Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi díszek száraztésztából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ez alkalommal egy nem mindennapi alapanyagot választottunk, a száraztésztát. Ünnepek idején remek alapanyag kreatív tevékenységekhez, ezért érdemes egy félmaréknyit félretenni a különféle fajtákból.

602308_417598021703312_1370646895_n.jpg

0
Tovább

Készítsünk cserépfigurát - ünnepi kiadás!

Cserépfigurákat nem csak nyáron, hanem ilyenkor az ünnepek közeledtével is készíthetünk. Bájos lakásdísz, sok-sok évig elővehető!

a641836bd0614eefc1a256718ac9c4fb.jpg

0
Tovább

Csillámos mécsestartó

Ma egy nagyon egyszerű trükköt mutatok csillivilli mécsestartó készítéséhez.

1.jpg

0
Tovább

Sablongyűjtemény az ünnepi időszakra

A mai bejegyzésemben mindenféle ünnepi sablonokat gyűjtöttem össze. Hétvégén már meggyújtjuk az első adventi gyertyát, így bizonyára hasznát veszitek. De elő lehet venni őket egy héttel később Télapó érkezése kapcsán, de az egész ünnepi készülődés alatt jól fognak jönni. Kellemes csemegézést!

papai noel (12a) 2.JPG

0
Tovább

Készítsünk Télapót!

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Mostantól a bejegyzéseinkben is az ünnepi készülődésé lesz a főszerep, első alkalommal muris Télapókat készítünk. E kedves figurákat használhatjuk ajtó- vagy ablakdíszként, pár héttel később pedig akaszthatjuk a karácsonyfára, sőt a belsejükbe apró ajándékot is rejthetünk.

1425352_691919504151588_654577232_o.jpg

0
Tovább

Illatgyertyák a konyhából

A zord, nyirkos, hűvös, szeles novembernek van néhány nagyon szerethető sajátossága. Ilyen például egy erőt adó gyömölcstea, egy csésze forró kakaó, vagy gyertyák melengető fénye. Mert ugye a novemberrel beköszönt a gyertyagyújtogatós szezon is. Egy átdidergett, utálatos nap végén nekem az egyik legmegnyugtatóbb dolog gyertyát gyújtani, s kicsit megpihenni melengető fényénél. Ilyenkor végre kikapcsol a lüktető, rohanó külvilág, s minden olyan nyugodt, harmonikus. Illatgyertyákkal fokozható az élmény, s nem is kell messzire menni, ha magunk készítenénk el.

574b29b1-cd9a-4e26-b6e9-3b1b050a8b1b.jpg

0
Tovább

Programajánló: Pandarte karácsonyi workshop

Ismét kreatívkodhattok, inspirálódhattok egy szuper Pandarte workshopon, amely ezúttal már az ünnepekre fog fókuszálni. Készíthettek hógömböt, díszeket és ünnepi dobozt is! A részleteket a képre kattintva olvashatjátok el!

cw4 kicsi.jpg

0
Tovább

Egy szívet melengető civil kezdeményezés: lépcsőfestés Úriban

Ezen a hűvös novemberi napon egy kis melegséget szeretnék csempészni a szívetekbe. Mire végigolvassátok ezt a bejegyzést, garantálom, hogy mosolyogni fogtok, mert a derű, az elszántáság,az összefogás, a közösségi szellem, a tenni akarás, ami a Színesen Vidámabb Baráti Társaság kezdeményezésből árad, mindannyiunk számára követendő példa lehet! Fogadjátok szeretettel!

1377279_179349302255320_1918258346_n.jpg

0
Tovább

Madáretetők PET-palackból

Közeleg a tél - s bár a szakemberek véleménye megoszlik a madáretetés helyességéről -, ilyenkor sokan várjuk finom csemegével kertünk/ablakunk/erkélyünk szárnyas látogatóit. Ha nem is szélsőségesen hideg az időjárás (ilyenkor lehet indokolt madáretetéssel beavatkozni a természet rendjébe), egy fontos szabályt mindenképpen tartsatok be: ha elkezditek, tavaszig etessétek is szorgalmasan a kis vendégeket! S persze mi kézügyesek a madáretetőt is magunk készítjük! Ezúttal PET-palackos ötleteket hoztam!

külön-díj-pet-678x1024.jpeg

0
Tovább

Újra itt a kötésszezon – mi felkészültünk! (X)

Egész Európában reneszánszát éli a kötés, mely a klasszikus Schachenmayr logó.jpgfelhasználási területek mellett ötletes, gyors, kevésbé gyakorlottak és kezdők számára is elsajátítható technikákkal, és ezekhez kifejlesztett termékekkel vonz egyre több régi- és új felhasználót. Nem mellékesen, a végeredmény is igen látványos!

20120211091319_7e293.jpg

0
Tovább

Adventi naptárak saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai bejegyzésünk már az adventi előkészületek jegyében íródik, hisz bár még van bő két hetünk adventi naptárt készíteni, de az ötleteket és alapanyagokat már ideje összegyűjteni, beszerezni. Mi az ötletelésben szeretnénk hasznos segítséget nyújtani, ma mindjárt három, saját kezűleg elkészíthető ötletet mutatunk be.

1. Papírdobozokból

2012-11-30 14.11.07.jpg

0
Tovább

További fonalas trükkök: készítsünk hóembert!

A minap egy kedves olvasóm kérdezte, hogy a fonaltekeréses-lufis módszerrel hogyan készíthet kisebb méretű gömböket, mert nem kap hozzá kicsike lufit. Nos, egyrészt modellező lufiból (tudjátok, amiből a lufifigurákat készítik) is formázhatunk kisebb gömböket, de ha csak nagyobb lufi áll a rendelkezésre az sem gond. Csak felfújás után ne a szájánál, hanem feljebb kössétek el, így akkorra gömböt kaptok, amekkorára épp szükség lesz. És akkor már el is érkeztünk a mai témánkhoz, a tündéri hóemberkékhez. Egy újabb kis költségvetésű, otthon is megtalálható apróságokból elkészíthető látványos dekoráció!

480336_503714846392967_1885952869_n.jpg

0
Tovább

Csináld magad: világító karácsonyfa fonalból

Mára egy villámötletet hoztam, de abból a legjobb fajtát! Egyszerű elkészíteni, és nagyon-nagyon látványos. Ja, és pár fillérből kijön, mert otthon fellelhető anyagokból készül!

1469985_659166764114860_157587507_n.jpg

  • 1. Készíts papírból kúpot tetszés szerinti méretben. Nem kell tökéletesnek lennie, celluxszal is összeragaszthatod. A kúp alját pár centinként vagdosd be, hogy a fonal tekerésekor könnyebb dolgod legyen.
  • 2. Vond be folpack-kal, s vékonyan kend át vazelinnel.
  • 3. A fonalat/madzagot/spárgát/zsineget/szizált áztasd tapétaragasztóba vagy decoupage ragasztóba, és tekerd fel a kúpra minél szabálytalanabbul. Kezdheted a tekeréssel is, így a végére marad a ragasztó felvitele, de ez esetben figyelned kell rá, hogy mindenhová egyenletesen jusson a ragasztóból.
  • 4. Száradás után egyszerűen húzd le a karácsonyfát a kúpról. Az aljára ragassz egy szép szalagot szegélynek. Rejts a belsejébe ledes izzósort és kész is!

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Hogyan készítsünk adventi koszorút?

Egy saját készítésű adventi koszorú nem csak a készítője szemében sokkal értékesebb, hanem családi körben is becsesebb darab lesz. Birtokolhatod az alkotás semmivel össze nem hasonlítható érzését, s az örömödben a környezeted is osztozni fog. Ma részletesen kitárgyaljuk, mi mindenre lesz szükség egy adventi koszorú elkészítéséhez, hogyan fogj hozzá, milyen alapanyagokat válassz, jöjjenek az ötletek, fortélyok az első lépésektől a gyönyörű koszorúig!

skiptomylou-org_.jpg

d8c056fb40ac2410d3992f1544120c6e.jpg

0
Tovább

Papírdíszek gyermekszobába

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Manapság nagyon divatosak a különféle falmatricák, amelyekkel pillanatok alatt csodálatossá varázsolhatjuk otthonunkat, így gyermekünk szobáját is. Ezeket, mikor meguntuk, általában nyom nélkül eltávolíthatjuk. Ezekhez a matricákhoz hasonló motívumokat papírból vagy különféle tapétákból is készíthetünk, s ez esetben a közös alkotás örömét is átélhetjük.

idea8.jpg

0
Tovább

3D-minta cérnából

A decoupage-t azaz a szalvétatechnikát alkalmazhatjuk önmagában, de remek kiegészítése lehet más egyéb technikáknak is (festés, repesztés, antikolás stb.), ahol nem kifejezetten a szalvétamotívumon van a hangsúly, az inkább csak felteszi az íre a pontot. Na, ez a hasas váza épp ilyen, ráadásul az alkotó tökéletes arányérzékét dicséri, hogy milyen egyensúlyban van a rózsaminta a cérnás motívummal. Egyikkel sem esett túlzásba, pedig a rózsamintával nem nehéz, szóval ezért is piros pontot érdemel.

DIY-How-to-Paint-a-Glass-Jar1.jpg

0
Tovább

Szaténrózsa egyszerűen

Mindig is csodáltam a különféle technikákkal készült textilvirágokat, legyenek azok filcanyagból vagy éppen selyemből. Alkalom válogatja, mikor milyet készítsünk, én ma az elegánsabb stílusú virágok kedvelőinek örömére mutatok egy egyszerű technikát rózsakészítésre.

DIY-Easy-Fabric-Roses1.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek