Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalomra papírdekorációkat gyűjtöttünk nektek!

Az első ötlet rendkívül látványos eredménnyel kecsegtet, és néhány szép, jellegzetes formájú préselt levélre és egy régi fogkefére lesz szükség a kivitelezéséhez. A leveleket fektessük egymásra tetszőleges sorrendben egy szép papíron (ez lehet préselt, merített papír is). Ezután mártsuk híg festékbe (vízfestés, pác) a fogkefét, majd a levelek fölé tartva húzogassuk egy olló vagy kés pengéjét a sörtéken, így olyan hatást érünk el, mintha festékszóróval dolgoznánk. Egyesével vegyünk el egy-egy levelet, közben mindig spricceljünk fel egy kevés festéket. Végül kialakul a végleges kompozíció. 

Forrás

Ezt az ablakdíszt kartonpapírból és préselt levelekből készíthetjük el. A sötétebb színű kartonból vágjunk ki tetszőleges levélformákat. Ugyanezt a formát kicsit kisebb méretben világosabb papírból is vágjuk ki majd ragasszuk fel. erre kerüljenek a préselt falevelek. Ragasztóstiftet használva (Pritt Stift) nem lesz foltos, hullámos a munka.

Forrás

A legszebb formájú levelekből asztaldísz is készülhet. Egy száraz faágra függeszthetjük a kis papírdarabra ragasztott leveleket. Nagyobb gyermekek odaírhatják, hogy melyik fának a levele. 

Forrás

Nappaliba, ebédlőbe nagyobb méretű dekorációt készíthetünk hasonló technikával. Ha a leveleket folyékony glicerinbe vagy méhviaszba mártjuk, sokáig megőrzik frisseségüket.

Forrás

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub !

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n

Hallottátok már a legújabb pályázatunk hírét? Nézzétek, a részletekért pedig kattintsatok a képre!