Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyönyörű karneváli álarcok

A mai blogbejegyzésbe szebbnél szebb velencei álarcokat gyűjtöttem össze. Egyrészt, mert jó nézegetni, másrészt, mert a motívumok és a színek játéka ötletet adhat saját készítésű maszkok elkészítéséhez is.

daa82eb49bd045c1a1b5389ff84b23a4.jpg

0
Tovább

Bloggerina 2013 verseny

Nők Lapja Café és a Cafeblog hisz a blog közösségteremtő erejében és különös figyelmet fordít a nőkre, hiszen más szemmel látják a világot. A nők szavának, legyen az kimondott vagy leírt gondolat, ereje van. Ennek jegyében blogversenyt hirdettek: keresik az ország legjobb női bloggerét! 

543.png

 Erre a nagyszabású megmérettetésre némi barátnői unszolás után (puszi Évi!) én is beneveztem, azaz beneveztem a blogot. És ahhoz, hogy jó helyezést érjek el, csupán a ti bizalmatokra és szavazatotokra van szükségem! Ezért kérlek titeket, tiszteljetek meg a szavazatotokkal, és mutassuk meg a világnak, hogy milyen sokan vagyunk mi kézügyesek!

Kedves alkotni szerető olvasóim, csupán egyetlen szavazatot kérek! Cserébe én továbbra is szállítom nektek a színes ötleteket, a kreatív praktikákat és az otthonszépítő tippeket! Sőt, egy kis meglepetéssel is készülök, de pszt! Erről még nem mondhatok többet!

Szavazni nagyon egyszerűen lehet. Nem kell semmilyen hozzá külön regisztráció, csak facebook tagság szükséges, és egyetlen gombnyomás

A szavazáshoz KATTINTSATOK IDE, majd egyszerűen csak a szavazok gombra!

Hálásan köszönök minden szavazatot!

0
Tovább

Mintagyűjtemény csomózáshoz, fonáshoz

A két nappal ezelőtti kelta csomós blogbejegyzésem nagy sikert aratott körötökben, így ezen felbuzdulva gyűjtöttem még néhány hasznos mintát.

1. Barátság karkötő

DIY-Chevron-friendship-bracelet.jpg

0
Tovább

Programajánló: PandArte workshop

Hideg van... jó lenne bekuckózni valahova egy kedves kis társasággal, közben pedig még alkotni is valami hasznosat, melengetőt. Méghozzá közösen! Hogy miket? Mindent, ami felmelegít minket ebben a cudar időben.
flyer_caffe_torino_thumb4.jpg
Lesznek pulcsik, sálak, kesztyűk, sapkák...persze ezeket nem nektek kell megkötni! Csak hozzátok el magatokkal, hogy feltuningoljátok, átvariáljátok, és újjá varázsoljátok a régieket. Egy kicsit készülünk a Valentin napra is, és azt is megmutatjuk, hogyan lehet kötött karkötőket készíteni.
 
 
775002_433029096769558_553510490_o_t.jpg
il_570xN.395265004_kwu8_thumb[5].jpg
57608_454767_1000x700_thumb.jpg
Tematikák:
  • Pulcsik újjá varázsolása
  • Gallér nyakláncok
  • Kötött karkötők
  • Kesztyűtuning
  • Romantikus mécsestartók Valentin napra
Részletes információkat a foglalkozásokról PandArte felhívásában olvashattok!
0
Tovább

Üvegművészet az építészetben – több, mint ólomüveg ablakok (X)

Az építészetben már több ezer éve is használtak különböző átlátszó anyagokat az ablaknyílások elfedéséhez. Az ókori Rómában a kő- vagy márványlapok apró nyílásait átlátszó alabástrom és csillámpala lapocskákkal fedték, de használtak kicsi üvegdarabokat is. Nagy Károly idején hatalmas fejlődésnek indultak a művészetek. A kor ízlésének megfelelt minden fénylő, csillogó anyag, és köztük egyre nagyobb szerepet kapott a színes üveg.

evszakok_rb_500x400.jpg

0
Tovább

Színátmenetes karkötő kelta motívummal

A csomózással/fonással készült ékszerekre mindig is nagy csodálattal néztem, tekintve, hogy kicsit sem értek az elkészítésükhöz. Nagyjából olyan nekem, mint az origami. Magas. Viszont ez a kelta csomó nem tudott kifogni rajtam, elsőre sikerült megértenem, és nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. Nézzétek csak az alábbi képsort, minden kiderül.

446a1.jpg

0
Tovább

Életre kelt origami figurák

Péntekre egy könnyed, vidám képsort hoztam, amely remélem, mosolyt csal a ti arcotokra is. Nekem a békás a kedvencem, és nektek?

orig.jpg

0
Tovább

Barangolás kavicsországban

Rendszeresen visszatérő téma a blogon a kavicsfestés. Ti is nagyon szeretitek, én is, és mindig akad egy-két új ötlet, ami egyszerűen megosztásért kiállt. Ma is gyönyörű munkákra bukkantam, remélem, inspirációul szolgál majd nektek is a következő kavicsos munkáitokhoz.

124111.jpg

0
Tovább

Csináljunk jelmezt!

Már ti is töritek a fejeteket a gyerkőc idei farsangi jelmezén? Nem akartok drága/kommersz bolti maskarát vásárolni? A kölcsönőzi jelmezek is unalmasak? Itt az ideje, hogy egy igazán egyedi és ötletes jelmezt dobjatok össze. 13+1 szuper ötlettel járulnék ma hozzá a készülődéshez!

1. Dinoszaurusz kartondobozból

A kartondoboz az egyik legolcsóbb alapanyag, és a rengeteg lehetőséget rejt. Szinte bármit létrehozhattok belőle, nem csak dinót, és egy kis festékkel (pl. tempera, akril) tökéletes lesz a végeredmény.

anthro_1.png

0
Tovább

Csináld magad: álmaid szemmaszkja

Ezt az álomszép szemmaszkot hiszitek vagy sem, de egyszerű elkészíteni, és szerintem, simán felveszi a versenyt az üzletekben sokszor horror áron kapható társaival. Elkészíthetitek magatoknak, vagy a gyerkőcnek is a farsangi bulira. Saját elképzeléseitek alapján át is alakíthatjátok, ha már az alapelvet ismeritek. Nézzük meg, hogyan készül!

75646468713235986_aT3JYHDr_c.jpg

0
Tovább

Különleges ágyvégek saját kezűleg

Egy jól kiválasztott ágyvég szinte berendezi a hálószobát, persze amellett, hogy nagyban hozzájárul a pihentető alváshoz is. Hiszen harmonikus környezetben sokkal könnyebb lazítani, feltöltődni. Ehhez pedig nem is kell mélyen a zsebetekbe nyúlni, mert rengeteg minden áll a rendelkezésetekre, sok olyan alapanyag is, amelyre talán nem is gondoltatok. Mutatom is, mi mindenre gondolok!

Final ERM 4 243[3]_thumb.jpg

0
Tovább

12 ötlet faszeletek felhasználására

Emlékszem, gyerekkoromban a szomszéd Lajos bácsi hétvégi házának falát rengeteg faszeletre saját kezűleg applikált mindenféle trófea (főleg halász- és vadászzsákmány) díszítette. Persze ezek mellől nem hiányozhattak a faszeletekbe vésett különféle életbölcsességek sem. Ilyesmiket nem, de 12 másik ötletet mutatnék ma nektek. Mert ezek a faszeletek nagyon klassz, természetes alapanyagok, és jól felhasználhatók lakásdekorációs célokra.

1. Padló

379349_391279340914584_1805842533_n.jpg

0
Tovább

Kreatív ékszertartók

Ti is sokszor vagytok tanácstalanok az ékszereitek tárolásával kapcsolatban? Nekem bizony sokszor probléma a nem éppen csekély mennyiségű nyakláncaim és csecsebecséim tárolása. Mert összegubancolódnak, mert áttekinthetetlen a rendszer, vagy mert nem találom meg a kupac alatt stb. Ma erre kerestem otthon, saját kezűleg kivitelezhető megoldásokat!

Először nézzük meg, mire lehet jó egy kiszuperált fiók. A rusztikus stílus kedvelői előnyben!

jewelrystorage-05.jpg

0
Tovább

Csináld magad - lámpabura csipkéből

Egyik olvasóm, Zsuzsanna érdeklődött, hogy hogyan készülnek ezek a nagyméretű, látványos csipkeburák. A technika nem különösebben bonyolult, inkább csak türelem kérdése. Lássuk!

doilyLamp_DIY_MDP másolata.jpg

0
Tovább

Csináld magad ékszertartó PET-palackból

Sokféle ötletet mutattam már csináld magad ékszertartók készítéséhez, de PET-palackból készíthető még nem volt. Apróbb müttyök (gyűrűk, kitűzők, vékony láncok) pompásan elférnek majd rajta. És még újrahasznosítás is, juhéééé!

IMG_0665.jpg

0
Tovább

Falra festett családfák

A családfa kutatása önmagában is szórakoztató időtöltés, hiszen különleges élmény visszapillantani azokba a régmúlt időkbe, amelyekben mi még nem éltünk, és így felmenőink történetét kicsit máris magunkénak érezhetjük. A kisebb és nagyobb családfákat és így a családi fotókat is megeleveníthetjük, ha nem csupán családfaként emlegetjük, hanem a valóságban is eképpen ábrázoljuk. Erre a legjobb ötlet, ha egyszerűen felfestjük egy üresen álló falra. Egy-egy ilyen falfestés önálló bútordarabként is megállja a helyét. Ehhez gyűjtöttem ma jobbnál jobb ötleteket.

528713_357722327603619_1703058828_n.jpg

0
Tovább

Hangulatos kuckók a lakásban - ahová jó bekucorodni

A facebook rajongói oldalon már sok-sok ilyen képet közzétettem, és mivel ti is lelkesedtetek értük, adta magát az ötlet, hogy egy nagyobb gyűjteménybe rendezzem a témához kapcsolódó fotókat. Ebben az inspiráló gyűjteményben szerintem, már gyönyörködni is pihentető, de ha van rá lehetőségetek, ti is kialakíthattok az otthonotokban egy kis olvasósósarkot, egy saját kuckót, ahová olykor jól esik elvonulni, feltöltődni. Ha pedig erre nincs lehetőségetek (ahogy nekem sem), akkor is ajánlom figyelmetekbe a következő képsort, mert sok szívmelengető, pihentető fotót tartogatok.

560684_448259995216518_1609672536_n.jpg

0
Tovább

Tél - ezért szeretlek!

Január első hetei... Az év talán leggyötrelmesebb időszaka. Ilyenkor már nem várjuk annyira a hóesést, a munkában sem jönnek úgy az ötletek (vagy semennyire sem), minden sivárabbnak látszik, mint pár nappal azelőtt, és úgy tűnik, sosem akar véget érni ez a hónap. Szürke lepel borul a hétköznapokra, az enyhébb napokon is didergünk, utáljuk a rövid nappalokat és a véget nem érő éjszakákat, és valahogy minden csak döcög és lelassul. Én a tél szülötte vagyok, és alapvetően szeretem is ezt az évszakot minden nyűgjével együtt, de így a karácsonyi időszak után engem is mindig ilyen érzések kerítenek hatalmukba. A legjobb ellenszer ez ellen, ha picit megpróbáljuk más szemszögből nézni a dolgokat, és igyekszünk észrevenni ennek az időszaknak a szépségeit. Mert akad bőven, és ha szánunk időt megcsodálni a tél varázslatos világát, és értékeljük azt, amit ilyenkor nyújthat nekünk, minden könnyebben megy majd. Engem ezek az apróságok lendítenek át a mélyponton, és mindjárt jobban megy a munka, ismét öröm az alkotás, és újra süt a nap.

1. Gyönyörködöm azokban a helyekben, ahová életemben el szeretnék jutni. És megnézem, hogy télen is olyan szépek-e. Egyébként igen.

141300507028793962_3eKSKUwJ_c.jpg

0
Tovább

Best of 2012/2 – a ti kedvenceitek

Az első best of válogatásomban az én személyes kedvenceimet mutattam meg, most pedig azok a blogbejegyzések következnek, amelyeket ti olvastatok a legszívesebben!

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek