Lehull a lepel, indul idén is a tavaly már nagy sikert aratott pályázatunk, erről suttogtam nektek már néhány napja.

Hazánkban minden év május 10-e a Madarak és Fák napja. Ez a nap immár 110 éve a természet és az élővilág védelmének napja Magyarországon. Környezetünk védelme mindannyiunk közös feladata, hiszen már kis lépéseken is sok múlhat, ezért fontos, hogy mindenki figyelmét felhívjuk e jeles napra, és a természetvédelem fontosságára. A Henkel Magyarország Kft. és a Cser Könyvkiadó közös szervezésében tavaly nagy sikert aratott Madarak és Fák Napja pályázat után idén is folytatjuk a hagyományt.

 

 

A Pritt bemutatja
Madarak és Fák Napja 2012
Környezetvédelmi pályázat gyerekeknek

 

Ha te is szereted az állatokat és fontosnak tartod a környezetünk védelmének fontosságát, játssz velünk, és ha ügyes vagy, értékes ajándékokat nyerhetsz!
Küldd el a saját darabod az Élőlánchoz!
Készíts egy legalább 1 méter hosszúságú papírfüzért szabadon választott technikával, amely kedvenc állatodat vagy növényedet ábrázolja. A papírfüzér készülhet láncfüzér vagy harmonikahajtásos technikával, vagy úgy, ahogy csak szeretnéd, díszítheted bármivel, legyen az madártoll, termés, falevél, vagy bármi más - díjazzuk az eredetiséget és az egyedi ötleteket! Rajzolhatsz is rá! A pályázat egyetlen technikai megkötése, hogy a díszítéseknek ragasztásos technikával kell készülniük.

Rekordkísérlet:
A pályázatra beérkezett papírfüzérekből -a 2012. május 18-án tartandó ünnepélyes díjátadónkon- elkészítjük Magyarország hivatalosan is leghosszabb papírfüzérét, amellyel élőláncot alkotva körbekerítjük a budapesti Feneketlen-tavat, ezzel is felhívva a figyelmet a környezetvédelem és a környezeti nevelés fontosságára.
Légy kreatív! Nincs másra szükséged, mint néhány színes papírra, ollóra, ragasztóra és a fantáziádra!


Nevezési kategóriák:

Ovisok (6 éves korig), Alsósok (6-10 éves korig), Felsősök (10-14 éves korig)


Elbírálási szempontok:

Kreativitás, egyedi anyagok és megoldások, kivitelezés, tematikai kapcsolódás a Madarak és Fák Napjához. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli.


Nyeremények:

Kategóriánként a legjobb három pályázatot egyénileg díjazzuk. A Pritt Manó Kreatív csomagok Pritt ajándékokat, partnereink által felajánlott nyereménykönyveket, kreatív hobbi eszközöket, játékokat, vásárlási utalványokat tartalmaznak.


A legtöbb pályaművet beküldő óvodás csoport, illetve iskolai osztály különdíjként egy – egy nagy értékű Pritt Manó Sulicsomagot nyernak, amelyek a játék együttműködő partnerei által felajánlott iskolaszereket, könyveket, vásárlási utalványokat tartalmaznak.


A pályázatokat az alábbi címre várjuk:

Cser Kiadó, 1114 Budapest, Ulászló u. 8.

Beküldési határidő meghosszabbítva:

2012. május 15.
 

Információ:
E-mail: madarakesfaknapja@cserkiado.hu

Telefon: +36-30/525-32-56, +36-1-386-9019

További információ: www.prittworld.hu

Inspiráció, ötletek: 

A papírfüzérek elkészítéséhez folyamatosan frissülő tartalommal és ötletekkel vár minden olvasót a Színes Ötletek blog. Az első inspiráló bejegyzést ide kattintva olvashatják el!

Vásárlási kedvezmény:

A pályázathoz alapanyagok – Pritt ragasztók, színes papírok, origamipapír, transzparens papír, méhsejtpapír, csomagolópapírok – 10% kedvezménnyel vásárolhatók a Kreatív Hobby üzletekben és viszonteladóknál. A vásárlást megelőzően e-mailes regisztrációt várunk pályázóinktól a madarakesfaknapja@cserkiado.hu címre. A kedvezmény más kedvezményekkel – Pedagógus és közületi kedvezmény, törzsvásárlói kártya – nem vonható össze! 

Együttműködő partnereink:

 

Pritt World
Cser Könyvkiadó
Kapanyél – Amire kertügyekben támaszkodhatsz
Ma & Holnap – A fenntartható fejlődés magazinja
Príma Pék – Mindig friss!
Tesloff és Babilon – Játék, tudás, tanulás 
Kreatív Hobby.hu
National Geographic Kids – Fedezzük fel együtt a világot!
Újbudai Polgármesteri Hivatal 
Újbudai Pedagógiai Intézet