A decoupage-t azaz a szalvétatechnikát alkalmazhatjuk önmagában, de remek kiegészítése lehet más egyéb technikáknak is (festés, repesztés, antikolás stb.), ahol nem kifejezetten a szalvétamotívumon van a hangsúly, az inkább csak felteszi az íre a pontot. Na, ez a hasas váza épp ilyen, ráadásul az alkotó tökéletes arányérzékét dicséri, hogy milyen egyensúlyban van a rózsaminta a cérnás motívummal. Egyikkel sem esett túlzásba, pedig a rózsamintával nem nehéz, szóval ezért is piros pontot érdemel.

DIY-How-to-Paint-a-Glass-Jar1.jpg

A szalvétatechnikás rész elkészítése nem rejt semmilyen meglepetést, annál inkább a cérnával díszített terület. Hiszen milyen zseniális ötlet egy ilyen teljesen hétköznapi anyaghoz nyúlni, majd pedig a funkciójától teljesen idegen területen egész másra alkalmazni s ilyen csodát alkotni belőle. Sosem jutott volna eszembe, úgyhogy minden csodálatom érte! 

S akkor egy kicsit részletesebben is nézzük meg az elkészítést!

A megtisztított üveget fessük fehérre egy szivacs segítségével (finom ütögető mozdulatokkal). Így nem kell aggódni, hogy egyenetlen lesz a festés, vagy látszódni fognak az ecsetvonások. Hisz ennek épp az a lényege, hogy kissé rusztikussá varázsolja a felületet.

Amíg szárad, vágjuk ki a szalvétamintát, majd száradás után ragasszuk fel szalvétaragasztóval.

Ezután jön az érdekesség, a cérnázás. A kép alapján baromira egyszerűnek tűnik, csak tekerjük rá az ecsetre a vizes cérnát (szerintem, nem ragasztós hanem száraz ecsetet használ!), majd helyezzük rá a ragasztóval átkent üvegre. Na, én ezt még nem próbáltam ki, de azért biztos kell egy darabig próbálkozni, amíg ilyen szép kunkori minták jönnek létre. Viszont az is igaz, hogy megéri! 

DIY-How-to-Paint-a-Glass-Jar.jpg

Forrás: innen

Egyéb szalvétás ötletek a blogon:

Vállfák romantikus stílusban

Hangulatos gyertyák szalvétatechnikával

Napló szecessziós motívummal

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!