Az időjósok szerint már nem várat magára sokáig az igazi tavasz, de már most is pompáznak a kerti virágok, pattannak a rügyek a fákon, csicseregnek a madarak, tehát kétségtelenül itt kopogtat a tavasz. Az otthonunkba pihekönnyű tavaszi fuvallatként repdeső pillangókkal csempészhetjük be e simogató évszak varázsos hangulatát.

 

A pillangókat elkészíthetjük papírból (finom pasztell árnyalatoktól az élénk, üde, vibráló tavaszi színekig) origami technikával vagy egyszerűen mintalyukasztó (INNEN rendelhettek!) segítségével is.

A kompozíciókat érdemes damillal függeszteni, ez szinte láthatatlan, és légies könnyedséget kölcsönöz. Könnyű, finom anyagú szalagokkal, masnikkal tovább fokozhatjuk a hatást. 

A pillangókat persze textilből is elkészíthetjük. A filcanyag páldául tartós, könnyű vele bánni, és gyönyörű színekben, olcsón beszerezhető, ráadásul a szegésével sem kell bajlódni (innen tudtok is rendelni A4-es méretű lapokat).

Forrás: fab art

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!