Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leheletfinom elegancia: készítsünk gyöngysort!

A mai napra egyszerű ékszerkészítős tutoriálokat hoztam nektek. Talán nem vagyok vele egyedül, de én így kifelé tartván a szürke télből, vágyom egy kis finom csillogásra, apró változásra, ami a lelkemet is megújítja, felvidítja, ez a kis csináld magad kollekció pedig remek gyógyír erre!

ékszerkészítés karkötő csináld magad fülbevaló

0
Tovább

Fonás hat szállal

Tapasztalatom szerint nagyon szeretitek a különféle fonós, makramézós és csomózós ötleteket, trükköket, pláne ilyenkor nyáron. Hiszen nem csupán használati tárgyakat, hanem gyönyörű ékszereket is készíthetünk a különféle technikák segítségével, ezért is igyekszem minél többféle ötletet, lehetőséget bemutatni. Ma a hatszálas fonás rejtelmeinek járunk utána.

fonás csomózás makramé karkötő ékszerkészítés ékszer csináld magad DIY

0
Tovább

Ékszerek nyárra: stílusos csomózott karkötő

A ragyogó napsütéses időben bizony szívesen viselünk öltözékünkkel harmonizáló vidám, színes, bohém ékszereket. A mai bizsutrendeket elnézve szinte bármiből készülhet divatos kiegészítő, mi kézügyesek pedig pikpakk el is készítjük magunknak a személyiségünkhöz illő darabokat. Ma ékszerkészítéshez hoztam ötleteket!

0
Tovább

Gumikarkötő mánia - ötletek gyerekeknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai összeállításunkban a nyár egyik nagy slágerét, a gumikarkötők készítését vesszük górcső alá.

Rainbow Weave with the latest versions of the Rainbow Loom bands. The new basic rainbow colors are brighter than the originals.

0
Tovább

Így készíts barátságkarkötőt!

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A csomózott technikával készített barátságkarkötők minden évben a nyár slágerei közé tartoznak az ifjúság körében. Ma ehhez hoztunk egy nagy csokornyi ötletet, mintát, inspirációt.

Friendship bracelets! Love these!

Klein Zoet Geluk: Vriendschapsbandje knopen. Lots of creativity on this blog :)

0
Tovább

Fashion loomz - szövögessünk színes gumikarkötőt!

Idén óriási sláger a kicsinyke, mindenféle színű (neon, csillámos, pasztell stb.) gumigyűrűkből (rainbow loom, fashion loom) font karkötő. Amikor egy kedves kollégám sugallatára (mert ez tök menő, és ő is ilyet fon), és a kislányom kérlelésére megvettem az első csomagot, kicsit tanácstalanul néztem a rengeteg színes gumigyűrűre és a bizonytalan kinézetű fonóeszközre. Azóta persze beindult nálunk is a tömeggyártás.

0
Tovább

Nyári divatékszerek saját kezűleg

Nemrég mutattunk Nektek egy különleges, ugyanakkor nagyon egyszerűen elkészíthető karkötőt, aminek dekorgumi alapját sablonnal és pasztákkal díszítve rézhatású felületet kaptunk. Erről ITT olvashattok.

Most egy egészen más stílusú, ugyanakkor szintén egyszerű és mutatós karkötő díszítési technikát hoztunk.

0
Tovább

Mikro makramé karkötő készítése

A csomózós, fonós ötleteket -különösen nyáron- nagyon szeretitek, ezért most mutatok egy különleges makramés ötletet karkötőre. Színes, vidám, nyárias!

0
Tovább

Réz hatású karkötő dekorgumiból

A dekorgumit sokféleképpen lehet felhasználni, de gondoltátok volna, hogy egy egyedi divatékszer alapanyaga is lehet? Nyáron tobzódunk a különféle ékszerekben, egy ilyen fémes hatású karkötő tökéletes kiegészítő -pláne ha saját kezűleg készült- sokféle viselet mellé.

1
Tovább

Vidám, színes fonott karkötők

A nyári öltözékeinkhez bátran viselhetünk vidám, színes kiegészítőket, és ez különösen igaz a saját kezűleg készített darabokra, amelyeknek nagy előnye, hogy színűket és stílusukat is tökéletesen a ruhánkhoz passzíthatjuk. Eljött a tarka karkötők készítésének és viselésének az ideje!

1
Tovább

Fűzzünk gyöngyöt: fagolyó körbegyöngyözése

Nagyobb golyók körbegyöngyözése igazán látványos, ámde odafigyelést igénylő technika. Viszont ha egyszer rájöttök a menetére, már gyerekjáték az egész. Találtam egy jól követhető képsorozatot a témához, ennek segítségével szavak nélkül is érhető a lényeg, nézzétek csak:

038a05f70fc40c836caa7e325b33364e.jpg

Forrás a képre kattintva!

További gyöngyfűzéses ötletek a blogon:

Rockstar nyaklánc

Miyuki gyöngyös szett

Jádezöld medalion

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

A nyár 10 legjobb csináld magad karkötője

Ezt az ékszerválogatást a Small for big oldalán találtam, és igazi telitalálatnak tűnik! Hasonló ékszerötletek előkerültek már itt a blogon is, de ilyen szépen összegyűjtve még nem csemegézhettetek belőlük!

bracelets_DIY_10.jpg

0
Tovább

Shamballa karkötő készítése

Talán már hallottatok a Shamballa ékszerekről, amelyek most igen népszerűek. Hírességek, sportolók, zenészek is viselik, én is egyre többször találkozom ezzel az elnevezéssel. Kicsit csodálkoztam eleinte, hogy miért van ilyen furcsa neve, hiszen nekem első ránézésre egyszerű csomózott (makramézott) ékszernek tűnik.

how-to-make-a-shamballa-bracelet.WidePlayer.jpg

0
Tovább

Nagyon nyári karkötők csomózással, fonással

A nyári öltözékeinkhez bátran viselhetünk vidám, színes kiegészítőket, és ez különösen igaz a saját kezűleg készített darabokra, amelyeknek nagy előnye, hogy színűket és stílusukat is tökéletesen a ruhánkhoz passzíthatjuk. Remélem, találtok kedvetekre valót!

knotted-cord-bracelet-collage.jpg

0
Tovább

Színátmenetes karkötő kelta motívummal

A csomózással/fonással készült ékszerekre mindig is nagy csodálattal néztem, tekintve, hogy kicsit sem értek az elkészítésükhöz. Nagyjából olyan nekem, mint az origami. Magas. Viszont ez a kelta csomó nem tudott kifogni rajtam, elsőre sikerült megértenem, és nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. Nézzétek csak az alábbi képsort, minden kiderül.

446a1.jpg

0
Tovább

Villámgyors csomózott karkötő

Találtam egy szupergyorsan elkészíthető csomózott karkötőt, elkészíthetitek cipőfűzőből vagy bármilyen vastagabb zsinórból (akár régi kabátból kiszuperált húzózsinórral is), illetve ékszerzsinórral is. 

5b6444e58f2d411cbaba6566fbacbb3a0004.jpg

Forrás a képre kattintva!

Ha érdekelnek a csomózásos technikák, ezeket a blogbejegyzéseket mindenképp olvasd el:

Makramé az alapoktól

Kelta karkötő

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Egy régi kedves ismerős: újra hódít a makramétechnika

Mostanában többször is téma volt a blog Facebook oldalán a makramé technika, és többen is kértetek útmutatót a technika elsajátításához. Manapság már nem csak nagyanyáink porosodó virágtartóira kell gondolnunk, ha makraméról beszélünk, hiszen reneszánszát éli a csomózás, ékszerek terén különösen tetszetős darabokat vadászhatunk a neten. Én lőttem is néhány gyönyörű példányt, de persze útmutatókat is kerestem, hogy el is tudjuk készíteni.

186547609534536156_yco9T4Xj_c.jpg

0
Tovább

Gyöngyös karkötő őszre

Nagyon sok helyen találkozom ezzel az ékszerkészítési technikával mostanában, titka az egyszerűségében és a gyors elkészíthetőségében rejlik. Az ősz pompázatos színeiben fantasztikusan mutat, és nagyon könnyű rákattanni erre a technikára, szóval nehéz lesz egynél megállni.

75646468712384878_DyhYnE2d_f.jpg

0
Tovább

Kötött karkötők őszre

A cím persze egy kicsit csalóka, mert kötni tulajdonképpen most nem fogunk, alapanyagnak megteszi egy megunt pulcsi is. De, hogy hogyan lesz ebből karkötő? Olvassatok tovább!

sweater bangle.jpg

0
Tovább

Fonott karkötő kelta motívummal

Egy látványos, ugyanakkor egyszerű csomózási technikával készült karkötőt hoztam a hétvégére, aki még nem csomózott eddig, ettől megjöhet a kedve. Maga a minta kelta hangulatú, szép íves, tekergős. Erőteljes nyári színekből, de akár tengerész-stílusban natúr madzagból is jól fog kinézni.

v11098(1).jpg

0
Tovább

Gyöngyfűzés - ékszerek befejezése, díszítése

A gyöngyfűzés ezen fázisát élvezem a legjobban, már minden összeállt, elkészült az ékszer, harmonizálnak a színek, ragyog minden gyöngyszem, felszereltem a kapcsot is... Valami mégis hiányzik. Ismerős? Ilyenkor veszem elő a kincseszsákomat (telis-tele fém díszekkel, apró csecsebecsékkel, egy-egy szem megmaradt gyönggyel) és kezdetét veszi az ékszer felékszerezése...

Szívek minden mennyiségben

0
Tovább

Szíves karkötő

Egy karkötő szívekkel a Valentin-napra való hangolódás jegyében...

0
Tovább

Puzzle karkötő - Peyote az alapoktól 3.

A peyote sorozat harmadik részben a "gyorspeyote-ot" szeretném megmutatni, a páros peyote gyorsított verzióját.

0
Tovább

Más tollával...? Peyote az alapoktól 1.

Azt mondják, könnyű más tollával ékeskedni, hogy ez mennyire igaz? Remélem, hogy nagyon, mert az egyik kedvenc mintámat osztom most meg veletek, leljétek örömötöket mind elkészítésében, mind viselésében, ékeskedjetek!

0
Tovább

Jeges trüffelgolyók

Ma leesett az első hó. Jobbnak láttam bentről csodálni az eseményt, tekintve, hogy a hóesés elég markáns széllel párosult. Az ablak mellé telepedtem le, innen jól láttam a gyöngyöket és a havazást is. Azt a célt tűztem ki mára, hogy kezdjek valamit ezzel a két szem csokibarna körbegyöngyözött golyóval.

0
Tovább
«
12

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek