Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alkossunk: négy évszakos faliképek

A négy évszak témaköre számos művészeti ágat megihlet, így a hobbi alkotók sem maradhatnak ki ebből. Számomra rendkívül inspiráló csodálni a természet állandó változását, a színek, illatok, hangok kavalkádját, adja magát az ötlet, hogy az otthonunk hangulatát, stílusát is megfűszerezhetjük az évszakok gyönyörű körforgásával.

festés négy évszak

0
Tovább

Óralapos éjjeliszekrény 

Imádom az ilyen típusú bútorátalakításokat. Egy egyszerű, kopottas, hokedliszerű asztalkából különlegesen egyedi, új bútordarab született. Elég egy jó ötlet, egy pici barkácstudás és festék, s már neki is állhatunk!

bútorfestés DIY

0
Tovább

Barkácsoljunk: polcok deszkából

Megmaradt deszkákból (régebbi, ép, de rusztikusan megöregedett darabokból is) viszonlag kis barkácstudással is nagyszerű, új kisbútorokat készíthetünk. Ízlésünk szerint festhetjük, pácolhatjuk, antikolhatjuk, lakkozhatjuk, díszíthetjük.

barkácsolás polc festés bútorfestés

0
Tovább

Színezd újra ékszertartók

Kissé régimódi konyhai kínálótálakat gondolt újra Jennifer Rizzo, a képen látható ékszertartók megalkotója. Zseniálisnak tartom a végeredményt, legfőképp azért, mert eredeti funkciójukban az otthonom küszöbét sem léphették volna át ezek a kis tálkák, így viszont irigylésre méltó remekműveket látok.

ékszertartó festés akrilfesték ékszertartó festés akrilfesték

0
Tovább

Unalmasból rendkívüli: káprázatos bútorátalakítások

Sokféle bútortuninggal, átalakítással találkozhatunk az internetet böngészve, és ezekből rengeteg hasznosítható ötletet megvalósíthatunk. Ma egy picit ezt a témát járjuk körül remek inspiráló ötletekkel megspékelve.

bútorfestés bútorátalakítás

0
Tovább

Programajánló: fessünk együtt kavicsot!

Ahogy arról korábban már hírt adtam nektek, elindult a Színes Ötletek Alkotóműhely, sok-sok izgalmas, kreatív programmal. Az első műhelyfoglalkozás teltházzal (!) le is futott (ITT megnézhetitek a képeket), és a következő programokra is szűkös a szabad helyek száma. Közben, ahogy ígértük, folyamatosan bővül a kínálat, a jövő héten velem is találkozhattok egy vidám, nyári kavicsfestős foglalkozáson.

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

A foglalkozáson ingyenes a részvétel, csupán a felhasznált anyagok költségét számoljuk fel. Ez a mostani kavicsfestős foglalkozásra mindössze 500 Ft. Most is lehetőség van otthonról hozott alapanyagok használatára. Kavicsot lehetőségeitek szerint hozzatok ti is, mert a kavicsfestős ötletek egyszerűsége és látványossága igencsak vonzó, a magunkfajta kreatív szemléletű emberek lelkében rögtön kitárja az alkotókedv kapuit.

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

Amit használni fogunk:

  • Akrilfesték
  • Vízbázisú akrillakk
  • Alapozófesték

Végezetül néhány kedvcsináló fotó:

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

Gyermekeket is bátran hozhattok, úgy 7 éves kor felett már sikerrel boldogulnak ők is a technikával!

Helyszín:

Barka Fonal

Fehérvári út 28., Budapest, 1117

A jelenkezés regisztrációhoz kötött, ITT tudtok csatlakozni!

Időpont: 2016. agusztus 11., 17 óra.

0
Tovább

Szemet gyönyörködtető alkotások kavicsból

A kavicsfestős ötletek egyszerűsége és látványossága igencsak vonzó, a magunkfajta kreatív szemléletű emberek lelkében rögtön kitárja az alkotókedv kapuit. A kavicsokat persze nem csak festeni lehet, hanem mintha csak kirakós kockák lennének, nekiállhatunk vidám kompozíciók megalkotásának is. A mai inspiráló galériám erről fog szólni, fogadjátok szeretettel.

kavics kavicsfestés nyár kavicsművészet

0
Tovább

Tenyér- és talplenyomatok apró művészeknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Nem is hinnénk, hogy mekkora lehetőség, kreativitás rejlik egy kis nyomdázásban. Persze most nem a hagyományos lehetőségekre gondolunk, hiszen gyermekeink használhatják pecsételésre a tenyerüket, vagy épp a talpacskájukat. És persze a gazdag gyermeki fantáziavilágukat.

pritt kézlenyomat nyomdázás ujjfesték ujjfestés

0
Tovább

Lélegzetelállító családfa a falon

Sokféle falra festett családfás ötletet mutattam már nektek itt a blogon (ITT, ITT és ITT), egyszerűt, gyermekszobába valót, egészen terjedelmes méretűt, tekerdő mintájút vagy épp modern vonalvezetésűt, de ez most mindent visz nálam. Egyszerűen lenyűgöző a látvány, nektek hogy tetszik?

festés falfestés

Forrás: FabArt


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

 

0
Tovább

Játékok tojástartóból

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai ötletcsokorban tojástartóból készíthető játékokat mutatunk.

dekoráció festés ragasztás recycle tojástartó újrahasznosítás pritt

0
Tovább

Tojásfestés lakkfilccel

Ma a tojásdíszítés egy nem éppen hagyományos, ám igazán látványos módját szeretném megmutatni nektek.

húsvét tojásfestés tojásdíszítés

0
Tovább

Minyonos tojások

Az elmúlt év egyik nagy mozisikere a Minions (Minyonok) volt. Taroltak tökfaragás idején is, és tarolnak most, a tojásfestős ötletek terén is. Egy egyszerű ötletet mutatok most a vidám minyonok festéséhez.

húsvét tojásfestés minions

0
Tovább

Hagyományörző tojásdísztítési technikák

Évről évre igyekszem bemutatni nektek a hagyományos tojásfestés termékeny, változatos és szemet gyönyörködtető világát, a természetes festőlevektől kezdve a különböző tájegységeken átívelő szimbólumkincsekig és díszítési technikákig.

húsvét tojásfestés tojásdíszítés hagyományőrzés hagyományos tojásfestés íróka írókázás viaszolt tojás berzselés berzselt tojás gyimes osztókör tojásírás metszett tojás áttört tojás tojásfaragás

0
Tovább

Jégvarázs tojások

A kislányok egyik nagy kedvencének, a Jégvarázsnak a köntösébe bújtatott húsvéti tojásokat hoztam mára. A fiúk se csüggedjenek, holnapra nekik hozok egy vidám ötletet!

húsvét tojásfestés

0
Tovább

Tojásfestés hangulatjelekkel

Ti is pontosan tudjátok, mennyire szeretem a hagyományos tojásfestést, a természetes festőlevelek és a népi motívumokat, hiszen az évek során rengeteget publikáltam a témában. Emellett persze a könnyedebb témákra is ugyanúgy fogékony vagyok, ezen tojások láttán pedig azonnal jobb kedvre is derültem.

húsvét tojásfestés

0
Tovább

Tojásfestés gyerekekkel

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A közelgő húsvét kapcsán nem is lehetne más témánk, mint a tojásfestés!húsvét tojásfestés pritt

0
Tovább

Minták és ötletek tojásfestéshez

Ebbe a blogbejegyzésbe összeszedtem nektek egy rakás tojásfestős ötletet, hogy egy helyre gyűjtve is megtaláljátok. Az elmúlt években jobbára a hagyományos tojásfestési technikákkal foglalkoztam, idén viszont egy kicsit modernebb mintákat is hoztam. Válogassatok kedvetekre!

húsvét tojásfestés

0
Tovább

Egy kis tavaszvárás: fessünk vidám kavicsokat!

Habár még csak február közepét tapossuk, bizony már nagyon várjuk a tavaszt, és erre a viszonylag enyhe időjárás is ráerősít. Egy ráérősebb délutánt bátran rászánhatunk egy kis pingálásra, kreatív kikapcsolódásra.

festés kavicsfestés

0
Tovább

Mandalafestés kavicsra

Kavicsfestéssel már sok posztban foglalkoztam, hiszen ez egy nagyon kedves kreatív elfoglaltsága sokunknak. Vidám figurákat festhetünk rá akár a gyerekekkel is, de sok-sok motívumot rápingálhatunk. Lehet belőle jelölő a veteményesbe, asztalnehezék, dekoráció terítékhez, kedves ajándék, figura társasjátékhoz, és még hosszan sorolhatnám. Egészen minitatűr motívumokkal is kísérletezhetünk, ehhez mutatok ma egy kis segítséget és inspiráló képeket!

kavicsfestés dekoráció DIY csináld magad festés

0
Tovább

Aranyló velencei stílusú szemmaszk

Ha farsangi szezon, akkor nekem egyértelműen a velencei stílusú álarcok a nyerők. Ma egy csupa aranyba öltözött, fekete tollakkal megspékelt darabbal készülök. Nézzétek meg, hogyan készítettem!

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

0
Tovább

Kreatív ötletek tojástartóból

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A tojástartó egy nagyon sokoldalúan felhasználható, minden háztartásban megtalálható alapanyag. Nem is hinnétek, mennyi kreatív ötletet megvalósíthattok a felhasználásával. Ma ehhez mutatunk ötleteket.

0
Tovább

A nagy lépcsőfestés - avagy álmaim lépcsője 

Úgy kezdődött, hogy volt egy unalmas, jellegtelen előregyártott lépcsőnk. Az akkori kereteinkbe épphogy beleférő, olcsó, de azért célnak megfelelő London fantázianevű negyedfordulós lépcső. Aztán évekig csak nézegettem, mit lehetne kihozni belőle, mert hülye formájú, szűkös helyen van, és csak kopott-kopott, koszolódott, használódott, de semmit sem kezdtem vele. Aztán idén nyáron elhatároztam, hogy bármi is lesz, megcsinálom.

bútorfestés polifarbe trinát trilak obi lépcső lépcsőfestés DIY csináld magad falfestés

0
Tovább

Kavicsfestés karácsonykor is!

Az egyik legnépszerűbb téma itt a blogon a kavicsfestés, bármikor feldobom a témát, nagy szeretettel fogadjátok. Ezen nem is csodálkozom, hiszem nagyon egyszerű, és annyi lehetőséget rejt. Sokféle megközelítésben jártuk már körül e témát, de a karácsonyi ünnepkör tekintetében még nem volt szó róla. Ma ezt is pótoljuk!

0
Tovább

Fessünk családfát!

Korábban már készítettem nektek összeállításokat falra festett családfákról. Az ötlet fantasztikus, az alapja, hogy a jelenkori és a régi családi fotókat, képeket egy falra festett fán rendezzük el igényeink, ízlésünk szerint.

0
Tovább

Kavicsdíszek nyári hangulatban

Imádom a kavicsokat! Nyáron pedig különösen, hiszen ilyenkor jó eséllyel sokan jutunk természetes vizek közelébe, ahol hamar eluralkodik rajtam a gyűjtőszenvedély. Vízpart, hegyi túra, kavicsok, kövek sok helyütt akadnak, és én mindenhonnan hozok párat emlékbe, ahová eljutok. Dekorációs célra persze barkácsáruházakban is vásárolhatunk néhány zsacskónyit, mert hangulatos díszek fontos kellékei. Mutatom is, mire gondolok:

kavics kavicsfestés kavicsdísz

0
Tovább
«
1234

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek