Ez a káprázatos mécsestartó olyan gyönyörűen játszik a fénnyel, hogy nálam az abszolút KELL kategóriába esik. Egyébként is szeretem a gazdag (túl)burjánzó motívumokat, de így, e légiesen csillogó fehér/áttetsző színben még ízlésesebb, szerényebb, finomabb, elegánsabb. Szóval KELL. Nézzük is meg, hogyan készül!

9225bd880f.jpg

Természetesen szükség egy üveg mécsestartóra. Kezdők gyakorolhatnak befőttesüvegen is, de igazából abból is ugyanilyen mutatós dísz készíthető. 

A minta előrajzolása

Ha kezdő vagy az üvegre festés terén, a mécsestartó belsejébe rögzítheted a papírra előre felrajzolt mintát, így az alapján könnyebben fog menni a kontúrozás. Ehhez a művelethez persze érdemes egyenes falú üveget választani, hiszen a képen látható hasas formára inkább a szabad kézi rajzolás lesz a célnak megfelelő. Én úgy tapasztaltam, hogy az indigó is fog az üvegre, így azzal is elő lehet rajzolni a mintát. Gyakorlottabb illetve bátrabb olvasóim persze szabad kézzel is felfesthetik a motívumot.

Anyagválasztás, festékek

Nem muszáj ragaszkodni a klasszikus üvegfestékekhez, mert üvegre sok minden mással is festhetsz, lehet, sőt lehet, hogy akad is otthon valami, csak még nem gondoltál rá, hogy üvegen is kipróbáld. 

A kontúrozást mondjuk tényleg érdemes üvegfesték kontúrozóval végezni, ebből is gyártanak fehér színűt, de a klasszikus arany/ezüst is nyerő választás. Ezeken kívül különböző 3D-s tollak, kontúrozók is kaphatók, ezeket üveg mellett sokféle felületen használhatjátok, jó választásnak tűnnek. Ugyanígy a csillámos festékek/kontúrozók/tollak is. Ezek a csillámos cuccok a kontúrok kitöltésére is szolgálnak (a sok helyen Glitter glue-nak nevezett termékekről beszélek, amik a nevükkel ellentétben természetesen nem ragasztók, dekorációs célra használatosak), egyetlen hátrányuk, hogy némelyik nem tartós, vízzel lemosható. ITTrengeteg színben találtok, jó áron és minőségben. A szatinálófesték szintén nagyon különleges. Vékony rétegben kell felvinni (akár szivaccsal tupfolva), szolid, jeges.maratott hatást kölcsönöz a felületnek. ITTtudjátok beszerezni.

Hó-tollal is lehet szép kontúrokat, finom motívumokat rajzolni, ezzel a festék a nevéhez hűen havas hatást érhettek el.

A felsoroltakon kívül persze a sima üvegfestékről se feledkezzünk meg.

És akkor mindez képekben:

DIY-Frosty-Pattern-Vase.jpg

Forrás: livemaster.ru

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!