Mától beindult a ballagási szezon, és ha ti is valami iagzán különleges, egyedi meglepetéssel szeretnétek előrukkolni, akkor érdemes átböngésznetek az alábbi ötleteket. Természetesen bármilyen alkalomra elkészülhetnek, esküvő, szülinap, évforduló stb. Ugyanis saját kezűleg készíthető virágok gyűjteményét találjátok itt, sokféle anyag felhasználásával, így mindenki megtalálja a leginkább testhezálló ötletet. 

Kezdjük a legsokoldalúbban kihasználható, a legtöbb lehetőséget rejtő alapanyaggal, a papírral.

Papírvirágok

A nyitóképen látható, szemet gyönyörködtető alkotást egy kedves olvasóm, Mónika küldte el hozzánk. Fantasztikusan látványos, nem csak ballagásra, esküvőre is el tudom képzelni. Az elkészítés az alábbi képsoron látható:

A technika ezen a képen még szemléletesebb, a titok abban rejlik, hogy kívülről befelé haladjunk a csík tekerésével:

A rózsa klasszikusnak számít, ha csokorról van szó, és ez igaz a papírvirágokra is. Ízlés szerint bármilyen színben, elképzelésünknek megfelelő méretben készíthető. 

Borsika, egy másik kedves olvasó, ilyen rózsákat készített:

A kusudama hajtás előnye, hogy nagyon egyszerű, viszont kissé időigényes, mire a kellő számú virágkelyhet meghajtja az ember, ezért érdemes időben hozzálátni.

Egy olvasónk, Mónika ilyen ballagási csokrokat készített ezzel a technikával. Fiúknak is tökéletes!

Andrea csokra esküvőre készült, de ballagáson  is hasonlóan nagy sikere lehet! A középrészt gyöngyszemek díszítik.

Óriásvirág, ezt garantáltan mindenki megbámulja majd. A képen látható remekmű szinten olvasói alkotás, Szilvia keze munkáját dicséri.

Az elkészítést ezen a videón követhetitek:

A krepp-papír az egyik legjobb virághoz használható alapanyag. A ballagási csokrokat gyakran egészítik ki a virágkötők is különféle bonbonokkal, de ilyet mi is készíthetünk ám!

Rózsát persze krepp-papírból készíthettek!

Egy krókuszcsokor igazi különlegesség lesz a jeles napon!

Virágfajták krepp-papírból:

A selyempapír szintén remek alapanyag. Az óriásvirág is készülhet ebből, akár kisebb méretben, például így:

Ha nem ragaszkodtok a csokorhoz, virággömböt is készíhettek. Egyedi, különleges és látványos. A végén prakikus, ha hurkapálcára szúrjátok.

Harisnyavirágok

A 70-es 80-as években már nagy divat volt harisnyavirágot készíteni, aztán eléggé kikopott a köztudatból. Napjainkban ismét hódít, kicsit persze megreformálva, korunk ízléséhez igazodva. E technikával részletesen foglalkoztam itt a blogon, IDE kattintva olvashatjátok el a pontos készítést. Most pedig jöjjenek az inspiráló ötletek!

Olvasóink küldték:

Szilvi munkája

Erika munkája

Eszter munkája

Éva munkája

Klaudia munkája

Kriszta munkája

Móni munkája

Rózsa munkája

Szilvia munkája

Gyöngyből fűzött virágok

A gyöngyvirágok készítése is hosszabadalmas folyamat, érdemes időben nekilátni. EBBEN a bejegyzésemben mutatok néhány gyönygvirágfűzős ötletet és mintát, nézzétek meg!

Most pedig jöjjön néhány olvasók által készített csoda:

Marcsi csokrai

Katalin virága

Anikó orchideái

Szalagból, textilből fonalból készített virágok

A selyemszalagól készült kisebb méretű virágok, elegánsak, ünnephez méltón látványosak. Kisebb csokorba is köthetjük (ehhez drótból kell szárat is készíteni), de az ajándékot, borítékot is díszítheti.

Ez pedig egy teljesen rendhagyó ötlet, de pont ettől annyira. Vadvirágot is készíthetünk, és akkor már miért ne fonalból készüljön?

Olvasóim e téren is elkényeztetnek, nézzétek csak:

Katalin csokra

Zsuzsa csokra

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.