Egri Mónika illusztrátor neve talán ismerősen csenghet, találkozhattatok vele többek között Fésűs Éva Mesebeszédének, valamint Sopotnik Zoltán A Fahéjas kert című mesekönyvének oldalain is. Összetéveszthetetlen, sokszor humorral fűszerezett rajzai gyorsan belopják magukat az emberek szívébe. Munkái már akvarellfestékkel kifesthető íveken is elérhetők az alkotni vágyók számára.

PicMonkey Collage_3.jpg

Elsőre talán nehéznek tűnhet a rajz megfestése, de az alábbi kis ismertető segítségetekre lehet az alkotásban:

Akvarell:
- Az akvarellfesték vízzel hígítható, a színek egymással keverhetők. Száradás után a festék vízzel ismét elmosható lesz, a kész képet óvni kell a nedvességtől!
- Nagy felületek festésekor használj széles ecsetet, esetleg szivacsot, a kisebb részletek kidolgozásához pedig vékonyat! Minél kisebb az ecset számozása, annál vékonyabb az ecset. (Én a legkisebb részletekhez akár 00-ás ecsetet is használok.) Használat után az ecseteket mosd ki!
- Mindig a világos színektől haladj a sötét színek felé!
- Ha valamit világosan szeretnél hagyni, de körülötte egyenletes felületet szeretnél, használj maszkoló folyadékot! Ezt vizesen kell ecsettel felvinned oda, ahol a világos felületet szeretnéd meghagyni, meg kell várnod, hogy megszáradjon, ezek után már nyugodtan ráfesthetsz. Mindig várd meg, hogy a festék tökéletesen megszáradjon, ezután a fedőfolyadékot kézzel ledörzsölheted.
-A megadott színes kép csak iránymutató, egyetlen lehetőség a végtelen számú variációból. Bátran használd a kedvenc színeidet, ha azokkal jobban tetszik a rajz!

A termékek megrendelhetők az Art-Export webáruházából.

Egri Mónikáról bővebb információt ITT találtok.