Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

25 last minute húsvéti ötlet

Tudom, hogy sokan hagyják az utolsó pillanatra az ünnepi készülődést, pláne, hogy a legtöbben a hólapátolással voltunk elfoglalva, nem pedig a piros tojásokkal. De még előttünk a hétvége, hoztam is 25 "utolsó pillanatos"ötletet, fogadjátok szeretettel!

last_minute_easter_ideas_1.jpg

0
Tovább

Inspiráció: húsvéti alkotások tőletek

Ebbe a bejegyzésbe az általatok küldött húsvéti fotókat gyűjtöttem össze, remélve, hogy sokaknak szerzek ezzel egy kis örömet. A válogatást persze korántsem teljes (sajnos lehetetlen minden fotót belesűríteni egyetlen bejegyzésbe), de még több olvasói ötletet találtok Facebook rajongói oldalunk üzenőfalára feltöltve. Nézzetek körül ott is!

éva.jpg

Éva viasszal írt hímesei

Az írókázásról IDE kattintva részletesen olvashattok!

0
Tovább

Pipis ötletek húsvétra

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A mai naptól új rovattal gazdagodik blogunk: A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd.

Ebben az első bejegyzésben a húsvéti készülődéshez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a következő bájos dekorációs ötletekkel, amelyeket gyermekek segítségével is megvalósíthattok.

122.jpg

0
Tovább

Hímzőfonalas tekert tojások

A facebook rajongói oldalon nagy sikere volt idén a hímzőfonalas tojásoknak. Sokan kérdeztétek is, hogy hogyan készülnek. Most lépésenként mutatom meg egy egyszerű "cérnás" tojás készítését!

bakers twine eggs tutorial 5.jpg

0
Tovább

Ajánló: Megjelent a Fahéj magazin tavaszi száma (X)

fahej.jpg

Az egyéves szülinapját ünneplő magazin március 26-án (vidék: 27-e) kerül az üzletekbe, és a már jól ismert tematikát követve szezonális receptekre és tavaszi dekorációs, DIY ötletekre épül.

100-01 JAV Cimlap_Tavasz 2013 - 4.jpg

0
Tovább

Tavaszi és húsvéti quillinges ötletek

A quillingtechnika már sokaknak ismerősen csenghet, hiszen a tavalyi év egyik legnépszerűbb témája volt a blogon. A vékony papírcsíkokból egy kis kitartással valóságos csodákat lehet művelni, az egyszerűbb motívumoktól a bonyolultabb mintákig.

Quilling-Curls-pattern.JPG

0
Tovább

Tavaszhozó jácint papírból - 2. variáció

Ez már a második tavaszi jácintos ötlet, de annyira bájos, hogy mindenképpen meg szeretném osztani veletek is. Az elkészítése hasonlít a korábban bemutatottéhoz, de egy pici csavar van benne. Nézzük is!

123.jpg

0
Tovább

Mézes csodák húsvétra is!

"A mézeskalács varázslat: napfényből, nektárból és a keleti fűszerek zamatából figurákat formázott a több ezer éves hagyomány" - ezekkel a szavakkal vezet be minket birodalmába Tószegi Judit mézműves. Mindenkit szeretettel bátorít mézeskalácsok készítésére, s bár sokunknak ez klasszikus karácsonyi édesség, húsvétra is sokféleképpen elkészíthető.

mezes_jav-13.jpg

0
Tovább

Így dobd fel a rizslámpádat!

Íme egy remek ötlet arra, hogy az egyszerű rizslámpáknak hogyan adhatunk különleges és egyedi kinézetet, ráadásul ez egy nagyon kis költségvetésű projekt.

544206_574651205893573_1213699107_n.jpg

Forrás: photos and creative ideas

0
Tovább

Origami lótuszvirág

Ma egy hajtogatós ötletet mutatok nektek, lótuszvirágot készítünk. Egy ilyen különleges virág szépen mutat ajándékkísérőként, lakásdekorációként, de még ledes mécsest is rejthettek bele. A választott papírtól függően különböző stílusban is készülhet, érdemes kísérletezni.

93133797_il_570xN297941135.jpg

0
Tovább

Gyönyörű virágok filcanyagból és papírból

Mára két virágkészítő tutoriált hoztam, jól jönnek a tavaszi és húsvéti dekorálás során. Szép kiegészítői lehetnek ajtódíszeknek, tavaszi koszorúknak, de akár vidám füzéreket is fűzhettek belőlük. Szárral készítve vázába is állíthatók.

21.jpg

0
Tovább

Pöttyös hímesek

Mára egy villámötlettel készültem természetesen a húsvéti készülődés jegyében! A képsor alapján ti is könnyedén készíthettek ilyen vidám húsvéti tojásokat. Igazán szép kék színe csak fehér héjú tojással lesz, de más színek működnek a hagyományos barna héjú tojásokon is. 

crea2.jpg

Forrás: creative ideas

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Tavaszi váza felturbózva

Egyszerű, kidobásra szánt alapanyagokból és egy kevés felszeletelt faágból is készíthettek különleges tavaszi vázát. Igazán üde látvány!

NH-JA09-wood-slice-two-close-up-alt.jpg

0
Tovább

Fókuszban az articsókatechnika

Egy kevésbé elterjedt, de rendkívül látványos és szerethető technikával ismertetlek meg ma titeket, ez pedig ahogy a címből is kiderül, nem más, mint az articsókatechnika. Remélem, ti is megkedvelitek majd, gyönyörűséges mindenféléket alkothattok, nem egy nagy wasistdas, és rengeteg variációt rejt.

1565.jpg

0
Tovább

Gyöngykokárda lépésről lépésre

A tegnapi kokárdagyűjteményes bejegyzésem írásakor már tudtam, hogy nekem is fel adva a lecke, ugyanis ma van a kislányom első ovis ünnepsége, amelyre illik szép kokárdával is készülni. Nem meglepő módon az egyik gyöngyöskébe szerettem bele, és mivel délután még volt annyi időm, gyorsan el is készítettem.

2013-03-13 18.53.17.jpg

0
Tovább

Kreatív kokárdák

Közeleg március 15-e, ennek alkalmából gyűjtögettem néhány különleges, saját kezűleg elkészíthető kokárdát. Annyiféle kézműves technika ismert manapság, így nem kell feltétlenül trikolór szalagból készíteni...

kokarda.jpg

0
Tovább

Tavasz - ezért szeretlek!

Nehéz fába vágtam a fejszémet, amikor elhatároztam, hogy megpróbálom egyetlen bejegyzésbe sűríteni mindazt, amit szeretek a tavaszban. Hiszen számomra ez a leginspirálóbb hónap, tele színekkel, szagokkal, madárcsicsergéssel, egyszóval mindazzal, amire egész télen csak sóvárogva vártam. Újjászületik a körülöttünk a világ, napokig lehet csodálni az apró változásokat, ahogy a napfény előcsalogatja a szunnyadó természetet.

d743ff245160f038050548179ccfd523 másolata.jpg

0
Tovább

Nyuszifészek lufival madzagból

Ezt a technikát már tavaly is megmutattam nektek, igaz akkor minitojásokból készítettünk füzért, de az elv hasonló volt (itt olvashatod el). A lényeg tehát, hogy egy tetszőleges madzaggal (fonalból) szorosan és jó sűrűn körbetekertek egy vazelinnel lekent lufit (ez fontos, mert így a végén nem fog ráragadni a lufira a madzag), majd alaposan átkenitek az egészet tapétaragasztóval. Helyette használhattok keményítős keveréket is, ennek a receptjét ITT találjátok. 

555304_552151411491591_1699614372_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is. 

0
Tovább

Tavaszi kosárka maradék anyagból

Egy kevés maradék anyagból ( vagy régi pólóból) és egy darab kötélből mutatós kis kosárkát készíthettek, máris mutatom, hogyan!

169.jpg

0
Tovább

Tavaszcsalogató ajtódíszek

Csalogassuk el azokat a napsugarakat egy kis tavaszi dekorációval. Kerülhetnek az ajtóra, lógathatjuk az ablakba is, mindenkit jókedvre fognak deríteni.

Textilvirágokkal

109_thumb_1.jpg

0
Tovább

Húsvéti ötletek gyerekeknek

A húsvéti készülődésből a gyerkőcök is örömmel veszik ki a részüket, így érdemes az egyik márciusi hétvégén befogni őket is a dekorálásba. Egy csokornyi húsvéti ötletet gyűjtöttem, válasszatok akár többet is, és valósítsátok meg együtt!

Világító bogárkák

fireflies-477_2.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek