Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsvét határok nélkül

Megvettétek már a húsvéti sonkát? Tojásfestéssel hogy haladtok? Szódásüvegeket elrejtettétek már a tréfás kedvű családtagok elől? Körülnéztem, válogattam, de ezúttal nem a hagyományos vonalból. Ugye jöhet még néhány last minute DIY ötlet az ünnep előtti hajrában?

0
Tovább

Programajánló: Tavaszváró húsvéti hímesek

 

A közel háromszáz darabból álló, tojáshímzők munkáit bemutató tárlat a Népi Iparművészeti Gyűjtemény hímes tojás kollekciójából nyújt ízelítőt. A tárlat hazánk jeles néprajzi tájainak motívumkincseit a különböző technikákkal díszített alkotásokon keresztül mutatja be. A berzselt, karcolt, írott, maratott, drótozott, pingált és áttört tojások mellett idén patkolt strucc-, lúd- és tyúktojásokat is láthatnak az érdeklődők.

Látogatható 2011. ápr. 30-ig.

Részletekért  ide kattints!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - hagyományos festési technikák

Utolsó részéhez érkezett a hagyományőrző húsvéti sorozatom, ezúttal a festési technikákba pillanthattok be.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - természetes festőlevek

Folytatom akkor a természetes festőlevek titkaival. Főtt tojásokhoz mindenképpen ilyet javaslok, hisz a tojás így ehető lesz. De ettől függetlenül is jó móka kísérletezni a színekkel és növényi főzetekkel.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Íróka készítése viaszolt tojásokhoz

Az ünnep közeledtével indítok egy sorozatot hagyományos hímes tojások festéséről. Nálunk a húsvét a hagyományok jegyében telik, tojás festünk, sonkát főzünk, várjuk a locsolókat. Ezért is szeretném inkább a klasszikus tojásfestési technikákat bemutatni. A szomszédos sváb faluban húsvét vasárnap tojásfutást rendeznek, ez a régi szokás a Kárpát-medencében egyedülálló, már csak ezért sem érdemes kihagyni. De addig még sok a teendő...

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

0
Tovább

Édes, mézes húsvéti nyuszik

Ti is unjátok már a húsvéti csokinyulakat és tojásokat? Amíg pingáljátok a hímes tojásokat, addig szépen barnulhatnak a tepsiben a mézes nyuszik, és mondanom sem kell, hogy mennyivel szebbek és ötletesebbek, mint csokoládéból futószalagon gyártott társaik. Fél kiló liszttel számolva is bőven fog jutni belőle barkacsokorra akasztható kisebb változat, készülhet asztaldísz, hozhatja simán a nyuszi, de meglephetitek vele a locsolókat is (akikhez még jönnek...). Az ötletek és a képek is Tószegi Judit mézműves műhelyéből érkeztek! Köszönet érte!

0
Tovább

Tavaszi képsorozat szalvétatechnikával

Tegnap egyik olvasóm elküldte nekem legújabb alkotásának képeit néhány kedves sor kíséretében. Annyira felvidított, hogy úgy döntöttem megosztom veletek is.

Íme, Tigerlily tavaszi képsorozata:

0
Tovább

Inspiráló oldalak süthető gyurmához

Még mindig nem kattantam le erről a témáról, sőt! Annyi szép oldalt találtam mostanában, hogy gondoltam, összegyűjtöm nektek a legkedvesebbeket.

Iris Mishly

0
Tovább

Pomádé stílusban

Sikerült elkészítenem egy újabb totálisan fölösleges holmit. De annyira tetszik... Csini kis ruha, ilyesmit viselt Sandy Olsson a Grease-ben. Kérdés, mit kezdjek vele? Kommentbe jöhetnek az ötletek!

0
Tovább

Akt-uális kedvencek

Csak a szokásos történt enyhén ruhátlan lányaimmal is, lelkesen pingáltam őket, szépek lettek s karcsúak, kaptak egy rakás virágot is, aztán kiderült, sehova se illenek a lakásban. Ezért eltettem őket (...majd egyszer), aztán nemsokára elfelejtettem, majd nem olyan régen véletlenül előkerültek...

0
Tovább

Névjegytartó ajándékba...

Rengeteg hálával tartozom Ákosnak, blogom megalkotójának, hogy pont olyan lett (és még olyanabb), amilyet elképzeltünk. Amikor említette, hogy ő tulajdonképpen szereti "az ilyen kézzel készített dolgokat", és hogy nem csinálnék-e neki egy névjegytartót, rögtön agyalni kezdtem...

0
Tovább

Otthon és dekor

0
Tovább

Ennivaló ékszerek: Marcipános szedertorta és cukormázas fánk

Mostanában mindenhol gyurmaékszerekbe botlok. Szebbnél szebb oldalakat találok a témában (kapásból szerelmes is lettem a gyurmasütikbe), és vesztemre az egyik kreatív üzletben akciós gyurmákra bukkantam! Ezt sütöttem ki belőle...

0
Tovább

Programajánló - Mézeskalács kiállítás

Tószegi Judit mézműves munkáiból nyílik mézeskalács kiállítás a zuglói Cserepes KultúrCaféban.

0
Tovább

Kreatív vásár Bécsben

Múlt héten volt egy kreatív vásár Bécsben, és két kreatív boltos barátnőm ki is ruccant, alkotni, nézelődni vágytak. Az ő képeikből válogattam...

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Szövés

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy elkészültünk mindennel, tehát a tervezett mintádat követve akár kezdhetjük is a szövést. Én a "VÍZIÓ" néven elhíresült mintámon mutatnám be most a fogásokat.

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Szövőkeret készítése saját kezűleg

Amikor fejemet adtam a gyöngyszövésre, vettem egy gyöngyszövő keretet. Talán ismered, azt a képkeret fazont. A harmadik karkötőnél döntöttem úgy, hogy vagy nem érdekel tovább ez a műfaj, vagy kellene valami más, használhatóbb keret. Egyszerűen minden, orvosi lexikonokban fellehető baj kerülgetett attól, hogy ott lifeg a levegőben, az amivel dolgozom, hogy szinte minden sort meg kell ismételnem, mert vagy oda, vagy visszafelé biztos kimaradt - jó esetben - egy szem. Tekintettel ama száraz tényekre, hogy most jön ki a második gyöngyszövős könyvem, így túl vagyok már több ezer karkötőn, könnyű rájönni, hogy kitaláltam egy új keretet. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészíthető, és ha nem kíméled túlságosan a fogazatát, elég úgy 100-120 karkötő elkészítéséhez.

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Az alapok

Nos, amennyiben tényleg úgy érzed, az életed nem teljes a gyöngyszövés elsajátítása nélkül, vegyük sorjába, mi is szükségeltetik - feltétlenül - egy karkötő elkészítéséhez.

0
Tovább

Indul a Gyöngyszövő Szabadegyetem!

Örömhírem van mára! A Színes Ötletek blog első vendégszerzője, Mikulka Feri hamarosan elindítja Gyöngyszövő Szabadegyetemét!

0
Tovább

Mikulka Feri ékszerei

0
Tovább

Vásár-nap

Szombat reggel jól felöltözve egy gyorséttermi reggeli után pont kapunyitásra érkezünk meg a Petőfi Csarnok elé. A pénztáros mosolyogva tűri a humorom, a sor kegyetlen hosszú, de szerencsére mind mögöttünk vannak, mehetünk tovább, beengedőember kedvesen beenged, hurrá bejutottunk, már csak egy Exit magazin kell a boldogságomhoz, begyűröm a táskámba és kezdhetjük.

0
Tovább

Szalvétatechnika a fürdőszobában

A fésűtartó dézsámmal pont úgy jártam, mint a fakanáltartókkal. Egyszer csak túl sokan lettek benne és kellett egy másik is.

0
Tovább

Programajánló: Kézműves Kiállítás és Vásár a Pecsában

A tavasz közeledtének egyik biztos jele nálam a Pecsa kreatív vására. :) Volt már, hogy vékony tavaszi kabátban kelhettem útra, idén sanszosabb a sapka+sál+kesztyű+vastagkabát kombó, de ettől függetlenül nagyon várom már.

0
Tovább

Gyöngyfűzés - ékszerek befejezése, díszítése

A gyöngyfűzés ezen fázisát élvezem a legjobban, már minden összeállt, elkészült az ékszer, harmonizálnak a színek, ragyog minden gyöngyszem, felszereltem a kapcsot is... Valami mégis hiányzik. Ismerős? Ilyenkor veszem elő a kincseszsákomat (telis-tele fém díszekkel, apró csecsebecsékkel, egy-egy szem megmaradt gyönggyel) és kezdetét veszi az ékszer felékszerezése...

Szívek minden mennyiségben

0
Tovább

Inspiráló galéria - farsangi álarcok

Összegyűjtöttem a tavalyi Paperworld legszebb álarcait, nézegessétek, hátha kell még egy kis inspiráció vagy csak gyönyörködni támadt kedvetek...

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek