Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Könyvfaló könyvjelző

Imádom az ilyen bombasztikusan egyszerű és egyúttal zseniális ötleteket, mint ez a könyvimádó szörnyecske. Papírból pillanatok alatt meghajtogatható, és annyira muris. Srácoknak kötelező olvasmány mellé (is) különösen ajánlott!

IMG_1093ii.jpg

0
Tovább

Tökfaragás nálunk

Idén is siettünk vele, a leányom már nagyon várta az ide lámpást, úgyhogy ma délután belevágtunk. Ha túl hamar megpunnyad, még faraghatunk egy újabbat a következő hétvégén. Ki szerettem volna próbálni egy pár olyan dolgot, amit a Facebookon már mutattam, a sütiszaggatót mindenképpen, és naná, hogy a fúrót is.

halloween2.jpg

0
Tovább

Ingyenes Halloween sablonok

Akkor ahogy ígértem, gyártottam nektek ingyenesen letölthető sablonokat. A mintákat is a ti szavazataitok alapján válogattam, remélem, mindenki talál kedvére valót. Használhatjátok tökfaragáshoz, de kicsinyítve képeslapokhoz, vagy amihez jól esik.

A választék:

  • Fekete macsek
  • Klasszikus tökpofa
  • Boszi
  • Pók
  • Denevér
  • Szellem

A pdf-fájlokat a képre kattintva szedhetitek le.

mintaiv.jpg

Ha még inspirálódnál egy kicsit a Halloween témakörében, ajánlom a következő olvasnivalókat:

Legmenőbb töklámpások

Kinti tökösségek

Benti tökösségek

Tökösségek gyerkőcöknek

0
Tovább

Retró virágtartó pólóból

A múlt héten utánajártunk, hogyan készül a pólófonal, és mi minden készíthető belőle. Az alapanyag most is elnyűtt póló lesz, de ezúttal csomózásos technikával retró stílusú virágtartót készítünk.

vy.jpg

0
Tovább

Legmenőbb töklámpások

Az idén már több bejegyzést is írtam a Halloweenhez kapcsolódóan, voltak lakásdekorációk, kültéri díszek és tökfaragós ötletek gyerekeknek. Már csak a töklámpások hiányoznak a sorból. Kézügyesség nélkül is készíthettek látványos lámpásokat, a hagyományos tökpofák hegyes konyhakéssel is összehozhatók, de egyszerű segédeszközöket is bevethettek a cél érdekében (sütiszaggató a különlegesebb formákhoz, fúrógép a pöttyözéshez).

Aki pedig a mély vízbe merészkedne, azoknak rengeteg inspiráló képet tartogatok.

nerd-pumpkin.png

0
Tovább

Tökfaragós ötletek - gyerek kiadás

Ebben a bejegyzésben kisgyermekes családoknak, pedagógusoknak, és "örök gyermek" felnőtteknek gyűjtögettem könnyen kivitelezhető, egyszerűbb, vidám és barátságos tökfejeket.

1. Cicuska és denevér. A különféle végtagok kartonpapírból készültek, a tököket pedig akrilfestékkel vagy temperával (ez utóbbi nem vízálló!) festhetitek be.

51369251969208859_xdVfQUUZ_c.jpg

0
Tovább

Tökös dekorációk kültérre

A benti tökdíszekről már volt szó a hét első felében, és úgy gondolom, hogy alaposan körüljártuk a témát. Ideje kimerészkednünk az udvarra/erkélyre/teraszra, mert rengeteg ötletet hoztam!

126382333263489746_r6di35ly_c.jpg

0
Tovább

Fókuszban a kézzel festett bögrék

Az egyre hűvösödő napokon ha megtehetem, nagyon szívesen kucorodok be egy kényelemes fotelba egy jó könyv társaságában, forró italt kortyolgatva, bentről szemlélve egy-egy borongós-esős délutánt. Persze egy saját kézzel pingált bögréből kortyolni a gőzölgő teát/forró csokit még felemelőbb érzés. Festhetünk rá valami igazán ránk jellemző mintát, emléket állíthatunk egy-egy kedves pillanatnak, vagy ha csak névre szóló feliratokat készítünk, akkor is a saját kezünk munkája marad!

uvegfestes1.jpg

0
Tovább

Tökös díszek beltérre

Tökdíszeket a kertbe, a teraszra, a lépcsőre, de persze a lakásba is készíthetünk. Az idei tökszezont bent kezdem, aztán kimerészkedünk a szabadba is...

225743000041454779_nUS0eAZC_c.jpg

0
Tovább

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő 3. rész

Egy héttel ezelőtt ott hagytuk abba a nyakmelegítő készítését, ahol a három leemelt sima szem egymás mellé kerül. Egy kissé bonyolultnak tűnő szemkombinációval megcseréljük ezeket a szemeket: a jobb oldali átkerül bal oldalra (ez a szem lesz a munka színén), a bal szélső átkerül a jobb szélre (ezt a szemet vezetjük leghátul), a középső pedig marad középen. Kezdjünk is neki.

IMG_7743_2.JPG

0
Tovább

Fókuszban a tűnemezelés

Ismeritek (esetleg próbáltátok is) ezt a technikát? Új rovatomban - amely a Fókuszban nevet kapta, hétről hétre bemutatok nektek kézműves technikákat, különleges alapanyagokat, hobbieszközöket és kisgépeket -  elsőként a tűnemezés technikája lesz porondon. Sorra vesszük a legfontosabb fogásokat, trükköket és a szükséges alapanyagokat is. A nemezelés ezen válfajával víz, szappan és maszatolás nélkül is fantasztikus dolgokat (egészen picike és aprólékos tárgyakat is) készíthettek. Őszre, adventre, karácsonyra, ajándékba... 

owlkit_03.jpg

via

PicMonkey Collage.jpg

A teljes elkészítési útmutatót ITT olvashatjátok el!

(X)

0
Tovább

Hulahoppkarikás szőnyeg és barátai, avagy pólófonalas ötletek

Tegnap megtudhattátok, hogyan készül a pólófonal, ma pedig konkrét ötletekkel készültem, már ami a felhasználását illeti.

IMG_3551.png

0
Tovább

Hogyan készül a pólófonal?

Sok helyen találkozhattok a pólófonallal, ha valamilyen újrahasznosítós-varrós-fonós ötletet olvastok. Jó-jó, de tulajdonképpen mi is az? És persze hogyan készül? Ma ennek járunk utána, holnap pedig sorra veszem, hogy mi mindent készíthettek belőle.

tshirt yarn.jpg

0
Tovább

Mámorító ősz, ezért szeretlek...

Az ősz néha nyirkos, sokszor vizes, sőt, olykor bizony még hűvös is, egyvalamiben mégis verhetetlen. A színei mámorítóak, betelni velük lehetetlen. Szeretem a természet változásait figyelni, erre mindig szakítok időt. Ihletet ad, inspirál, feltölt, átlendít egy-egy holtponton. Olykor muszáj megállni -még a kreatív kezeknek is-, és egyszerűen csak körülnézni a természetben. Ez a bejegyzés most erről szól, töltekezzetek fel ti is színekkel, természettel, inspirálódjatok, gyertek velem, és nézzétek meg, én miért szeretem...

tumblr_mao5fhYg5c1ruh7lqo1_500.jpg

0
Tovább

Hangulatos őszi fények a lakásban

A korábbi őszi bejegyzéseimben már pislákolt néhány hangulatfény, most pedig eljött az ideje, hogy egy teljes posztot szenteljek a témának.

tumblr_mbcr9duAhE1ruj3e1o1_500.jpg

0
Tovább

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő 2. rész

Az előző nyakmelegítős posztban elkezdtük a nyakmelegítőt és a bordás szegélymintát fejeztük be, innen folytatjuk a kötést.

IMG_7743_1.JPG

0
Tovább

Kertünk dísze, a káprázatos kavicsmozaik

A folyami kavicsok felhasználása kertszépítésre egyáltalán nem új keletű megoldás, látványra -szerintem- lényegesen megnyerőbb, mint a szuperdivatos térkövek, emellett pedig nagyon ötletes megoldásokat is rejt. Saját kezűleg is kísérletezhetünk a lerakással (gyakorlásnak a kisebb járdákat, szegélyeket és szegleteket javasolok), nem nehezebb, mint a mozaikozás.

99923685451923612_AjQAN1aD_c.jpg

0
Tovább

Programajánló: Kötés-horgolás Kiállítás

Egy olyan programra szeretném felhívni a figyelmeteket, amely nem csupán egy kiállítás, hanem egy pályázat is egyben. Ugyanis a kiállítás minden egyes darabja a pályázat résztvevőinek keze munkáját dicséri. Természetesen bárki indulhat, ebben semmilyen megkötés nincs, feltéve persze, hogy a munka kötéssel vagy horgolással készüljön. Remek kezdeményezésnek tartom, mert itt tényleg bárki megmutathatja a tehetségét, így ha kedvet éreztek hozzá, ne hagyjátok ki! A legjobb pályamunkák készítőit díjazni fogják (úgyhogy van tétje is a dolognak!), emellett számos program is várja az érdeklődőket.

Névtelen-1.jpg

0
Tovább

Őszi-rózsa falevélből

Nem kell profi virágkötőnek lenni ahhoz, hogy színpompás rózsacsokrokat készítsetek falevélből, a végeredmény mégis önmagáért beszél. Különböző hajtási technikákkal pedig más-más formákat is készíthettek, nem lesz két egyforma köztük. Persze ez az ősz varázslatos színvilágának is betudható. Részemről már a levélgyűjtés is igazi élmény, gázolni a tarka avarban, belélegezni az őszt, gyönyörködni a természet halódó csodájában és magamba szívni az utolsó melegítő napsugarakat.

1.jpg

0
Tovább

Az ősz fényei: mécsestartó tobozpikkelyekből

Rendkívül hangulatos és különleges mécsestartót készíthettek fillérekből, tobozpikkelyek felhasználásával.

pine cone2.jpg

0
Tovább

Villámgyors csomózott karkötő

Találtam egy szupergyorsan elkészíthető csomózott karkötőt, elkészíthetitek cipőfűzőből vagy bármilyen vastagabb zsinórból (akár régi kabátból kiszuperált húzózsinórral is), illetve ékszerzsinórral is. 

5b6444e58f2d411cbaba6566fbacbb3a0004.jpg

Forrás a képre kattintva!

Ha érdekelnek a csomózásos technikák, ezeket a blogbejegyzéseket mindenképp olvasd el:

Makramé az alapoktól

Kelta karkötő

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek