Ez a naptár az egyik legjobb öltet, amivel mostanában találkoztam. Egyrészt rém praktikus, én pl. folyton elfelejtek egy-egy szülinapot. Beprogramozom az okostelefonon, karikázom a naptárban, néha mégis becsúszik egy kis hiba. Ez az öröknaptár pedig mindig szem előtt van, csak jól el kell találni a helyét a lakásban. Másrészt pedig fantasztikusan néz ki, tehát ténylegesen egy lakberendezési tárgy, ami jól mutat bárki otthonában. És persze az sem elhanyagolható, hogy valóban öröknaptár, tehát nem kell évente lecserélni, miközben bővíthető a végtelenségig.

Family-birthday-board.jpg

Sokféle anyagból elkészíthető igény szerint, és bármelyikről is legyen szó, szerencsére mindegyik kivitelezhető házilag is. 

Nekiállhatunk például egyszerű kartonapapírból is a munkának. Ennek a legnagyobb előnye, hogy bármilyen formát kivághatunk nehézség nélkül (ez falemezből már nehezebb  lesz). Festhetjük, lakkozhatjuk, díszíthetjük lehetőségeink és elképzeléseink szerint. A felirat készülhet lakkfilccel, sablonnal festve, ami rendelkezésünkre áll. Az alapot persze fából is kivághatjuk dekopírfűrésszel, de itt már nem biztos, hogy bár milyen cirádás motívumot kivitelezhetünk. Viszont akinek van (vagy kölcsön tud kérni) felsőmarója, az izgalmas mintákkal gazdagíthatja a falapot. Továbbá pirográffal is dolgozhatunk, a feliratokat is elkészíthetjük ezzel az eszközzel. Az alap készülhet még hungarocellből vagy parafából is.

family-birthdays.jpg

Az ünnepeltek nevei és születésük pontos napja kis függeszthető bigyókra kerülnek. Ezek szintén kivághatók kartonból, de használhatunk parafát is. Fából natúr formákat készen is vásárolhatunk, ezekre csak egy lyukat kell fúrni. Kis karikákra függesztve egymásba is kapcsolhatjuk neveket az olyan hónapoknál, ahol sok az ünnepelt. 

After-Birthday-Board-682x1024.jpg

Készíthetünk külön névnapos öröknaptárt is!

Our Family brirthdays new.jpg

Szalagra csipesszel ez is egy zseniális megoldás!

Birthday board.jpg

Sőt, fényképeket is használhattok!

m550xm500__Birthdays.jpg

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!