Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leheletfinom elegancia: készítsünk gyöngysort!

A mai napra egyszerű ékszerkészítős tutoriálokat hoztam nektek. Talán nem vagyok vele egyedül, de én így kifelé tartván a szürke télből, vágyom egy kis finom csillogásra, apró változásra, ami a lelkemet is megújítja, felvidítja, ez a kis csináld magad kollekció pedig remek gyógyír erre!

ékszerkészítés karkötő csináld magad fülbevaló

0
Tovább

Dísztárgyak hobbibetonból

A hobbibeton, mint kreatív alapanyag, nem új keletű, néhány éve robbant be a szaküzletek polcaira. Meglehetősen egyszerű vele dolgozni (tulajdonképpen csak vízzel kell elkeverni, a sablon kiválasztására és előkészítésére kell csak némi időt szánni), nekem pedig kifejezetten tetszik az az egyszerű, letisztult megjelenés és ipari jelleg, amit a lakberendezésben képvisel.

hobbibeton

0
Tovább

Készítsünk álomfogót!

Az álomfogó, más néven álomcsapda az észak-amerikai indián kultúrában kézzel készült tárgy, aminek alapját fűzfából készült karika adja, melyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes, illetve szentelt kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól (wikipedia). Az álomfogó hagyománya ma már elterjedt az ojibwa törzsön kívül is, népszerűsége töretlen a modern világban is. Mi magunk is készíthetünk hasonlót, ajánlom, hogy vágjatok bele, szeretni fogjátok.

álomfogó

0
Tovább

Barkácsoljunk: polcok deszkából

Megmaradt deszkákból (régebbi, ép, de rusztikusan megöregedett darabokból is) viszonlag kis barkácstudással is nagyszerű, új kisbútorokat készíthetünk. Ízlésünk szerint festhetjük, pácolhatjuk, antikolhatjuk, lakkozhatjuk, díszíthetjük.

barkácsolás polc festés bútorfestés

0
Tovább

Fürdőszobabútorok raklapból

A "raklapozás" visszatérő téma itt a blogon, ezerféle irányból megközelítettük meg. A gyermekbútoroktól, a kerti alkalmatosságokon át a a belső terekig sok helyen is hasznosítottuk. Illetve talán egy helyen, a fürdőszobában még nem jártunk. Most megtesszük!

raklap raklapbútor fürdőszoba

1
Tovább

Neveljünk egzotikus gyümölcsöket otthon!

Ilyenkor télen idénygyümölcsök híján az egzotikus gyümölcsök kínálata és fogyasztása bizony megnő. A boltokban bőséges a kínálat, sokféle finomság között válogathatunk. A nagyszerű vitaminforrások közül több gyümölcs magjából nevelgethetünk saját növényt is, nem is olyan bonyolult. Ha sikeres a csíráztatás, akkor olyan dekoratív, különleges szobanövényeket kapunk, amelyekre - még ha nem is fordulnak termőre minden esetben a mi éghajlatunkon- méltán büszkék lehetünk.

kertészkedés kert csíráztatás citrom avokádó ananász mangó citrom nevelése

1
Tovább

Illatos, házi levendulagyurma 

A házigyurmákat imádjuk, számos receptet mutattam már nektek itt a blogon. Találkozhattatok a klasszikus só-liszt eleggyel, porcelán hatású, szikrázóan hófehér változattal, és persze az örök érvényű, filléres, főzhető típust is bemutattam már. Ma reggel egy igazi különlegességet találtam a kifli és levendula blogon, illatos, puha, könnyen összeállítható gyurmát, amivel öröm foglalatoskodni.

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

0
Tovább

Horgolt medúza (ingyenes minta)

Na, kit tud ellenállni ezeknek a bűbájos kis horgolt medúzáknak? A minta ingyenesen elérhető (angol nyelvű), szívből ajánlom a horgolni szerető kedves olvasóimnak.

Az eredeti mintát angol nyelvű leírással, részletfotókkal  ITT találjátok. Hozzávaló gyönyörű fonalakból a Kacskaringón válogathattok. 

Hát nem imádnivalók?

Forrás: 1dogwoof

0
Tovább

Varrjunk tüneményes kisrókát!

Ezt a kis vörös ravaszdit alapszintű varrásismeretettel is könnyedén elkészíthetitek, garantáltan gyermekeink kedves pajtása lesz!

varrás plüssfigura

Amire szükség lesz:

  • filcanyag (barkácsfilc) rozsda, fehér és fekete színben
  • olló, tű, cérna, fekete hímzőfonal
  • tömőanyag
  • kis szaténmasni
  • kartonpapír, ceruza a sablonhoz

varrás plüssfigura

0
Tovább

Egyedi díszpárnák

A díszpárnákat szeretjük. Meghitt, melengető, olykor bohém, vagy akár mókás darabokról is legyen szó, egy biztos, otthonunk nélkülözhetetlen kiegészítői. Ma olyan egyedi, saját kezűleg is elkészíthető modelleket gyűjtöttem össze, amelyekkel ti feldobhatjátok otthonotok megszokott jellegét, s stílusos darabjai lehetnek a későbbiekben mindennapjaitoknak.

díszpárna varrás

0
Tovább

Kézzel varrott gyönyörű szívek

Otthonunk díszeként (ablakba, fogantyúkra függesztve) vagy bájos, egyedi ajándékként is igazi különlegességek ezek a míves szívek, egy-egy hosszú, szürke, hideg januári hétvégét érdemes hát varrogatással tölteni. S nem csupán egy szeretettel töltött kis csecsebecsével leszünk gazdagabbak, hiszen lelkünk is feltöltődik csupa jóval egy ilyen szívbéli alkotótevékenység közepette.

0
Tovább

Itt a farsang, áll bál!

A farsangi időszak az ügyes kezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érhetődik, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon. És az idő szűkét sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a tuti jelmez elkészítéséhez idő kell, az anyagok és kellékek beszererzéséről nem is szólva. Tehát időben el kell kezdenünk a felkészülést, ehhez gyűjtöttem most remek ötleteket.

farsang jelmez

0
Tovább

Okostokok saját kezűleg

Napjainkban már sokunk életének szerves részévé váltak a különféle okoskütyük (telefonok, tabletek, eBook olvasók), amelyek persze mindenhová velünk is jönnek. Miért is ne készítenénk mi magunk, saját kezűleg egyedi, személyiségünket tükröző tokot nekik?

varrás mobiltok telefontok filcanyag

0
Tovább

Elképesztően jó kartonjátékok gyerekeknek

A téli hidegben a szabadidős lehetőségeink olykor korlátozottak, így a gyerekek több időt töltenek otthonunk melegében, s ilyenkor bizony le kell kötni őket. Nekünk felnőtteknek is remek kikapcsolódást nyújtó időtöltés (akár a gyermekek bevonásával is) szimpla kartondobozokból alkotni játékokat, amelyek aztán gyermekeinknek is kedvencei lehetnek.

újrahasznosítás kartondoboz gyerekjáték kartonjáték

0
Tovább

Egy kis tavasz januárban

A január az év leghosszabb, leghidegebb, legszürkébb hónapja. Az év kezdete mindig nehéz, a véget nem érő hosszú, hideg, olykor nyomasztó januári napokban pedig még nehezebb. Lelket, szívet, érzekékeket melengő ötlet ilyenkor virághagymákat nevelni, gyönyörködni az üde, tavaszi színeikben, a legjobb pedig hazaérkezni a friss virágillatú otthonunkba.

virág virághagyma

1
Tovább

Könyvújdonság: Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán

Már előrendelhető a Cser Kiadó első idei kézműves témájú könyvújdonsága a nagy érdeklődésre tekintettel változatlan  utánnyomásban: a Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán című keménytáblás, szép kivitelű könyv.

A szövés eszközei sokfélék, varázslatos szépségű kelmék készülhetnek néhány földbeszúrt karón éppúgy, mint számítógép vezérelte gépeken. A legegyszerűbb szövőszerkezetek közé tartozik a szövőkeret, a szádfa, a nomád szövőszék, a szövőkártya és a karmantyúfa, ezek mégis lehetőséget adnak szinte valamennyi szövéstechnika kipróbálására és elsajátítására szövőszékek, és más hely- és pénzigényes eszközök nélkül. 
Olyan tárgyakat, kelméket készíthetünk velük, amelyeket büszkén viselhetünk. A kísérletező kedvű szövőket és kézműves szakkörök, tanfolyamok, táborok vezetőit arra bíztatjuk, használják ki ezeket a lehetőségeket, próbálják ki ezeket az ősi szövésmódokat, és adják tovább tanítványaiknak. 
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe!

0
Tovább

Dekorációk tortacsipkéből

A különféle méretű tortacsipkéket kreatív, kézműves megközelítésben elképesztően sokféle dologra használhatjuk. Meghívók, ajándékkísérők, üdvözlőkártyák, ültetőkártyák, lakberendezési kiegészítők, festősablonok, ajándékcsomagolások, partidekorációk, ajtódíszek páratlan alapanyaga, hogy csak néhány jól csengő példát említsek. Mutatom is a konkrét ötleteket.

csipke tortacsipke

0
Tovább

Zöldségesládák a lakberendezésben

Közel egy éve írtam egy ehhez hasonló, ládás posztot, amely bizony nagy sikernek örvendett. Azóta is gyűjtöm a hasonló ötleteket e témában, mára össze is gyűlt egy nagy csokornyi, így hát meg is osztom veletek!

lakberendezés láda zöldséges láda újrahasznosítás

0
Tovább

Személyre szabott noteszek, naptárak, naplók

Ilyenkor év elején új fejeztet, sőt kötetet nyitunk a határidőnaplók, náptárak, jegyzetfüzeteket terén. Én minden évben ugyanolyan határidőnaplót veszek, hiszen rengeteget használom, ennél a típusnál pedig már megszoktam az elrendezését, felosztását, így tökéletes társam a mindennapokban. Külsejét tekintve viszont meglehetősen puritán, sima, egyszínű. Épp ezért mindig ki szoktam kicsit dekorálni a külső borítóját, hogy minél inkább tükrözze a személyiségemet, én nagy örömmel nyissam ki napról napra.

0
Tovább

Az év 100 legjobb pillanata 2016/4

Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

0
Tovább

Az év 100 legjobb pillanata 2016/3

Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek