Nemcsak rockerek, hanem azok is, akik kacérkodnak a stílus divatirányzatával, készíthetnek "rockstars" kiegészítőkből valamilyen ékszert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Rayher Kreatív Centrumban bukkantam rá a "Rockstars" néven futó elemekre, fém kiegészítőkre. Nem kellett beléjük szeretnem, eleve bírom ezt a stílust, a kérdés csak az volt, mennyire legyen zúzós. Most nem lett az, úgy döntöttem, visszafogottabb lesz, így bárhová fel tudom majd venni.

Anyagok

2 db fém díszelem 6 mm-es 

4 db fém díszelem 6 mm-es

fekete műbőr fonott szalag 5 mm-es

fémsapka karabínerrel 6 mm-es

teklagyöngyök

drót, damil

ékszerragasztó

 

A műbőrből levágtam két egyforma hosszú darabot (nagyjából 2x15 cm), majd a végeikre felragasztottam a végzáró sapkákat (erre már rá volt szerelve a karabiner is). A másik két szabadon hagyott végre ráhúztam a két szélesebb díszelemet, egyúttal feljebb is húztam őket ideiglenesen, hogy a bőrvégékre erősíthessem a gyöngyös részt. Hirtelen ötlettől vezérelve teklagyöngyöket választottam, megtetszett a selymes fényük, s bár nem pont "rocksztár" kiegészítők (sokak szeme most biztos a nagyi ékszerei lebegnek), de valamiért mégis harmonizálnak a bőrszalaggal és a fémelemekkel. Nekem tetszik. Szóval a gyöngyöket és a  fém elemeket váltakozva felfűztem egy darab damilra és stopperrel lezártam a két végét. Ezt a két véget a bőrszál végeihez erősítettem (egy kis dróttal megerősítettem), majd az előzőleg már felfűzött szélesebb elemeket rájuk húztam. Ezzel eltakartam a toldást, azért a biztonság kedvéért egy kis adag ékszerragasztóval és megfejeltem, azóta is nagyon jól bírja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zene is kell egy ilyen bejegyzéshez. Vidám kis punkrock ifjúkoromból... Akkoriban legalább három láncot fűztem volna és nem ám teklagyöngyből, hogy aztán egyszerre aggassam mindet a nyakamba (a meglévő öt mellé)...