Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszváró tulipánok

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal a tavaszvárás jegyében tulipánokat készítünk!

0
Tovább

Mintagyűjtemény papírvirágok készítéséhez

Közeleg a tavasz, de amíg nem nyílnak ki a valódi virágok, papírból is készíthetünk néhányat. Alkalmakra sjándékba, összejövetelekre dekorációnak is tökéletes, de egy borongós délutánon a gyerkekekkel is összeülhetünk alkotni.

0
Tovább

A konyha már a spájzban van! – Konyhakiállítás 2014, programajánló és nyereményjáték

Pár nap és megtudhatjuk, milyen konyhai trendeket tartogat a 2014-es év. A Las Vegas-i és kölni nemzetközi szakkiállítások januári világpremierei után számos konyhabútor- és konyhagép újdonsággal most találkozhat először a hazai közönség. És hogy hol? Természetesen az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Konyhakiállításon, február 28 - március 2. között a Budapest Sportarénában, ahol az idei év színe, a "ragyogó orchidea" is megjelenik a konyhában.

0
Tovább

Ötletek falfestéshez: gyermekszobák

A tavasz közeledtével egyre többen szövögetünk nagyon léptékű otthonszépítő terveket, készülünk kisebb-nagyobb felújításokra is.A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi magunk is elvégezhetjük (a kezdeti bénázások után egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre. Sokan közületek pedig már meg is valósították az álmaikat és felkerült egy-két motívum az üres felületekre. A gyermekünk szobája talán a legjobb terep ambícióink kiélésére, hiszen mindig akad egy falra kívánkozó mesehős. Ma is a ti alkotásaitokból válogattam.

Dollyéknál Aprajafalva díszíti a szobát.

dolly.jpg

0
Tovább

Palántázás kreatívan

Ahogy a tegnapi, újrahasznosított kiskerteket bemutató bejegyzésemben is említettem, ablakba helyezett ültetőedényben már nevelgethetünk palántákat, vethetünk magokat. És itt most elsősorban a konyhakerti és fűszernövényekről van szó természetesen. Most a palántázáshoz, növénykék neveléséhez kerestem kreatív ötleteket, hiszen van élet a tejfölös poharakon túl is...


85a0c9141c0c3d0cb3c9a9b3b58c3f18.jpg

0
Tovább

Újrahasznosított kiskertek

Február vége, március eleje a palántanevelégetés ideje. Ilyenkor az ablakba helyezett ültetőedényeinkbe már bátran vethetünk magokat, de a kertben még korai lenne aveteményessel foglalkozni. Viszont tervezgetni, ötletet gyűjteni már érdemes, én épp ehhez kerestem ma praktikus ötleteket.

0
Tovább

Tavaszváró hóvirágok

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal a tavaszvárás jegyében hóvirágokat készítünk.

0
Tovább

Félpár barátok zokniból: krokodil

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk az éj leple alatt mindig munkálkodik a zoknifaló szörny, eltűntet, kilyukaszt ezt-azt, olyan darabokat is, amelyeket biztosan nem használtunk már 2-3 hónapja. Szóval, ha mostanában nálatok is járt a szörnyi, akkor mutatom, mit kezdhettek a megmaradt félpár zoknikkal.

0
Tovább

Kreatív könyvek hétvégéje a Cser Kiadónál

Ez a hétvége a kézművesek hétvégéje a Cser Kiadónál, ugyanis óriási kedvezménnyel szerezhettek meg rengeteg kreatív könyvet! 

Az akcióban részt vevő kötetek mindegyike 200 Ft (nem írtam el, tényleg ennyi), de mutatom is a teljes listát:

  1. Adventi naptárak - Fortélyok 85.
  2. Agyagtárgyak - Fortélyok 22.
  3. Álomesküvő - Fortélyok 45.
  4. Csak kalózoknak! - Fortélyok 103.
  5. Csak királylányoknak! - Fortélyok 102.
  6. Ékszerek romantikus stílusban - Fortélyok 121.
  7. Ékszerek termésekből - Fortélyok 104.
  8. Ékszerórák - Fortélyok 20.
  9. Filctáskák - Fortélyok 14.
  10. Függönyök, térelválasztók - Fortélyok 23.
  11. Gyöngyövek - Fortélyok 52.
  12. Jelmezek - Fortélyok 109.
  13. Karácsonyi gömbök - Fortélyok 108.
  14. Karácsonyi üvegfestés - Fortélyok 106.
  15. Keleti motívumok a lakásdíszítésben - Fortélyok 80.
  16. Képek, díszek természetes anyagokból - Fortélyok 125.
  17. Linómetszés - Fortélyok 9.
  18. Natúrdíszek karácsonyra - Fortélyok 126.
  19. Nemezelés selyemre és gézre - Fortélyok 127.
  20. Ötletek papírból és vasalható gyöngyből - Fortélyok 116.
  21. Papír ékszerek - Fortélyok 120.
  22. Papírdíszek és -füzérek - Fortélyok 111.
  23. Papírdíszek karácsonyra - Fortélyok 107.
  24. Papírhajók - Fortélyok 118.
  25. Parafa tárgyak - Fortélyok 27.
  26. Pillangógyöngy-ékszerek - Fortélyok 101.
  27. Pomponállatok - amigurumik - Fortélyok 91.
  28. Sablonfestés - Fortélyok 19.
  29. Szalvétatechnika művészképekkel - Fortélyok 11.
  30. Színes gyöngydíszek - acrybello - Fortélyok 76.
  31. Tavaszi és húsvéti papírdíszek - Fortélyok 110.
  32. Térbeli fonalgrafika - temari gömbök - Fortélyok 98.
  33. Valentin-napi ajándékok - Fortélyok 2.
  34. Velencei álarcok - Fortélyok 1.
  35. Világító képek - Fortélyok 17.

A felsorolt könyvek megrendelhetők a Cser Kiadó webáruházából.

 Az akció 2014 február 21-én, reggel 8h-kor indul, és  2014 február 24-én, reggel 8h-kor ér véget. 

FONTOS! Mivel néhány kötetből már csak korlátozott darabszám van, ezért a megrendeléseket A KÉSZLET EREJÉIG tudják teljesíteni, úgyhogy legyetek gyorsak!

Kérhetitek utánvéttel (+990 Ft), előre utalással (+790 Ft), de 10000 Ft felett nincs postaköltség. Ha a közelben laktok, vagy arra van dolgotok, személyesen is bemehettek a csomagért (1114 Budapest, Ulászló utca 8.).

0
Tovább

Ötletek falfestéshez: olvasói otthonok

A tavasz közeledtével egyre többen szövögetünk nagyon léptékű otthonszépítő terveket, készülünk kisebb-nagyobb felújításokra is. A falfestés/tisztasági meszelés tipikusan ilyen munka, mi magunk is elvégezhetjük (a kezdeti bénázások után egyre nagyobb rutinnal). Aki nem elégszik meg a meszeléssel és az egyszínű falakkal, bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy valamilyen mintát is pingáljon egy-egy szabad falfelületre. Sokan közületek pedig már meg is valósították az álmaikat és felkerült egy-két motívum az üres felületekre. Ma a tiétek a főszerep, a ti munkáitokból készítettem egy válogatást.

Elsőként mutatom Évi varázslatos művét!

4
Tovább

Mozaikozzunk régi DVD-lemezekből

Régi CD-k újrahasznosításáról már írtam korábban egy posztot, ide kattintva csemegézhettek az akkori ötletek között. Már akkor is érintettük a témát, miszerint idővel feleslegessé válhatnak a fizikai adathordozók. Bár ez még a jövő zenéje, tény, hogy egy csomó lemez lapul a mi otthonunkban is immáron fölöslegesen. Rengeteg olyan is akad közte, amelyet már nem lehet lejátszani sem, de ezek sem tekinthetők szemétnek egy kreatív kéz számára. A DVD-lemezeket is újra tudjuk hasznosítani, remek alapanyagul szolgálnak például kisebb mozaikos munkálatokhoz.

7
Tovább

A híres baglyos párna szabásmintája

Már néhány hónapja tart nálam a nagy bagolymizéria, nagy lelkesedéssel gyűjtöm a különböző bagolymintás tutoriálokat. A gyűjtemény érdekesebb darabjait természetesen ti is láthatjátok a facebookon, hiszen közben kiderült, hogy köztetek is rengeteg a bagolyfanatikus. A legnépszerűbb holmi a zsebes párna volt, őt többször visszatapsoltátok azóta. Ma ebben a témában ástam mélyebbre.

0
Tovább

Trendi kötés és horgolás – Schachenmayr My Mountain! (2. rész)

A 2014. január végén publikált 4. cikkünk bemutatta Neked Schachenmayr My Mountain programunkat, mely reményeink szerint felkeltette érdeklődésedet!

Ahogy leírtuk, a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló sapkakötés és sapkahorgolás inspiráló, gyorsan és könnyen elkészíthető, szép végeredményt adó modelleket igényel.


Schachenmayr My Mountain logó.jpg

Lumio fényvisszaverő fonal (853x1280).jpg

0
Tovább

Szívecskés koszorú papírból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal A Valentin-naphoz is kapcsolható, ám más alkalmakra (szülinap, gyerekzsúr) is elkészíthető vidám koszorút mutatunk. Ajtó- vagy ablakdísznek is látványos lehet.

192.jpg

0
Tovább

Varázsolj tavaszt az otthonodba!

A téli szürkeség február közepén már igencsak rátelepszik az emberre, ilyenkor gyakran vagyok én is fásult és tompa. Hiszen ki vagyunk már éhezve a napfényre, a színekre, az újjáéledő természet illataira. Néhány aprósággal azonban átlendülhetünk a mélyponton, csempésszünk egy kis tavaszt az otthonunkba és mosolyogjunk!

0
Tovább

Első poszt

Köszöntelek a Színes Ötletek blogon kedves olvasóm, légy akár régi ismerősöm, akár új látogatóm. Itt, a post.r felületén én még teljesen újnak számítok, de 2010 novembere óta talán már találkoztunk párszor korábbi lakhelyemen, a blog.hu-n. Most jött el az ideje, hogy költözzek, s remélem, hogy a megszokott, remek kis közösségetek ezen a megújult felületen is követni fog a kreatív kalandokban. Mert kaptam egy pompás, szép új felületet, de ezen kívül más nem fog változni. A régi tartalmak természetesen jönnek velem, itt is ugyanúgy megtaláltok majd mindent, amit a régi felületen esetleg már olvashattatok.

2
Tovább

Tedd egyedivé az otthonod: különleges bútorok raklapból

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), mégis rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Bátran lehet kísérletezni, bútorálmokat megvalósítani, kis költségvetéssel, saját kezünk munkája révén. Inspirációként ma egy nagy-nagy ötletgyűjteményt állítottam össze a legkülönfélébb raklapból készült bútorokkal.

0
Tovább

Csodavilág kartonpapírból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy téli mesevilág elkészítését mutatjuk be, amely fillérekből kivitelezhető, s remek szórakozást ígér gyermekeinknek.

peg-doll-winter-cardboard-animals.jpg

0
Tovább

Kézzel festett mécsestartó

Ez a káprázatos mécsestartó olyan gyönyörűen játszik a fénnyel, hogy nálam az abszolút KELL kategóriába esik. Egyébként is szeretem a gazdag (túl)burjánzó motívumokat, de így, e légiesen csillogó fehér/áttetsző színben még ízlésesebb, szerényebb, finomabb, elegánsabb. Szóval KELL. Nézzük is meg, hogyan készül!

9225bd880f.jpg

0
Tovább

Faágak az otthonunkban - ágas-bogas lakberendezési ötletek

A kisebb nagyobb faágak, faszeletek melegséget kölcsönözhetnek otthonunk egy-egy szegletébe, egy kicsit közelebb hozzák a természetet. Érdemes kísérletezni, hiszen nem csupán a rusztikus stílus rajongói élhetik ki lakberendezési vágyaikat a faágakkal, egyszerű, puritán és még ráadásul nagyon hasznos kiegészítőket is készíthetünk saját kezűleg. Gyertek, böngésszetek a rengeteg ötlet között!

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Gyönyörű kosárkák papírfonással

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Ma nagyon dekoratív kosarak készítésének kulisszatitkait leshetitek el.

97247088_large_shkatulkaizkazet1.jpg

0
Tovább

Gumiabroncsok újrahasznosítva

A gumiabroncsok újrahasznosítása megosztó téma, de az kétségtelen, hogy nem lehet elmenni mellette. Én rengeteg jó és szépen kivitelezett ötletet láttam már, ráadásul egyáltalán nem muszáj virágtartót készíteni belőlük. Pedig abból is vannak gyönyörűek, érdemes körülnézni picit. És persze akkor még nem említettem a többi ötletet...

11.jpg

0
Tovább

Trendi kötés és horgolás – Schachenmayr My Mountain! (1. rész)

A 2013 év végén publikált 3 cikkünk után ismét jelentkezünk, hogy folytassuk Schachenmayr My Mountain logó.jpgcikksorozatunkat 2014-ben is - bemutatjuk Schachenmayr original kötőfonalainkra épülő új programunkat. A Schachenmayr egy előremutató márka, mely elkötelezett a fiatal közönség megszólítása iránt is. Ezt az irányvonalat képviseli új My Mountain programunk.

Az új trendek értelmében a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló sapkakötés és sapkahorgolás inspiráló, gyorsan és könnyen elkészíthető, szép végeredményt adó mintákat és modelleket igényel. My Mountain programunk lényege, hogy minél jobban megfeleljünk e követelményeknek!

My Mountain 1.jpg

0
Tovább

Farsangi jelmezek varrás nélkül

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Immár beköszöntött a farsangi időszak, így hétről hétre ehhez kapcsolódó témákkal készülünk. Ezen a héten még a farsang a slágertéma, így a jelmezkészítéshez szeretnénk ötleteket adni.

Hableány

Halloween-Costume-Little-Mermaid.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek