Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dekorációs tippek karácsonyi terítékekhez

A karácsonyi ünnepkör egyik nagyon fontos eleme maga az ünnepi menü (megtervezése, hogy az elkészítéséről már ne is beszéljünk) és ezzel együtt a hozzá tartozó teríték és asztaldekoráció megkomponálása. A mai posztommal egy kis inspiráló segítséget szeretnék nyújtani, legyen szó puritán vagy éppen egészen elegáns asztalról.

karácsony teríték

1
Tovább

Világító csillag kartondobozból

Az ünnepket táján a szokásosnál több kartondoboz is felhalmozódhat a háztartásunkban. Persze kacatos dobozokra is mindig szükség van, de én most is kerülgetek itthon két nagyobb dobozt (hiába, érkeznek a megrendelt karácsonyi ajándékok, na)... Sokféle kreatív tevékenységhez is felhasználhatjuk a kartondobozokat, de ilyenkor karácsony táján miért is ne valami ünnepi dolog készüljön?

karácsony csillag világító csillag

0
Tovább

Bájos papírfenyők sablonnal

A saját kezünk által létrehozott dolgoknak mindig van egy sajátos bája, ezért is szeretek annyira ilyesmivel foglalkozni. A papír egy nagyon általánosnak mondható alapanyag, azonban valódi csodákat alkothatunk belőle. Ezekkel a mesés 3D-s fenyőfákkal különleges ünnepi hangulatot teremthetünk otthonunkban.

karácsony papírdísz papírfenyő ablakdísz

karácsony papírdísz papírfenyő ablakdísz

3
Tovább

Hópehelyfüzér papírból

Nagyon szeretem a papíros ötleteket, főleg így az ünnepek táján. Annyi különleges dolgot készíthetünk ebből az egyszerű alapanyagból, nekem pedig sok-sok szép emléket is visszaidéz a papíros tevékenység. Gyermekkoromban újságpapírból, illetve a szaloncukros papírokból hajtogattunk mindenféle szépségeket a nagymamámnál. S bár tényleg csak tévéújságból alkottunk, mégis minden évben imádtuk előszedni a dobozból a megsárgult papírcsillagokat és díszeket... Ma már sokkal több lehetőségünk van alapanyagok terén is kiteljesedni, de egyszerű fénymásolópapírból is fantasztikus dolgokat készíthetünk.

karácsony hópehely füzér papírfüzér hópehelyfüzér

0
Tovább

Szívhez szóló karácsonyi ajándékötletek

Az ajándékozás sok esetben komoly fejtörést okoz, különösen, ha a nagyszülőkről van szó. Nálunk évről évre ez a legnagyobb dilemma. Naná, hogy szeretnénk valami ötletessel, egyedivel, szívhez szólóval előrukkolni, de ez nem mindig könnyű feladat. Az elmúlt napokban pont ezért sokat keresgéltem a megfelelő dédi-ajándékot, mikor is rátaláltam a Képáruház.hu-ra.

karácsony keparuhaz.hu karácsonyi ajándékötletek

0
Tovább

Csináld magad: palást karácsonyfatalphoz

A gyönyörűen fedíszített karácsonyfa ünnepi fényét tovább emeli egy elegáns palást. Azon túl, hogy szemet gyönyörködtető látvány, jó szolgálatot tesz az idővel potyogó tűlevelek összegyűjtésénél.

karácsony DIY csináld magad palást varrás karácsonyfa palást

1
Tovább

Ünnepi ablakdíszek

Az ablakok dekorálásával elképesztően hatásos ünnepi pompát varázsolhatunk az otthonunkba, hiszen egy-egy látványos ablakdísz tökéletessé teszi a karácsonyi hangulatot. Ablakdíszt sokféle alapanyagból, sokféleképpen készíthetünk, nézzük csak!

karácsony ablakdísz

0
Tovább

Mikulásváró ötletek

Már csak néhány nap, és kopogtat a nagyszakállú! Néhány igazán mókás ötletet hoztam erre az alkalomra!

karácsony mikulás télapó

0
Tovább

A legtündéribb karácsonyi manók

Én első pillantásra beleszerettem ezekbe a tüneményes kis manócskákba. Nézzük is gyorsan, hogyan készíthetjük el!

karácsony karácsonyi manó

0
Tovább

Hangulatos mécsestartók az ünnep fényeihez

Az ünnep hangulatos fényeit csodálhatjuk saját készítésű, egyedi mécsestartóinkon át, erre mutatok ma szebbnél szebb ötleteket nektek!

karácsony mécsestartó

0
Tovább

Fűszeres karácsonyi fahéjdíszek

Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde narancs-, fűszeres fahéj- és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. Narancsos és tobozos dekorációkat már mutattam nektek az elmúlt posztjaimban, most végre a fahéjon a sor!

dekoráció karácsony fahéj narancs

0
Tovább

Illatozó díszek narancshéjból

Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde narancs-, fűszeres fahéj és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. Mindháromhoz hozok nektek ötleteket, az előző posztomban a tobozok kerülnek terítékre, most a narancshéjon a sor.

karácsony narancshéj narancshéj dekoráció

0
Tovább

Karácsonyi tobozdíszek

A toboz az egyik legelterjedtebb természetes dekorációs anyag, sokszor gondolunk rá ünnepi szimbólumként. Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde naracs-, fűszeres fahéj és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. Mindháromhoz hozok nektek ötleteket, a mai napon a tobozok kerülnek terítékre.

karácsony

0
Tovább

Minifák karácsonyra

Én már tavaly is teljesen odavoltam a különféle kisebb minifákrért, amelyeket ablakdíszként, asztaldíszként vagy éppen bármilyen lakásdekorációs elemként használhatunk.

karácsony karácsonyi dísz karácsonyfa

0
Tovább

16 csodás, kreatív adventi naptár 

Idén november 27-én gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, s ez a dátum bizony már nem is olyan távoli, főleg ha a kreatív készülődés jegyében telik. Sok tennivalónk van még, hogy az ünnepi pillanatokra minden készen álljon. Ez különösen igaz a saját készítésű adventi kalendáriumokra, hiszen ez esetben nem csupán 24 aprócska ajándékról kell gondoskodnunk, hanem az azokat rejtő kreatívan megkomponált tárgyunkról is.

karácsony advent adventi naptár

Az a megtiszteltetés ért ismét, hogy meghívtak vendégbloggernek a Decolady blog felületére, amelyre nagyon büszke vagyok. Az idei adventi naptáras gyűjteményemet, tippjeimet és ötleteimet tehát a Decolady blog felületén nézhetitek meg, IDE kattintva tartsatok velünk ezúttal is. 

0
Tovább

Csináld magad: grincsfa avagy manósipka

Grincsfa, manósipka vagy manófa bárhogyan is nevezzük, az ünnepi időszak egyik legbohókásabb, kurkorodó végű dekorációjáról van szó. Ezt az örökzöldekből álló stilizált karácsonyfát akár mi magunk elkészíthetjük otthon, mutatom is, hogyan!

karácsony grincsfa manófa DIY

1
Tovább

Adventi koszorúk - második felvonás

Idén már bemutattam nektek az éves adventi koszorús gyűjteményemet, de azóta is jobbnál jobb ötletekbe botlok böngészés közben. Mivel láthatóan a legnépszerűbb adventi témakörről van szó, készítettem nektek egy második válogatást is. Tartsatok, inspirálódjatok velem ma is!

advent adventi koszorú karácsony tél DIY csináld magad

0
Tovább

Ünnepváró díszek parafa dugóból

A múlt héten elkezdtük a karácsonyi, ünnepi ötletelést, mutattam nektek adventi koszorúkat, ajtódíszeket, üvegbe zárt dekorációkat. A mai napra igazi különlegességeket hoztam, méghozzá parafa dugóból megvalósítható ötleteket. Nem is hinnétek, mennyi látványos és egyedi dísztárgy készíthető ebből a hétköznapi alapanyagból, figyeljetek csak:

karácsony dísz karácsonyi dísz parafa dugó

0
Tovább

Különleges karácsonyi dekorációk befőttesüvegből

Az elmúlt két napban végigvettük az ünnepi időszak nyitótémáit, az adventi koszorúkat és az ajtódíszeket. Folytatván a sort, az egyik legegyszerűbb, végeredményében viszont káprázatosan látványos alapanyagra fókuszálok: a befőttesüvegre. Ez a minden háztartásban megtalálható alapanyag rendkívül sokoldalúan felhasználható, festhető, díszíthető, vázaként, tárolóként, mécsestartóként is igazán mutatós.

karácsony befőttesüveg mécsestartó dekoráció

0
Tovább

Adventi koszorúk saját kezűleg

Idén is elérkeztünk az év legizgalmasabb, alkotótevékenységben talán a legtermékenyebb, várakozással és csillogással teli időszakához. Mától az ünnepi készülődésé a főszerep, én szállítom nektek az inspiráló ötleteket a karácsonyi ünnepkör minden témájában, nektek pedig nincs más dolgotok, mint felhasználni őket. Én minden évben az ajtódísz és az adventi koszorú elkészítésével kezdem a dekorálást, úgyhogy itt az online felületen is ezt a gyakorlatot követjük most. Tegnap megnéztük az ajtódíszeket, ma az adventi koszorúkon a sor.

advent adventi koszorú karácsony koszorúkészítés

0
Tovább

Ünnepi ajtódíszek gyűjteménye

Idén is elérkeztünk az év legizgalmasabb, alkotótevékenységben talán a legtermékenyebb, várakozással és csillogással teli időszakához. Mától az ünnepi készülődésé a főszerep, én szállítom nektek az inspiráló ötleteket a karácsonyi ünnepkör minden témájában, nektek pedig nincs más dolgotok, mint felhasználni őket. Én minden évben az ajtódísz és az adventi koszorú elkészítésével kezdem a dekorálást, úgyhogy itt az online felületen is ezt a gyakorlatot követjük most.

karácsony ajtódísz koszorú tél koszorúkészítés ünnep advent

1
Tovább

Hóember fonalból

Az igazi havazás megérkezéséig remek móka egy ilyen vidám hóemberfigura elkészítése. Akár be is vihetjük a lakásba, de az ajtó mellett, teraszon is tökéletesen mutat.

karácsony hóember

A technikát már korábbról ismerhetitek, a lufis, ragasztós, körbetekerős megoldásról van most is szó. Ragasztóként a decoupage ragasztó tökéletes lesz, a többi hozzávaló pedig egyértelmű (fonal, lufi, ragasztószalag, ragipisztoly, faág, kartonpapír, textilanyag-maradék).

karácsony hóember

Az alábbi videón lépésről lépésre végigkövethetitek az elkészítés menetét:

Forrás: muy ingernioso

0
Tovább

Mesebeli csipkefák

Ma szeretném nektek megmutatni az egyik legbájosabb asztaldíszt (ami szuperül mutat ablakpárkányon is), amivel mostanában találkoztam. Filléres büdzséből megvalósítható, és tényleg mesebeli hangulatot áraszt!

papírdísz

0
Tovább

Karácsonyi girland és angyalka muffinpapírból

Muffinpapírból már készítettünk hópelyheket, de még sok más dologra is használhatjuk dekorációk terén. Ez a kis apróság párszáz forintos kiadás csupán, sokféle színben és mintával beszezerhető, és a sütésen kívül bizony kreatív ötletekhez is nagyon jól használható!

karácsony papírdísz girland muffinpapír

0
Tovább

Ablakdíszek karácsonyra

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Egy-egy látványos ablakdísz tökéletessé teheti otthonunk ünnepi dekorációját, pláne, ha a gyermekeink is segíthetnek az elkészítésében.

pritt karácsony ablakdísz papírdísz

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek