekeknek

Filléres ötletek gyerekjátékok készítéséhez különféle papírokból: kartondobozból, cipősdobozból, papírzsepis dobozból és WC-papír gurigából. Ezek között minden srác talál kedvére valót.

Nálunk is vannak olyan délutánok, amikor se a gyerek, se mi nem tudunk magunkkal mit kezdeni, na ilyenkor van itt az alkalom egy közös barkácsoláshoz. És utána is leköti őket... egy darabig, utána pedig jöhet a következő ötlet megvalósítása. 

Cardboard-Box-Ideas.jpg

A kép forrása: Boys germs

További források:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Tündérkertészeknek: bútorok és egyebek saját kezűleg

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan érdeklődtök a téma iránt. Apró világok egyetlen cserépben, ahogy sokan nevezitek: tündérkertekben. Mesebeli szereplők, icipici bútorok, egy csepp varázslat. Engem is elbűvölt a téma, és bele is ástam magam. Olyan ötleteket kerestem, amelyek abban segítenek, hogy a picike kellékeket ti magatok is el tudjátok készíteni saját kezűleg.

miniature garden 2 (10).JPG

1
Tovább

Hangulatos fények nyáresti ücsörgésekhez

Eljött a hosszú balzsamos esték, a nagy beszélgetések és a vidám borozgatások időszaka. Imádom. Ha lehet mindezt fokozni, tegyétek meg! Inspirálódjatok most is velem. Otthon, saját kezűleg kivitelezhető, látványos ötletek következnek!

Egy álló virágtartó közepében csodálatosan mutat néhány úszógyertya...

274086327292507249_OnvoRJT9_f.jpg

0
Tovább

Kincsek a tengerpartról: mire jó egy fél zsák kagyló- és csigahéj?

Gyerekkoromban, amikor először eljutottam a tengerhez, annyi kagylót, csigát és kavicsot hoztam haza, hogy külön táskába kellett pakolni, de ez ma sincs másképp. Csak ma már a gyerekemmel, mégis ugyanolyan lelkesedéssel gyűjtögetem. Bármi is legyen az úti cél, legalább egy kavicsot hozunk emlékbe. Azon kívül, hogy ezeknél tökéletesebb porfogó nem igen létezik, egy csomó ötletes dologra is használhatók.

1. Mozaik

Kaspók, virágtartók köré ragasztva csodás.

b6db8054.jpg

0
Tovább

Rubik kocka fényképekkel

Ha még játszotok vele, ez tetszeni fog. Ajándékba is adható, családi fotók helyett bármilyet tehettek rá (tájképest, poénost stb.).

dollar rubiks.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek