Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ceruzatartó és üzenőfal dekorgumiból

Egy-egy saját kezűleg elkészített kiegészítő is lökést adhat az új tanévhez, néhány praktikus és ötletes kellékkel pedig feldobhatjuk az íróasztalt és környékét, fokozva a tanulási kedvet.

0
Tovább

Tolltartó cipzárból

Még mindig rá vagyok kattanva a cipzáros cuccokra, és most a nagy iskolakezdéses hajrában még aktuális is lehet ez az irtó helyes tolltartó. Nagyrészt cipzár az egész, némi anyaggal (vagy szélesebb szalaggal) toldva.

0
Tovább

Mesterségek Ünnepe 2011

Az idén 25. alkalommal gyűltek össze a várban a különféle mesterségek képviselői. Nekem azért áll különösen közel a szívemhez ez az augusztus végi néhány nap, mert a mesterek nemcsak a portékájukat kínálják, hanem be is mutatják, hogyan készülnek azok. A standok között sétálva, a különféle árukat nézegetve elleshetjük, hogyan készül a csipketerítő, a faragott fatányér, az agyagkorsó, a szőtt és nemezelt szőnyegek, a gyékénytárgyak vagy a népi ékszerek stb. Közben egy csomó hagyományőrző csemegét is meg lehet kóstolni pl. dödöllét, puliszkát, tócsnit, és válogathatunk tradicionális magyar élelmiszerek közül is (ízletes lekvárok, illatozó sonkák, isteni sajtok, hogy csak párat említsek).

0
Tovább

Kreatív ötletek tanévkezdésre

Hamarosan itt a tanévkezdés.

Gyermekeinknek sokféle ragasztóra lehet szükségük az iskolában, de vajon melyiket válasszuk, mi mire alkalmas, melyik ragasztó biztonságos gyermekeink számára?

Ebben segít most a Pritt!

A Pritt 1969-ban hozta forgalomba első ragasztóstiftjét. Az azóta eltelt évtizedekben számos izgalmas, új terméket kínál a család minden tagjának, amelyekkel a ragasztás tiszta és kényelmes - legyen szó iskoláról, munkahelyről vagy éppen kreatív szabadidőről! Ezek közül mutatunk be most hármat olvasóinknak!

0
Tovább

Programajánló: Mesterségek Ünnepe

A Mesterségek Ünnepe, a népművészek hagyományos találkozója immáron huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre. A Budai Vár történelmi környezetében négy napon keresztül kézműves mesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatába. A mesterség-bemutatók mellett a kézművesek népművészeti kirakodóvásáron kínálják portékáikat. A színpadokon hagyományőrző magyar és külföldi táncosok és zenekarok lépnek fel, valamint lesz viselet-bemutató is. Egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja a közönséget. Idén a Mesterségek Ünnepe a 20 éves Borfesztivállal ünnepli együtt születésnapját és ennek apropójából számos program fog kapcsolódni a borkultúra népszerűsítéséhez is.
A 2011-es program díszvendégei a Balti Államok lesznek, Észtország, Litvánia, és Lettország kézművesei mutatják meg mesterségeik titkait. 

Emellett mi is ott leszünk, azaz én pont nem, de a Cser Kiadós lányok igen, és rengeteg programmal készülnek: könyvbemutatók, dedikálások, kvízjátékok, nyereménysorsolások, remélem, nem hagytam ki semmit!


 

További részletek: Mesterségek Ünnepe 2011.

 

0
Tovább

Ismét sorsoltam...

Örömmel jelentem, hogy kisorsoltam a gyűrűs játék nyerteseit!

Mivel szinte mindenki a véletlen sorsolóra szavazott, így őt kellett volna megvesztegetni, annak aki biztosra akart menni. A viccet félretéve, a Random.org-on sorsoltam, elsőként a türkiz színű gyűrű nyertesét választotta ki a rendszer.

0
Tovább

Ékszerek pillangógyöngyből

Amikor először kaptam ilyen fura formájú gyöngyöket, nem igazán tudtam velük mit kezdeni. Semmi sem állt össze belőlük, de aztán rájöttem, hogy megint én bonyolítom túl. Hiszen egyszerűen egymás után sorba fűzve olyan csodaszépek, hogy nem kell különleges fűzésfajtákban gondolkodni.

0
Tovább

DIY Hermès táska

A Hermès gondolt egy merészet, és ingyenesen letölthető táskasablonokkal kényeztette el a szemfüles és kreatív olvasóit. Hiszen ki ne vágyna egy saját darabra, pláne ha önmagunknak tervezhetjük meg a dizájnt?

DIY paper Hermes Kelly bag

0
Tovább

Játék: Pezsgőszín és türkiz gyűrűk Swarovski©-gyöngyből

Tudom, hogy már nagyon várjátok a játékot, régóta ígérgettem, szégyellem is magam, úgyhogy vágjunk is bele. Cserébe viszont, ha már ennyit késtem, megduplázom a tétet, így rögtön két nyereményért lehet játszani. Két, Swarovski©-gyöngyökből készített gyűrűért.

0
Tovább

Goldenblog 2011

Elindult a Goldenblog 2011, amely a hazai blogok legnagyobb megmérettetése. Szavazni augusztus 8-21. között lehet összesen kilenc kategóriában. Amennyiben tetszik a blogom és úgy érzed, megérdemli a szavazatodat, kérlek szavazz rám. A blogot az Életmód kategóriába sorolták, ott kell keresned.

Hogy picit megkönnyítsem a szavazást, a jobb oldali sávba építettem egy szavazógombot, és most ide is beillesztettem.                               

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenki szavazatát nagyon köszönöm, de már azzal is megtiszteltek, hogy olvastok!

A szavazáshoz Facebook tagság kell!

 

0
Tovább

Diszkógömb váza

 Egy igazán egyszerű ötlet, amely nagyjából két perc alatt kivitelezhető, és megdöbbentően látványos! Egy gömbölyded vázába tölcsér segítségével önts egy jó nagy adag flittert és töltsd tele vízzel. A flitterek egy része lebegni kezd, a többi pedig a váza alján marad.

Attól függően, hogy milyen virágot teszel bele, a hatás lehet csillogóan látványos...


 

 

... vagy visszafogott, finom és elegáns!

 

Forrás: Sania Pell

 

0
Tovább

Heti kedvenc: Hangulatos gyertyák kagylóhéjból és csigaházból

A héten találtam urban:eve oldalán néhány roppant egyszerű ötletet arra, hogy mire használhatjuk a tengerpartról hazahozott kagylóhéjakat és csigaházakat. De persze hazai édesvizeinkben is bukkanhatunk kincsekre, készítsetek belőle ti is hangulatos gyertyákat, gyönyörűen fog mutatni a teraszon vagy erkélyen!

via

0
Tovább

Miben szolgálj fel stílusosan mákteát?

Manapság nem lehet olyan kimagaslót, maradandót alkotni, mely nagyobbat szólna annál, mint mikor az adott művész eltávozik az élők sorából, lehetőleg minél botrányosabb körülmények között. Ilyenkor egy-két hétig nagyobb figyelmet kap, mint életében bármikor. Remekül példázza ezt a lentebb látható műalkotás, mely -bár még a művésznő halála előtt készülhetett- most fog fogyni igazán.


0
Tovább

Művészetek Völgye: esőnapok

Ahogy a címből is kiderül, az eső uralta a néhány napos völgylétemet. És alaposan keresztül is húzta a számításaimat. Sok programon szerettem volna részt venni, napfürdőzés és kellemes borozgatás kíséretében, nos, helyette áztunk, fáztunk, vagy éppen menekültünk a zivatar elől.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek