Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hobbibeton dekorációk

A hobbibeton, mint kreatív alapanyag, nem új keletű, néhány éve robbant be a szaküzletek polcaira. Meglehetősen egyszerű vele dolgozni (tulajdonképpen csak vízzel kell elkeverni, a sablon kiválasztására és előkészítésére kell csak némi időt szánni), nekem pedig kifejezetten tetszik az az egyszerű, letisztult megjelenés és ipari jelleg, amit a lakberendezésben képvisel.

hobbibeton beton betonöntés lakberendezés

0
Tovább

Újdonságok a Cser Kiadónál

A múlt héten három új kötet került a Cser Kiadó könyvespolcára, s mivel mindhárom érdekes lehet a számunkra, örömmel adok hírt róluk itt a blogon.

Papírtányér-figurák

A Színes Ötletek könyvsorozat legújabb tagja az ifjabb generációt, az ügyeskezű szülőket és nem utolsó sorban a pedagógusokat célozza meg. A kötetben bemutatott modellek már óvodás kortól is elkészíthetők, egyszerű, minden háztartásban fellelhető alapanyagokból építkezik, így óvodai, iskolai foglalkozások, kézműves szakkörök igen kedvelt témája lehet! 

Megrendelhető ITT

Gyógyteák könyve

Már gyűjtögető őseink is felfedezték, hogy egyes növények gyógyító erővel bírnak. Napjainkban pedig ismét reneszánszát éli a növénygyógyászat, sokan lelik örömüket a hasznos növények gyűjtögetésében és termesztésében. 
A kötetből megtudhatjuk, hogyan kell helyesen begyűjteni és tárolni a gyógynövényeket, és miként kell elkészíteni és fogyasztani a gyógyteákat. A könyv fényképekkel kiegészítve mutat be számos gyógynövényt, ismerteti a termesztéssel és begyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókat, és ízletes tearecepteket közöl a különféle panaszokra, betegségekre. 

Megrendelhető ITT
 

Biokertészek nagykönyve

A saját termesztésű zöldségek és fűszernövények nemcsak boldogsággal töltenek el, de egészségesek is leszünk tőlük. A könyv évtizedes biokerti tapasztalatokat tesz közkinccsé és sok gyakorlati tanácsot ad a városi kertészkedéshez is. Akár önellátásra törekszünk, akár csak néhány szem finom paradicsomot szeretnénk szüretelni a balkonon: a könyv alapján szinte bármi lehetséges. 

Megrendelhető ITT

0
Tovább

Unalmasból rendkívüli: káprázatos bútorátalakítások

Sokféle bútortuninggal, átalakítással találkozhatunk az internetet böngészve, és ezekből rengeteg hasznosítható ötletet megvalósíthatunk. Ma egy picit ezt a témát járjuk körül remek inspiráló ötletekkel megspékelve.

bútorfestés bútorátalakítás

0
Tovább

Ceruzatartó szívószálból

pritt ceruzatartó

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ma ismét egy kicsit az iskolakezésre fókuszálunk, egy játékosan elkészíthető ceruzatartó erejéig.

pritt ceruzatartó

0
Tovább

Programajánló: Hennafestő workshop az Alkotóműhelyben

Jövő héten kedden, azaz 2016. augusztus 30-án 17 órakor HENNAFESTŐ workshop lesz a Színes Ötletek Alkotóműhelyben Tószegi Judit vezetésével.


A részvétel ezúttal is ingyenes, az anyagköltség 500 Ft, ez tartalmaz hennát és egy darab sablont. Mindenki hozzon magával egy csészét, egy kiskanalat, és amennyiben tud, 0-s ecsetet, de ez utóbbival mi is készülünk.
17 órától 18.30-ig a program így alakul majd:

Ismerkedés a hennafestéssel - interaktív találkozás a hennával:
- miből készül a hennapaszta? anyagismeret, receptek 
- milyenek a tradicionális henna minták? mintaelemzés, rajzolás 
- hogyan készíthetsz minden előképzettség nélkül szép hennamintát? mintázás sablonnal

Utána pedig Judit kedvezményes áron fest hennát az érdeklődőknek (kis minta 500 ft, nagyobb 1000 ft-tól).

Jelentkezés a workshopra: https://goo.gl/forms/S4UBUOzh3G80PNi63

Szeretettel várunk!

0
Tovább

Makramé karkötő halszálka mintával

Mostanában többször is téma volt a blogon a makramé technika, és többen is kértetek útmutatót a technika elsajátításához. Manapság már nem csak nagyanyáink porosodó virágtartóira kell gondolnunk, ha makraméról, beszélünk, hiszen reneszánszát éli a csomózás, ékszerek terén különösen tetszetős darabokat találhatunk az interneten. Ma egy igazán különleges darabot hoztam nektek, nézzétek csak!

makramé csomózás

Kapcsolódó ötletek:

Még több Shamballa karkötő

Nyári karkötők csomózással

Mintagyűjtemény csomózáshoz, fonáshoz

Mindent a makraméról

Fonott karkötő kelta motívummal

Makramé összes

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Programajánló: kötött, gyöngyös ékszer készítése a Színes Ötletek Alkotóműhelyben

Augusztusra még egy remek foglalkozásra van néhány szabad helyünk,  ismét találkozhattok Voit Ágival egy  gyöngyös, kötős foglalkozás keretében. 

KÖTÖTT, GYÖNGYÖS ÉKSZER KÉSZÍTÉSE VOIT ÁGIVAL
2016. augusztus 23. 17 óra
Jelentkezés (ez alapján tudjátok a helyeteket lefoglalni): https://goo.gl/forms/ls211YLNP6SmIGye2

Csatlakozás a Facebookon az eseményhez (opcionális): ITT

Várunk szeretettel!

0
Tovább

Ifjú horgászoknak: mozgó halacska papírból

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben halacskát készítünk, horgászatra fel!

papírhal

0
Tovább

Sulikezdés: cipzáros ceruzatartó 

Nem túl nagy öröm leírni a sulikezdés szót, villámgyorsan elszaladt ez a nyár! Ezt a videót nézve viszont kifejezetten megjött a kedvem egy kis barkácsoláshoz, nektek hogy tetszik?

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Horgolt szőnyeg pólókból

Senkit se riasszon el a cím, ehhez az ötlethez nem kell különösebb horgolásismeret. Nagyon egyszerű elkészíteni, és az uncsi, kinyúlt pólóitokat használhatjátok fel, mint alapanyag. Azaz gyakorlatilag anyagi nulla ráfordítással (maximum egy horgolótűt kell beszerezni) lesz egy gyönyörű, saját készítésű szőnyegetek. Megcsináljátok?

csináld_magad diy horgolás recycle szőnyeg újrahasznosítás

1
Tovább

Sulikezdés: csináld magad kiegészítők

A mai sulikezdős videóban 10 mókás, a szeptemberi nehéz kezdeteket felvidító apró kiegészítő elkészítését nézhetitek meg. Remélem, találtok kedvetekre valót köztük! 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Sulikezdés: egyedi füzetborítók saját kezűleg

Ezen a héten egy új minisorozatot indítok itt a blogon, amelynek keretében kreatív, sulikezdéssel kapcsolatos ötleteket mutatok nektek. Így biztosan könnyebben ráhangolódunk a ránk és főleg a gyermekeinkre váró új feladatokra.

iskolakezdés füzetborító

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Könyvek, füzetek bekötése írisz technikával

A mai ötletünk az éppen aktuális iskolakezdéshez renekül hasznosítható, ismerkedjetek meg ti is ezzel a különleges technikával.

csináld_magad csomagolás dekoráció iskolakezdés papír pritt

2
Tovább

Állatfigurák papírpohárból

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mára egyszerű alapanyagokból látványos figurákat készítünk.

0
Tovább

Szabásminták pénztárcákhoz

Sokan, sokszor kértetek már tőlem ötleteket saját kezűleg készíthető pénztárcákhoz. Mazsolázzatok kedvetekre az alábbi szabásminta-gyűjteményből, remélem, mindenki talál kedvére való, inspiráló darabot!

kézimunka pénztárca szabásminta varrás

3
Tovább

Programajánló: Kötött ékszer készítése 

Még van néhány szabad helyünk a soron következő Színes Ötletek Alkotóműhelyben szervezett foglalkozásunkra, amelynek keretében egy teljesen egyedi gyöngyös ékszert köthettek Voit Ági vezetésével. 

Időpont: augusztus 9. 17h

Helyszín: Barka Fonal, Budapest, Fehérvári út 28.

Jelentkezés:  http://goo.gl/forms/qRFqfpdW6iOrvJhu1

 Fontos, hogy a KÖTÉS ALAPJAINAK ISMERETE SZÜKSÉGES a részvételhez. Az anyagköltség 500 ft lesz, a részvétel pedig ingyenes.  Amennyiben van, hozzatok magatokkal egy rövid, mindkét oldalán nyitott, un. zoknikötőtűt (18 cm hosszú). Ha nincs otthon, semmi gond, mert az üzletben vehettek (+500 Ft).

Szeretettel várunk mindenkit!

0
Tovább

Készítsünk fogtündért!

Akinek van óvodáskorú gyermeke, az előbb-utóbb szembesül a fogváltás nehézségeivel és örömeivel. Egy igazi, személyes fogtündér viszont biztosan megszépíteni majd az első fogacskák elvesztésének bánatát.

filcanyag fogtündér kabala szabás_varrás

0
Tovább

Befőtdekorálás gyermekkézzel

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A befőzési szezon közepén nem csak a konyhában segédkezhetnek gyermekeink, hanem egészen egyedi "befőtteket" is készíthetnek kreativitásuk kiteljesítésével.

mintaív papírjáték

0
Tovább

Pillangódekoráció a falra

Legyen akár a gyermekek birodalma, akár a saját hálószobánk vagy nappalink a helyszín, ez az egyszerű pillangós dekoráció fantasztikusan mutat otthonunk bármelyik helyiségében.

pritt faldekoráció gyermekszoba

0
Tovább

Programajánló: fessünk együtt kavicsot!

Ahogy arról korábban már hírt adtam nektek, elindult a Színes Ötletek Alkotóműhely, sok-sok izgalmas, kreatív programmal. Az első műhelyfoglalkozás teltházzal (!) le is futott (ITT megnézhetitek a képeket), és a következő programokra is szűkös a szabad helyek száma. Közben, ahogy ígértük, folyamatosan bővül a kínálat, a jövő héten velem is találkozhattok egy vidám, nyári kavicsfestős foglalkozáson.

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

A foglalkozáson ingyenes a részvétel, csupán a felhasznált anyagok költségét számoljuk fel. Ez a mostani kavicsfestős foglalkozásra mindössze 500 Ft. Most is lehetőség van otthonról hozott alapanyagok használatára. Kavicsot lehetőségeitek szerint hozzatok ti is, mert a kavicsfestős ötletek egyszerűsége és látványossága igencsak vonzó, a magunkfajta kreatív szemléletű emberek lelkében rögtön kitárja az alkotókedv kapuit.

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

Amit használni fogunk:

  • Akrilfesték
  • Vízbázisú akrillakk
  • Alapozófesték

Végezetül néhány kedvcsináló fotó:

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

Gyermekeket is bátran hozhattok, úgy 7 éves kor felett már sikerrel boldogulnak ők is a technikával!

Helyszín:

Barka Fonal

Fehérvári út 28., Budapest, 1117

A jelenkezés regisztrációhoz kötött, ITT tudtok csatlakozni!

Időpont: 2016. agusztus 11., 17 óra.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek