Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ünnepi inspirációk a Színes Ötletekkel

Közeleg az ünnep, mi, kreatív szemléletű, alkotókedvben gazdag  kézügyes emberek ilyenkor már lázasan készülődünk sokféle saját kezűleg készített dekorációval, ajándékkal, kisebb és nagyobb tárggyal a karácsonyi és adventi időszakra. Nekem is nagy segítség minden évben a Színes Ötletek könyvsorozat egy-egy kötete, és ez idén sincs másképp. Mutatom nektek az idei év legfrissebb, és a korábbi évek legnépszerűbb ötletadó, inspiráló köteteit, talán nektek a segítségetekre lesz valamelyik.

könyvajánló

könyvajánló

A köteteket természetesen megrendelhetitek webáruzáhunkból ERRE a linkre kattintva, állandó 20% kedvezménnyel.

Szeretettel teli, békés, meghitt készülődést kíván nektek a Színes Ötletek csapata!

0
Tovább

A legtündéribb karácsonyi manók

Én első pillantásra beleszerettem ezekbe a tüneményes kis manócskákba. Nézzük is gyorsan, hogyan készíthetjük el!

karácsony karácsonyi manó

0
Tovább

Újdonság: natúr karácsonyi díszek webáruházunkban 

Díszíthető, natúr stílusú karácsonyfadíszekkel és karácsonyi, téli hangulatú kézműves csomagokkal bővült a Színes Ötletek webáruház kínálata. Egyedi ötlet lakásdíszítéshez, gyermekekkel való kreatív időtöltéshez!

0
Tovább

Hangulatos mécsestartók az ünnep fényeihez

Az ünnep hangulatos fényeit csodálhatjuk saját készítésű, egyedi mécsestartóinkon át, erre mutatok ma szebbnél szebb ötleteket nektek!

karácsony mécsestartó

0
Tovább

Fűszeres karácsonyi fahéjdíszek

Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde narancs-, fűszeres fahéj- és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. Narancsos és tobozos dekorációkat már mutattam nektek az elmúlt posztjaimban, most végre a fahéjon a sor!

dekoráció karácsony fahéj narancs

0
Tovább

Illatozó díszek narancshéjból

Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde narancs-, fűszeres fahéj és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. Mindháromhoz hozok nektek ötleteket, az előző posztomban a tobozok kerülnek terítékre, most a narancshéjon a sor.

karácsony narancshéj narancshéj dekoráció

0
Tovább

Karácsonyi tobozdíszek

A toboz az egyik legelterjedtebb természetes dekorációs anyag, sokszor gondolunk rá ünnepi szimbólumként. Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde naracs-, fűszeres fahéj és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. Mindháromhoz hozok nektek ötleteket, a mai napon a tobozok kerülnek terítékre.

karácsony

0
Tovább

Minifák karácsonyra

Én már tavaly is teljesen odavoltam a különféle kisebb minifákrért, amelyeket ablakdíszként, asztaldíszként vagy éppen bármilyen lakásdekorációs elemként használhatunk.

karácsony karácsonyi dísz karácsonyfa

0
Tovább

Fekete péntek hét a Cser Kiadónál

A Cser Kiadónál nem csak egy napig, hanem egész héten tart a fekete péntek! Ennek keretében minden könyv 30-80%-os kedvezménnyel rendelhető, úgyhogy most érdemes lecsapni a kiszemelt könyvre. Akár ajándékba, akár magatoknak, sokféle témában válagathattok a kötetek között. A legnagyobb kreatív, kézműves könyvválaszték mellett találtok gasztronómiai, műszaki, kertészeti, művészeti, sport, egészséges életmód, állatvilág, utazás, ismeretterjesztés kémakörében is kiadványokat.

Az akció 2016. november 21-27-e között a készletek erejéig érvényes.

Egy kis ízelítő a kínálatból:

Kreatív kötetek, kézművesség

Műszaki kötetek, barkácsolás

Kertészeti kötetek

Gasztronómia

Kézimunka

Webáruház: cserkiado.hu

0
Tovább

16 csodás, kreatív adventi naptár 

Idén november 27-én gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, s ez a dátum bizony már nem is olyan távoli, főleg ha a kreatív készülődés jegyében telik. Sok tennivalónk van még, hogy az ünnepi pillanatokra minden készen álljon. Ez különösen igaz a saját készítésű adventi kalendáriumokra, hiszen ez esetben nem csupán 24 aprócska ajándékról kell gondoskodnunk, hanem az azokat rejtő kreatívan megkomponált tárgyunkról is.

karácsony advent adventi naptár

Az a megtiszteltetés ért ismét, hogy meghívtak vendégbloggernek a Decolady blog felületére, amelyre nagyon büszke vagyok. Az idei adventi naptáras gyűjteményemet, tippjeimet és ötleteimet tehát a Decolady blog felületén nézhetitek meg, IDE kattintva tartsatok velünk ezúttal is. 

0
Tovább

Csináld magad: grincsfa avagy manósipka

Grincsfa, manósipka vagy manófa bárhogyan is nevezzük, az ünnepi időszak egyik legbohókásabb, kurkorodó végű dekorációjáról van szó. Ezt az örökzöldekből álló stilizált karácsonyfát akár mi magunk elkészíthetjük otthon, mutatom is, hogyan!

karácsony grincsfa manófa DIY

1
Tovább

Adventi koszorúk - második felvonás

Idén már bemutattam nektek az éves adventi koszorús gyűjteményemet, de azóta is jobbnál jobb ötletekbe botlok böngészés közben. Mivel láthatóan a legnépszerűbb adventi témakörről van szó, készítettem nektek egy második válogatást is. Tartsatok, inspirálódjatok velem ma is!

advent adventi koszorú karácsony tél DIY csináld magad

0
Tovább

Ünnepváró díszek parafa dugóból

A múlt héten elkezdtük a karácsonyi, ünnepi ötletelést, mutattam nektek adventi koszorúkat, ajtódíszeket, üvegbe zárt dekorációkat. A mai napra igazi különlegességeket hoztam, méghozzá parafa dugóból megvalósítható ötleteket. Nem is hinnétek, mennyi látványos és egyedi dísztárgy készíthető ebből a hétköznapi alapanyagból, figyeljetek csak:

karácsony dísz karácsonyi dísz parafa dugó

0
Tovább

Különleges karácsonyi dekorációk befőttesüvegből

Az elmúlt két napban végigvettük az ünnepi időszak nyitótémáit, az adventi koszorúkat és az ajtódíszeket. Folytatván a sort, az egyik legegyszerűbb, végeredményében viszont káprázatosan látványos alapanyagra fókuszálok: a befőttesüvegre. Ez a minden háztartásban megtalálható alapanyag rendkívül sokoldalúan felhasználható, festhető, díszíthető, vázaként, tárolóként, mécsestartóként is igazán mutatós.

karácsony befőttesüveg mécsestartó dekoráció

0
Tovább

Adventi koszorúk saját kezűleg

Idén is elérkeztünk az év legizgalmasabb, alkotótevékenységben talán a legtermékenyebb, várakozással és csillogással teli időszakához. Mától az ünnepi készülődésé a főszerep, én szállítom nektek az inspiráló ötleteket a karácsonyi ünnepkör minden témájában, nektek pedig nincs más dolgotok, mint felhasználni őket. Én minden évben az ajtódísz és az adventi koszorú elkészítésével kezdem a dekorálást, úgyhogy itt az online felületen is ezt a gyakorlatot követjük most. Tegnap megnéztük az ajtódíszeket, ma az adventi koszorúkon a sor.

advent adventi koszorú karácsony koszorúkészítés

0
Tovább

Ünnepi ajtódíszek gyűjteménye

Idén is elérkeztünk az év legizgalmasabb, alkotótevékenységben talán a legtermékenyebb, várakozással és csillogással teli időszakához. Mától az ünnepi készülődésé a főszerep, én szállítom nektek az inspiráló ötleteket a karácsonyi ünnepkör minden témájában, nektek pedig nincs más dolgotok, mint felhasználni őket. Én minden évben az ajtódísz és az adventi koszorú elkészítésével kezdem a dekorálást, úgyhogy itt az online felületen is ezt a gyakorlatot követjük most.

karácsony ajtódísz koszorú tél koszorúkészítés ünnep advent

1
Tovább

Hóember fonalból

Az igazi havazás megérkezéséig remek móka egy ilyen vidám hóemberfigura elkészítése. Akár be is vihetjük a lakásba, de az ajtó mellett, teraszon is tökéletesen mutat.

karácsony hóember

A technikát már korábbról ismerhetitek, a lufis, ragasztós, körbetekerős megoldásról van most is szó. Ragasztóként a decoupage ragasztó tökéletes lesz, a többi hozzávaló pedig egyértelmű (fonal, lufi, ragasztószalag, ragipisztoly, faág, kartonpapír, textilanyag-maradék).

karácsony hóember

Az alábbi videón lépésről lépésre végigkövethetitek az elkészítés menetét:

Forrás: muy ingernioso

0
Tovább

Szívet melengető őszi otthondíszek

Most már javában hullanak a fákról a levelek, leveti őszi ruháját a természet. Sárguló bogyók, zizzenő levelek, termések keresztezik utunkat sétáink során. Inspirálódva, feltöltekezve a természet szépségeivel, csempésszünk otthonunkba is késő őszies, melengető hangulatot.

ősz lakásdekor lakberendezés

0
Tovább

Sünikék és más állatkák falevélből

Ebben a késő őszi dőszakban már bizony bokáig gázolunk a tarka, zizegő falevelekben, öröm ilyentájt a természetben gyönyörködni. Persze gyűjtögethetünk is szebb darabokat egy kis kreatívkodásra. A sünike talán a legtündéribb minta, amelyet a gyermekek is könnyedén elkészíthetnek.

ősz falevél állatfigura

3
Tovább

Tökparádé nálunk

A halloween még mindig kissé megosztó ünnep kicsiny hazánkban, én azon a véleményen vagyok, hogy a saját hagyományainkat (ünnepeinket) tiszteletben tartva igenis legyünk nyitottak más országok kultúrájára is, hisz így tágul a világról alkotott képünk. Tehát magyar vagy sem, mi mindig nagyon élvezzük a viccesen morbid halloweenes felhajtást, így minden évben szakítunk időt egy jó nagy farigcsálásra.

ősz halloween tökfaragás

Az alapanyagbeszerzést, mint látjátok, nem bíztuk a véletlenre.

ősz halloween tökfaragás

Kisebbtől a túlméretezettig, mindenféle tököt szereztük. A farigcsa pedig most is igen vidám hangulatban zajlott.

ősz halloween tökfaragás

Este pedig kigyúltak a fények is!

ősz halloween tökfaragás

ősz halloween tökfaragás

És ti kedves blogolvasóim, miket faragtatok, illetve milyen tökös dekort készítettek? Esetleg valamilyen mókás falat került terítékre? Várom a fotóitokat, ötletes megoldásaitokat egy fotó erejéig, akár ide komment formájában, akár a facebookra, vagy e-mailben is. 

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek