Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő

Ruhatárunkat még a nagy hidegek előtt érdemes néhány könnyen elkészíthető színes sállal, nyakmelegítővel felturbózni: egy-két gombolyag fonal kell csak hozzá, és nagyon gyorsan el is készülnek.

IMG_7737_1.JPG

0
Tovább

Így készül a papírgyöngy

Talán ti is találkoztatok már papírból készült gyöngyökkel, bár első pillantásra én meg sem mondanám, hogy abból készültek. Lenyűgöz ez a fajta találékonyság, hiszen egy rendkívül egyszerű technikával roppant egyedi gyöngyszemeket, majd ezekből ékszereket készíthetünk, közben pedig az újságpapírjainkat is remekül újrahasznosíthatjuk.

FAS9BO7FXP6OF18.LARGE.jpg

3233.jpg

0
Tovább

Egy régi kedves ismerős: újra hódít a makramétechnika

Mostanában többször is téma volt a blog Facebook oldalán a makramé technika, és többen is kértetek útmutatót a technika elsajátításához. Manapság már nem csak nagyanyáink porosodó virágtartóira kell gondolnunk, ha makraméról beszélünk, hiszen reneszánszát éli a csomózás, ékszerek terén különösen tetszetős darabokat vadászhatunk a neten. Én lőttem is néhány gyönyörű példányt, de persze útmutatókat is kerestem, hogy el is tudjuk készíteni.

186547609534536156_yco9T4Xj_c.jpg

0
Tovább

Őszi hangulatban: beltéri dekorációk

Ajtódíszek és koszorúk már két blogbejegyzésben is helyet kaptak (ITT és ITT), most húzódjunk kicsit beljebb, és nézzük meg, milyen apró ötletekkel tehetjük hangulatosabbá a lakást így őszbe fordulva.

283937951477476591_nZP5N6ZB_f.jpg

0
Tovább

Gyöngyös karkötő őszre

Nagyon sok helyen találkozom ezzel az ékszerkészítési technikával mostanában, titka az egyszerűségében és a gyors elkészíthetőségében rejlik. Az ősz pompázatos színeiben fantasztikusan mutat, és nagyon könnyű rákattanni erre a technikára, szóval nehéz lesz egynél megállni.

75646468712384878_DyhYnE2d_f.jpg

0
Tovább

Csigaminta egyszerűen, süthető gyurmából

A süthető gyurmával alkotni nem annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolná az ember, csak ismerni kell a fogásait, trükkjeit. Így a kevésbé kézügyesek is remekműveket gyúrhatnak pillanatok alatt.

249598004319373468_D50vmEVr_f.jpg

0
Tovább

Kötött karkötők őszre

A cím persze egy kicsit csalóka, mert kötni tulajdonképpen most nem fogunk, alapanyagnak megteszi egy megunt pulcsi is. De, hogy hogyan lesz ebből karkötő? Olvassatok tovább!

sweater bangle.jpg

0
Tovább

Nyaklánc pisztáciahéjból

Vibráló pink árnyalatok helyett stílusosan őszre hangolva is elkészíthető pár egyszerű lépésben ez a különleges nyaklánc. És igen, jól olvastátok, pisztáciahéjra lesz hozzá szükség.

DIY-Tutorial-Project-How-To-Make-Ombre-Necklace-Pistachio-Shells-Paint.jpg

0
Tovább

Kosárfonás papírból

Az elmúlt napokban többen is érdeklődtetek, a pontos technikáról, hogyan is készül a papírból font kosár. Az apropót egy csodálatos olvasói alkotás, Nyári Mária munkája adta, ámuldozva néztük a kosárkáját, ami a megszólalásig hasonlított a peddignádból fonott testvéreihez. Nem is bonyolult művelet pedig, nézzétek csak!

196472_440280802681104_1114276174_n.jpg

Nyári Mária kosara

0
Tovább

Programajánló: Nyüzsi vásár

A PandArte blog írója, Bánhidi Dóra már évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a nagyközönséggel, ami egy kreatív ötletből született meg. Hogy ezek az alkotások és alkotóik ne csak online felületen jelenjenek meg, hanem személyesen is bemutatkozhassanak, Dóri szervezett nekik egy kézműves és design vásárt a kedvenc kávézója teraszára. A Tranzit Art Café nyár elején egyszer már biztosította a helyszínt, és mivel a visszajelzések azt igazolták, hogy nagyon szimpatikus volt a vásár családias hangulata, így szeptember 22-én ismét nyüzsgés lesz a teraszon!

image001.jpg

0
Tovább

Összecsukható játszóház

A gyerekeket vonzzák a különböző kuckók és rejtekhelyek, nálunk most éppen a kétszemélyes sátor a kedvenc. Marha jókat játszunk benne, viszont nem férünk be tőle a nappaliba és a mindennapos össze- és szétszerelés is kezd unalmassá válni. Ennek a mezei kartondobozból készült darabnak épp ez az egyik előnye, hogy egy mozdulattal összecsukható és sutty, mehet is a szekrény mögé/ágy alá. Mivel papírból van, még rajzolni is lehet rá, meg ablakot vágni, ahová tetszik, függönyt szerelni rá, szóval csupa olyan mókát rejt, ami a gyerkőcnek szuper kaland lesz.

Nézzük, hogyan készül!

cardboard-house-final2w.jpg

collapsing-1.jpg

0
Tovább

Tökös madáretetők

Lassan ideje elkezdeni a gondoskodást kertünk (teraszunk/erkélyünk) tollas vendégeiről, ehhez most tökös ötleteket gyűjtöttem.

1.jpg

0
Tovább

Őszi készülődés: kössünk!

Ti hogy álltok vele? Bevallom, én leginkább sehogy, viszont tényleg érdekelne a ti álláspontotok is. Tervezzük ugyanis egy szakértő kolléganőmmel, hogy elindítunk egy kötősulit itt a blogon, amely a hozzám hasonló kezdőknek szólna. Addig is összegyűjtöttem néhány szuper ötletet gyakorlottabbaknak, illetve persze kezdőknek is, kedvcsináló gyanánt. Hiszen, bár még annyira nem érezzük, de bizony közeleg az ősz, és igazán egyedi, saját készítésű ruhadarabokkal felvértezve nem érhet váratlanul senkit az őszies időjárás. És nem árt idejében elkezdeni...

main700.jpg

Az ingyenes minta INNEN tölthető le.

0
Tovább

Helytakarékos megoldások a lépcső alá

Nálunk épp nagy házátalakítás folyik, és a legnagyobb fejtörést a lépcső alatti kis terület okos kihasználása okozza. Az utóbbi hetekben rengeteg ötletet gyűjtöttem a témában, és bár még nem dőlt el, hogy nálunk melyik lesz a befutó, a gyűjteményem ajánlom mindenkinek, aki hasonló gondokkal küzd, illetve mindenki másnak is, mert más projektekhez is adhat ötletet, ráadásul csak úgy nézegetni is élmény.

Fiókos ötletek:

A porszívótól a társasjátékig sok, nem napi szinten használatos dolognak találhatunk így helyet.

269934571385652039_qYPpbq6p_f.jpg

0
Tovább

Még több őszi ajtódísz

Valamiért én ősszel vagyok a legmotiváltabb, ha ajtódíszekről van szó, ilyenkor mindig nagyobb kedvvel állok neki a dekorálni. Úgy látom, ti is nagyon lelkesek vagytok, mert az első őszi ajtódíszes posztomnak igazán nagy sikere lett. Ezért úgy érzem, el is jött az ideje a folytatásnak.

bhg-autumn-wreaths.jpg

0
Tovább

Csináld magad: Dohányzóasztal faládákból

Különböző típusú faládákból már sokféle ötletet mutattam, főleg polcos megoldásokat, asztalt azonban még nem. Ennek a darabnak a sármját a ládák elrendezése adja, minden irányból pakolható és egyszerűen csodásan fest.

8.jpg

0
Tovább

Fémdobozból lámpás

Egy hangulatos nyárbúcsúztató ötletet tartogattam erre a hétvégére. Ezek a látványos lámpások még sok szép pillanatot fűszerezhetnek meg fényükkel a kora őszi estéken is.

DSCN3931 - Copy.JPG

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek