Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyomtatható húsvéti dobozka - ingyenesen letölthető

 Böngészés közben találtam ezt az ingyenesen letölthető dobozkát (nem csak nyomtatásra, később sablonnak is szuper), és úgy megörültem neki, mert mostanában nagyon ritkán bukkanok valami használhatóra ilyen témában.

Hát, nem édes?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dobozt innen, Melissa Esplin oldaláról tudjátok letölteni.

Hogyha sablonként használjátok, nézzétek meg az itt található meseszép papírokat, ezekből is kivághatjátok a dobozt, csodás lesz a végeredmény.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

0
Tovább

Rizslámpa tuning

Egy hétköznapi rizslámpa, egy nagy adag muffin papír és egy pici türelem.

A képen láthatjátok az eredményt. Bámulatos, nem? Szeretnéd elkészíteni? Olvass tovább!

0
Tovább

Üvegek újrahasznosítva

Sokszor már csakazértse viszem el a szebb formájú befőttes- és egyéb üvegeimet még a szelektív hulladékgyűjtőbe sem, egyszerűen sajnálom eldobni. Az üveg, mégiscsak üveg, még ha gyártósorról is került hozzám, azért mégsem konzervdoboz. Fénykorukban aranyló olívaolaj, zamatos méz, vagy éppen ízletes savanyúság volt bennük, csoda hogy már a konyhában a szívemhez nőttek? Más helyet foglalnak el a ranglistámon. Kellenek. Majd egyszer valamire. De mire is?

Pompázatos kerti vázákhoz:

via

0
Tovább

Cipzáros fülhallgató

 Megszokhattátok már, hogy a cipzárat én nem rendeltetésszerűen használom. Íme egy szuper villámötlet, mit kezdjetek vele, ha éppen nem kabátba varrjátok bele.

 

Gyárthattok belőle fülhallgatóhoz tokot (burkot? minek nevezzem?), így kevésbé sérül, elviekben nem is fog gubancolódni és véleményem szerint rendkívül egyedi kis holmi. Imádom. Ez itt a képen ráadásul lila. Végképp imádom.

Kipróbáljátok?

Forrás: huaban

Bogozáshoz is ajánlott, jó is, ide is passzol és különben is rég volt zene:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Hagyományos tojásfestési technikák: berzselés

A mai bejegyzésben a hagyományos tojásfestési technikák világába kalauzollak el titeket, egészen pontosan a berzselést, azaz levélrátétes díszítést mutatom meg lépésről lépésre.

berzselés húsvét tojás tojásfestés

0
Tovább

Programajánló: Szappan- és kozmetikumkészítés természetes alapanyagokból

Böngészés közben egy olyan különleges oldalra bukkantam, ahol többek között natúrszappanok és -kozmetikumok készítését, keverését tanulhatjátok meg. Aki ismer, már jól tudja, hogy az újrahasznosítás és a környezetvédelem szívügyem, ezért is ajánlom nektek ezeket a foglalkozásokat. Az eredmények roppant csábítók, nézzétek csak a képet:

0
Tovább

Varázslatos üvegek

 Ez egyszerűen zseniális, nem találok szavakat. Megláttam, és csak ennyit tudtam mondani, énisénisénis... szeretnék ilyet. Vasárnap délután van, szóval ma már nem veszek világító festéket hozzá, de legalább tudom, hogy a sok éve gyűjtögetett befőttes üvegek egy részét mire fogom használni.

 

Tehát, szeretnétek ti is varázsolni?

Néhány dologra lesz szükség csupán:

 

 

Az egész művelet valójában nem bonyolult, sőt! A kitisztított, szárazra törölt üveg belsejét pöttyözzétek ki minél sűrűbben. A festéket, vagy a világító adalékot előtte alaposan keverjétek fel! Ennyi. Száradás után töltsétek fel fénnyel, azaz állítsátok egy lámpa alá, vagy tegyétek ki a napra. És utána...wáóóóóóó!

 

Az ötletet Panka oldalán találtam, érdemes elolvasni az ő leírását is, nála még több részletet és fotót találtok. Meg sok más szépséget és kreatívságot is.

Én még annyit tennék hozzá, hogy teraszra hangulatvilágítás vagy kocsibeálló mentén szegély is lehet belőle, de persze a gyerekeknek ebbe zárhatjuk a tündérfényt is. 

A sötétben világító adalékanyag használatáról:

38192000.jpgFelvihető önmagában vagy világos akrilfestékkel, festéksűrítővel vagy lakkal 1 : 1 arányban összekeverve.

A legjobb hatást úgy érjük el, ha magában visszük fel, világos felületre. Ilyenkor minél vastagabban, akár több rétegben vigyük fel, hogy elérjük a kívánt hatást.

Üres flakonba töltve könnyen pöttyözhetünk a sűrű masszával vagy húzhatunk vele csíkokat stb. Ecsettel is felvihető. Az eszközök vízzel tisztíthatók. 
Származási hely: USA 

Az ötlet forrása: PANKAWITHLOVE

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Húsvéti tojásbukszusok

Rajongok a formára nyírt dísznövényekért, ilyenkor tavasszal gyakran eljátszom a gondolattal, hogy egyszer talán én is elkezdtek nevelni és metszeni egy puszpángbokrot. Ez eddig persze megmaradt a gondolat szintjén, de nem kizárt, hogy egyszer elég türelmem lesz hozzá. Viszont a kertművelés ezen ágát ügyesen átültethetjük a húsvéti dekorációk készítésének világába is.

0
Tovább

Húsvéti tojásfüzér

Cérnatekerős megoldás áttört, muris tojások készítéséhez. Ha szerettek kutyulni (kutyulni jó!), próbáljátok ki, én pár éve készítettem hasonlót (csak azok karácsonyi gömbök voltak) egy csajos, kidumálós, dekorálós hétvégén, és remek kikapcsolódás volt.

0
Tovább

Lélegzetelállító ötletek PET-palack újrahasznosítására

Naponta gyűlik otthon, tapossuk, gyűjtjük, visszük a hulladékszigetre, ismerős ugye? Azért néhány darabot az otthoni újrahasznosítás jegyében is megtarthatunk, nézzük, mire megyünk vele saját kezűleg!

0
Tovább

Húsvéti tojáskoszorúk

Nézegetős, ihletadó bejegyzés sok szép tojáskoszorúval a húsvéti készülődéshez. Bevallom, én még sosem álltam neki, de egyre nagyobb kedved érzek hozzá...

...főleg, mert imádom ezt a penészzöld árnyalatot. Nem tudok betelni vele. Ezzel a bronzos barnás szalaggal felülmúlhatatlan párosítás.

Forrás: Etsy

0
Tovább

Nőnapi igen/nem: ajándékötletek klasszikus stílusban

Manapság talán ódivatú ötlet a virágok szimbolikájáról írni, hiszen ma már a virágkötészetet és a virágváráslást sem kötik olyan szigorú szabályok, mint néhány évtizede. Azt sem tudom, hogy hány úriember olvashatja a blogot, de talán így a nőnapi roham előtt hasznos lehet néhány klasszikus elvet feleleveníteni. Fiúk, urak, láttassátok meg a szándékot is az ajándék mögött!

summer-rose-bouquet_lg.jpg

0
Tovább

Pinterest, az új őrület! Te már használod?

A Facebookon már ti is egyre többször találkozhattok a Pinterest nevével, de vajon tudjátok-e, mire jó és mennyi előnye van?

0
Tovább

Programajánló: Kézműves és kreatív vásár a Pecsában

 Ezen a hétvégén rendezik a Pecsában a szokásos tavaszi kézműves és kreatív vásárt. 

Időpont: 2012. március 3-4. (10-18 óráig)

Egy ízelítő a programokból:

  • Közel száz kézműves részvételével (a hagyományos népművészet és a modern kézműves technika képviselői egyaránt)
  • bemutatók, foglalkozások egész nap
  • a rendezvény alatt ingyenes játszóház
  • Novák-Sárai Orsi üvegfestő kiállítása

394060_176702972434670_168891366549164_251916_1718000282_n.jpg

0
Tovább

Nyereményjáték - sorsolás

Szép jó reggelt mindenkinek a tavasz első (és igen csodálatos) napján. Örömmel jelentem, hogy megejtettem a sorsolást, nézzük is a száraz tényeket.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek